Innovatietender aardgasloze wijken, woningen, gebouwen - Regio Zuid

Werk je in de bouw- en energiesector? Ontwikkel je nieuwe producten en diensten om de gebouwde omgeving aardgasvrij te maken? Of heb je hiervoor innovatieve ideeën? Dan zijn de informatiebijeenkomsten over de nieuwe innovatietender ‘Kortetermijninnovaties aardgasloze wijken, woningen en gebouwen’ interessant voor je. Tijdens deze informatiebijeenkomsten krijg je meer informatie en praktische toetsing over hoe je kunt inschrijven voor deze innovatietender van in totaal 12,8 miljoen euro.

Subsidieaanvragers krijgen hulp

De periode om een kwalitatief goede aanvraag in te dienen voor de innovatietender is kort. Om aanvragers op weg te helpen start eind mei een serie van 4 identieke bijeenkomsten verspreid over het land. Je krijgt handvatten om de kwaliteit van uw aanvraag te verhogen. Zo vergroot je niet alleen de kans op subsidie. De realisatie van jouw product of dienst komt daarmee ook dichterbij.

Focus op betere projectideeën

Bij de interactieve werksessies staan we uitgebreid stil bij de kwaliteit van jouw projectidee. Hoe betrouwbaar en betaalbaar blijft het energiesysteem met jouw concept? Wat vinden vragende partijen zoals klanten en gebruikers belangrijk?

Hoe verbeter jij jouw product of dienst in de loop van de tijd? Ook het vinden van projectpartners is cruciaal. Tijdens de sessies kun je interessante partijen en klanten ontmoeten. Uiteraard staat vertrouwelijkheid centraal en deel je kennis waar het kan.

Schrijf je in voor een bijeenkomst

Wil je de kwaliteit van jouw projectidee verbeteren en meer kans maken in de tender? Reserveer een plek bij een van de bijeenkomsten. Ze vinden in mei en juni plaats op diverse locaties in het land. Je kunt je nu gratis inschrijven. Handig is om ook je projectpartners mee te nemen. Let op: de inschrijving is niet definitief tot je een officiele bevestiging ontvangt. Er kan een doelgroepselectie worden toegepast.

  • Woensdag 30 mei: Regio Noord
  • Donderdag 31 mei: Regio Oost
  • Woensdag 6 juni: Regio Zuid
  • Donderdag 7 juni: Regio West

Nieuwe innovatietender aardgasvrij

De innovatietender voor aardgasvrije wijken, woningen en gebouwen ondersteunt de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten. Deze moeten de transitie naar een aardgasvrije gebouwde omgeving versnellen, versoepelen en minder kostbaar maken. De innovaties leiden voor 2020 tot prototypes en zijn snel daarna gereed voor de markt. De innovatietender is opengegaan op 3 april 2018 en sluit op 11 september 2018 om 17.00 uur. De regeling is onderdeel van het programma van TKI Urban Energy en is aan te vragen via RVO.nl. Ter voorbereiding zijn informatie en tips verzameld door TKI Urban Energy en RVO.nl. Tijdens de bijeenkomst gaan we dieper in op het maken van een succesvolle aanvraag en consortium.

Inschrijven

Tijd Programmaonderdeel
09:30 uur Inloop met koffie en thee
09:45 uur keyboard_arrow_downWelkomstwoord (plenair): Een kansrijke innovatie en een top consortium
Daniël van Rijn, Lianda Sjerps-Koomen
Praktische informatie over de innovatietender, en huishoudelijke mededelingen
10:30 uur keyboard_arrow_downInhoudelijke verdieping (in 4 groepen o.l.v. 4 moderators)
Discussie over relevante thema’s met als doel het scherp krijgen van de randvoorwaarden voor succes en kwaliteit. Je krijgt ook zicht op de benodigde projectpartners.
We staan stil bij vragen als ‘Wat is de gehele uitdaging?’ ‘Wat is een breder perspectief dan techniek en kosten?”. In deze sessie worden de huidige & gewenste situatie in beeld gebracht.
12:00 uur keyboard_arrow_downGelegenheid voor het stellen van vragen (plenair)
Martine Verweij
Reflectie van deelnemers op vragen als: hoe kan ik de kwaliteit van mijn project vergroten?
12:30 uur Lunch
13:30 uur keyboard_arrow_downVerbeter de kwaliteit van jouw project (in 4 groepen o.l.v. 4 moderators)
Op basis van vragen deelnemers – aan de slag om te mobiliseren wat je nodig hebt om de kwaliteit van jouw project te verbeteren.
14:30 uur keyboard_arrow_downPersoonlijke adviesgesprekken (1-op-1)
De persoonlijke adviesgesprekken vinden plaats op basis van inschrijving en worden begeleid door adviseurs van RVO.
15:00 uur Einde

Inschrijven

Zoek verder binnen deze onderwerpen

TKI Urban Energy
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)
Je gegevens
Contactgegevens
Adresgegevens
incl. toevoegingen
Bijzonderheden
Overige gegevens
Nog een paar vragen..
Akkoord
keyboard_arrow_up