Sprekers Duurzaam Gebouwd Op Locatie 4 juli

 Sprekers Duurzaam Gebouwd Op Locatie 4 juli

Jeroen Troost

In 2014 heeft Jeroen Troost (1972) PLEKvoor opgericht. Met een duidelijke missie:

“Vastgoed ontwikkelen en produceren als auto's, verkopen als telefoons en recyclen als PET-flessen”

Jeroen werkt met passie aan het vernieuwen van de bouwsector. Hij is een visionair en wil laten zien dat het ook anders kan. Dat de traditionele vastgoedoplossingen niet meer aan de veranderende gebruikersvraag kunnen voldoen.

PLEKvoor levert tijds- en plaats onafhankelijke (woon)producten. De producten zijn in alles flexibel en de indeling is eenvoudig aanpasbaar. Datzelfde geldt voor materialen en kleuren. De huisjes zijn eenvoudig verplaatsbaar en kunnen ‘mee ademen’ met de behoefte. Modulair en plug&play. Duurzaamheid staat centraal. Zowel met betrekking tot omgeving, als toegepaste materialen en energiehuishouding.

Jeroen studeerde bedrijfseconomie en arbeids- en organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 1995 heeft hij gewerkt als adviseur en interimmanager in diverse sectoren. Vanuit zijn directierol bij BAM, heeft Jeroen vanaf 2007 een actieve en prominente rol gespeeld in het brede thema duurzaamheid en innovatie.

 Sprekers Duurzaam Gebouwd Op Locatie 4 juli

Els van Mierop

Ik had het geluk om het eerste deel van mijn carrière door te brengen bij Philips in transformationele rollen - in staat mijn passie te volgen om te innoveren, te werken met collega's over de hele wereld en te leren van de diversiteit van producten en markten in het Philips-ecosysteem. Het omdenken van product naar totaaloplossing en het samenwerken met partners om baanbrekende services aan klanten te kunnen leveren, zijn de resultaten waar ik trots op ben.

Deze ervaringen breng ik nu samen binnen DEMEEUW, een toonaangevend modulair bouwbedrijf in Europa. Het DEMEEUW team creëert ruimten voor mensen om te groeien, wonen, werken, leren en zorgen voor anderen…op een innovatieve en niet-traditionele manier. Door een industriële bouwmethode realiseren we dagelijks inspirerende en toekomstbestendige gebouwen die even dynamisch zijn als de wereld waarin we leven.

Sprekers Duurzaam Gebouwd Op Locatie 4 juli

Wessel van Beerendonk

is architect en mede-oprichter van Studio RAP. Studio RAP is een award-winning architectonische ontwerp- en fabricagestudio. In het ontwerpproces van RAP wordt gebruik gemaakt van innovatieve ontwerptechnieken waarna het in huis deze ontwerpen produceert met behulp van industriële robotarmen. RAP herdefinieert hiermee de rol van de hedendaagse architect. Met behulp van digitale fabricage, met name robotgestuurde productiemethoden, eigent RAP zich de rol als digitale bouwmeester toe. Hiermee realiseert de studio een grotere controle over de kwaliteit en integriteit van het gebouw alsmede de ontwerpintentie van hun architectuur. De ontwerpen van RAP kenmerken zich door expressieve unieke vormen die op duurzame wijze geproduceerd, al dan niet geassembleerd, worden door industriële robotarmen.   

 Sprekers Duurzaam Gebouwd Op Locatie 4 juli

Bas Boom

Bouwkundig van achtergrond, affiniteit met commercie en passie voor duurzaamheid, dat is Bas Boom. Bas is eindverantwoordelijk voor Marketing en Innovatie bij De RuwBouw Groep. Bas begon zijn carrière bij het internationale CRH. Binnen CRH heeft Bas aan de wieg gestaan van de innovatieve start-up BlueCasco. Dit prefab betonnen casco concept is fabrieksmatig voorzien van hoogwaardige isolatie en comfortabele wandverwarming en -koeling. Sinds 2014 is Bas werkzaam binnen De RuwBouw Groep. 'Binnen De RuwBouw Groep zien wij duurzaamheid als een continue driver voor verbetering, zo produceren wij producten met een lange levensduur, zijn wij continue op zoek naar het verlagen van onze milieu-footprint en investeren wij actief in de ontwikkeling van nieuwe bindtechnologieën.' 

keyboard_arrow_up