Seminar Zorgvastgoed 26 september Terugblik 26-09-2017

Op dinsdag 26 september 2017 stond een Duurzaam Gebouwd Seminar in het teken van Zorgvastgoed, in het Meander Medisch Centrum te Amersfoort. Lees hier het verslag van de presentaties van o.a. Albert Trip (Meander Medisch Centrum) Jacco Pauw (DGMR) en Penny Senior (Kenniscentrum Wonen-Zorg Aedes Actiz). Bekijk hieronder ook de presentaties per spreker, de cijfers en de foto's van het event. 


7.8

Totaalimpressie bijeenkomst


8.0

Organisatie


7.5

Inhoudelijk programma


8.5

Locatie


6.9

Aansluiting op kennisbehoefte


6.7

Interactie


55

Aantal deelnemers


100%

Aanbevelingspercentage


8.2

Dagvoorzitter


7.9

Presentatie Albert Trip


7.5

Presentatie Jacco Paauw


7.4

Presentatie Erwin Tuijtel


7.1

Presentatie Henri Soepenberg


7.2

Presentatie Letty Kil


7.5

Presentatie Penny Senior


7.3

Presentatie Christiaan Kuipers

Tijd Programmaonderdeel
09:00 uur Registratie en ontvangst met koffie/thee en netwerkmoment
09:30 uur Opening door dagvoorzitter
Bert Deen (Dynamis Taxaties Nederland)
09:40 uur keyboard_arrow_downGoed opdrachtgeversschap
Albert Trip ()
Niet nadenken maar voordenken wat er op je pad komt bij opdrachtverstrekking in een (duurzaam) gebouw. Vooral weten wat je wilt bereiken en je adviseurs goed positioneren. Met een goed doordacht pakket van uitgangspunten en een daarop gebaseerd stabiel programma van eisen is de belangrijkste basis geweest waarmee Meander zijn nieuwe huisvesting heeft gepositioneerd. Elementen als veiligheid, functionaliteit en duurzaamheid kenmerken dit bijzondere gebouw in een bijna unieke omgeving voor het realiseren van een healing environment.
Download presentatie
10:00 uur keyboard_arrow_downDe helende kracht van betonactivering in Meander Medisch Centrum
Jacco Paauw (DGMR)
Het Meander Medisch Centrum onderscheidt zich met haar keuze voor duurzame klimatisering met betonactivering. Adviseur Jacco Paauw van DGMR neemt u mee in de onderliggende overwegingen en laat zien hoe hiermee wordt aangesloten op zowel het architectonisch concept als de visie en ambitie van het ziekenhuis.
Download presentatie
10:20 uur keyboard_arrow_downZorg voor duurzaamheid: Niet lullen maar poetsen
Erwin Tuijtel (Alklima Mitsubishi Electric)
De transitie naar een samenleving zonder fossiele brandstoffen krijgt steeds meer vorm. De zorgsector blijft echter achter op dit gebied, dit terwijl de zorg als branche aan verandering onderhevig is, langer thuis wonen in combinatie met groeiende vraag naar comfort. Hierbij ligt een geweldige uitdaging om in de zorgsector de duurzamingsvraag in te vullen. All Electric installatieconcepten voor individuele en collectieve woontoepassingen hebben zich reeds bewezen en moeten de standaard voor het zorgvastgoed worden. In de presentatie wordt duidelijk welke mogelijkheden er zijn met de hedendaagse warmtepomptechniek.
Download presentatie
10:40 uur keyboard_arrow_downBouwen aan levenskwaliteit als ons DNA
Henri Soepenberg (ZorgID)
ZorgID gelooft in het bouwen aan een gezonde omgeving waarin levenskwaliteit centraal staat. Dit doen wij door kennis in te brengen van vastgoedontwikkeling, financiers/beleggers, gezondheidszorg en welzijn in relatie tot wonen, zorg en herstel. Tijdens de seminars Zorgvastgoed vertellen wij u hoe wij levenskwaliteit als uitgangspunt nemen voor de ontwikkeling van toekomstbestendig vastgoed. We zullen ingaan op wat voor ons niet alleen levensloopbestendig, maar écht flexibel bouwen betekent in de demografie en de woningbehoefte van morgen en welke nieuwe vormen van samenwerkingen wij hierin vinden.
Download presentatie
11:00 uur Pauze met koffie/thee en tijd om vragen te stellen en te netwerken
11:30 uur keyboard_arrow_downHet ziekenhuis als 'personal assistent'
Letty Kil (Deerns Nederland B.V.)
De trend van smart buildings is ingezet in de moderne kantoren maar krijgt steeds meer voet aan de grond in de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld in ziekenhuizen of instellingen voor ouderenzorg. Zijn deze gebouwen ‘slim’, dan kunnen ze van grote toegevoegde waarde zijn voor zorgorganisaties, of zelfs een persoonlijke assistent van de zorgverlener worden. Letty Kil gaat in op de mogelijkheden van een ‘slim’ ziekenhuis: hoe kan een slim ziekenhuis bijdragen efficiëntere patiëntenzorg.
Download presentatie
11:50 uur keyboard_arrow_downZorgvastgoed met toekomst
Penny Senior ()
Levensloopgeschikte woningen, woonzorgcomplexen, intramurale en extramurale zorgwoningen: het zijn allemaal vormen van zorgvastgoed. Zorgorganisaties en woningcorporaties bezitten gezamenlijk een groot deel van het zorgvastgoed in Nederland. En zorgvastgoed is in ontwikkeling. De variëteit aan vormen neemt toe, maar ook de onzekerheden. Wat is de toekomstige behoefte en welke wensen heeft de bewoner? Duurzaam vastgoed betekent duurzaam bouwen maar ook flexibiliteit in het vastgoedconcept. De nadruk komt steeds meer op gewoon wonen te liggen en menging van doelgroepen. Hoe kan het vastgoed bijdragen aan een gezonde leefstijl?
Download presentatie
12:10 uur keyboard_arrow_downUrgenda's ZonOpZorg
Christiaan Kuipers (Urgenda)
Met dit initiatief realiseren we zonnepanelen op zoveel mogelijk zorghuizen in Nederland. Wij ontlasten de zorginstelling en maken het mogelijk dat anderen, zoals bewoners, hun familie, het personeel, de buurt via crowdfunding investeren in de zonnepanelen op uw dak. Als zorgorganisatie hoeft u niets te doen; wel wekt u duurzame energie op én betrekt u omwonenden bij de zorg. In een korte pitch wordt u bijgepraat over de voordelen.
Download presentatie
12:15 uur Lunch en tijd om vragen te stellen en te netwerken

Naar de evenementenagenda

keyboard_arrow_up