Seminar Zorgvastgoed 21 september Terugblik 21-09-2017

Op donderdag 28 september 2017 stond een Duurzaam Gebouwd Seminar in het teken van Zorgvastgoed, bij Hogeschool Windesheim te Zwolle. Bekijk hieronder de presentaties per spreker, de cijfers en de foto's van het event.


7.7

Totaalimpressie bijeenkomst


8.2

Organisatie


7.7

Inhoudelijk programma


8.2

Locatie


7.2

Aansluiting op kennisbehoefte


7.2

Interactie


38

Aantal deelnemers


100%

Aanbevelingspercentage


7.9

Dagvoorzitter Bert Deen


6.7

Presentatie Annette Jansen, Guido van Alphen


7.3

Presentatie Rolf Drijfhout


7.8

Presentatie Rudy Grevers


7.4

Presentatie Marianne Davidson


7.7

Presentatie Anneke Augustinus


7.9

Presentatie Henk Seinen

Tijd Programmaonderdeel
09:00 uur Registratie en ontvangst met koffie/thee en netwerkmoment
09:30 uur Opening door dagvoorzitter
Bert Deen (Dynamis Taxaties Nederland)
09:40 uur keyboard_arrow_downInnovatief aanbesteden en inclusie veroorzaken
Annette Jansen, Guido van Alphen
Deze presentatie wordt gegeven door Zorggroep Oude en Nieuwe Land i.s.m. Coreon waarbij aandacht is voor de volgende onderwerpen:
Van leverancier naar partner, transitie van eigenaar naar gebruiker, faciliteren participatiesamenleving m.b.v. technologie en verbinden vanuit verantwoordelijkheid.
Download presentatie
10:00 uur keyboard_arrow_downDe helende kracht van betonactivering in Meander Medisch Centrum
Rolf Drijfhout (DGMR)
Het Meander Medisch Centrum onderscheidt zich met haar keuze voor duurzame klimatisering met betonactivering. Adviseur Rolf Drijfhout van DGMR neemt u mee in de onderliggende overwegingen en laat zien hoe hiermee wordt aangesloten op zowel het architectonisch concept als de visie en ambitie van het ziekenhuis.
10:20 uur keyboard_arrow_downZorg voor duurzaamheid: Niet lullen maar poetsen
Rudy Grevers (Alklima Mitsubishi Electric)
De transitie naar een samenleving zonder fossiele brandstoffen krijgt steeds meer vorm. De zorgsector blijft echter achter op dit gebied, dit terwijl de zorg als branche aan verandering onderhevig is, langer thuis wonen in combinatie met groeiende vraag naar comfort. Hierbij ligt een geweldige uitdaging om in de zorgsector de duurzamingsvraag in te vullen. All Electric installatieconcepten voor individuele en collectieve woontoepassingen hebben zich reeds bewezen en moeten de standaard voor het zorgvastgoed worden. In de presentatie wordt duidelijk welke mogelijkheden er zijn met de hedendaagse warmtepomptechniek.
10:40 uur Pauze met koffie/thee en tijd om vragen te stellen en te netwerken
11:10 uur keyboard_arrow_downBouwen aan levenskwaliteit als ons DNA
Marianne Davidson (VolkerWessels Vastgoed)
ZorgID gelooft in het bouwen aan een gezonde omgeving waarin levenskwaliteit centraal staat. Dit doen wij door kennis in te brengen van vastgoedontwikkeling, financiers/beleggers, gezondheidszorg en welzijn in relatie tot wonen, zorg en herstel. Tijdens de seminars Zorgvastgoed vertellen wij u hoe wij levenskwaliteit als uitgangspunt nemen voor de ontwikkeling van toekomstbestendig vastgoed. We zullen ingaan op wat voor ons niet alleen levensloopbestendig, maar écht flexibel bouwen betekent in de demografie en de woningbehoefte van morgen en welke nieuwe vormen van samenwerkingen wij hierin vinden.
11:30 uur keyboard_arrow_downSamenwerkingen versterken, noodzakelijk voor een zorgvriendelijke samenleving
Anneke Augustinus ()
In deze inleiding wordt o.a. ingegaan op: "oud worden” versus “oud zijn”, dé oudere bestaat niet, trends in zorg, focus op woning en bewoner én omgeving, zodat “thuis zo lang als ik wil” mogelijk is, wordt en blijft.
Download presentatie
11:50 uur keyboard_arrow_downHuizen die voor mensen zorgen
Henk Seinen (Seinen Projectontwikkeling)
Duurzame renovatie op beleidsniveau wordt steeds toegankelijker door bouwkundige en technische ontwikkelingen. Onze proposities voorzien in een transitie van oude gedateerde woningen met veel onderhoud en energieverbruik, naar woningen met een geheel nieuwe buitenschil zonder onderhoud en zonder een energie rekening.
Download presentatie
12:10 uur Lunch en tijd om vragen te stellen en te netwerken

Naar de evenementenagenda

keyboard_arrow_up