Seminar Gezonde Gebouwen

De wetenschap is doordrongen dat gezonde gebouwen actief bijdragen aan het welzijn van bezoekers, medewerkers en andere gebruikers. Het bewijs hiervoor stapelt zich op vanuit diverse onderzoeken, die duidelijk maken dat er een duidelijke link is tussen een gezond gebouw en een hogere arbeidsproductiviteit en lager ziekteverzuim.

Met prestatie- en onderhoudscontracten is het mogelijk om gezondheid in gebouwen voor langere tijd te borgen. Zo kan de sector voor maar liefst 25 jaar schone lucht in een gebouw garanderen. Voor de exploitatiefase zijn er nog de nodige uitdagingen te overwinnen, want hoe zorgen we ervoor dat een gebouw nog jarenlang gezond blijft na de oplevering? Voor wie verandert de rol en wat houdt dit in voor de keten?

We bouwen aan een stad van de toekomst, waar energieneutraliteit en circulariteit centraal staan. Is daar ook een plek voor gezondheid? Welke koppeling kunnen we maken tussen circulair ontwikkelen en gezond bouwen? Ontdek op het seminar Gezonde Gebouwen welke plek gezondheid heeft in een Future City en hoe projectteams voor meerdere decennia verbonden blijven om deze gezondheid te garanderen.   

Inschrijven

Tijd Programmaonderdeel
09:00 uur Registratie en ontvangst met koffie/thee en netwerkmoment
09:30 uur Opening door dagvoorzitter
Marvin van Kempen
09:45 uur keyboard_arrow_downVan oude fabriekshal naar een multi inzetbaar kantoor met ruimte voor een pluktuin.
Pim Peters
Een jaar geleden is er bij IMd op de Piekstraat de eerste plukkruidentuin op locatie gerealiseerd. De tuin kwam tot stand in co-productie met Stichting Rotterdamse Munt, waar IMd founding partner is. Het initiatief van IMd om stadslandbouw te combineren met kantoorruimte, biedt voordelen als verbetering van het klimaat en het vergroenen van de kantooromgeving. Tijdens deze presentatie gaan Pim Peters en Ingrid Ackermans in op de ervaringen die zij hebben opgedaan bij de transformatie van oude fabriekshal naar multi inzetbaar kantoor met ruimte voor een pluktuin.
10:15 uur keyboard_arrow_downDe bewoner in het gezonde gebouw
Stella Boess
Wat zijn de belangen van bewoners in hun woning? De TU Delft heeft hiernaar een integraal onderzoek gedaan. Hiermee ondersteunde zij Itho Daalderop, Bikbouw, Sto Isoned en Kingspan bij een nul-op-de meter renovatie. De belangen van de bewoners spelen mee in de vraag, wat maakt een woning gezond? Het gebouw zelf voor een deel, door maatregelen zoals degelijke bouw en geavanceerde technologieen zoals goede ventilatie. Maar ook de bewoner, doordat deze technologieen voor de bewoner te snappen moeten zijn, en moeten passen bij de manier waarop bewoners leven. Het bekendste voorbeeld: wanneer is het zinvol een raam te openen, en wanneer niet?
10:45 uur Pauze met koffie/thee en iets lekkers
11:15 uur keyboard_arrow_downPresentatie door Jacco Paauw - Arup Associates
Waar we vroeger met duurzaam vooral energiezuinig bedoelden, is gelukkig steeds meer aandacht gekomen voor comfort en gezondheid in gebouwen.
Maar hoe komen we nu tot deze gezonde gebouwen en hoe zien deze er dan uit? En kan het misschien nog beter? We nemen u mee in het nieuwe onderwijsgebouw voor Saxion in Apeldoorn en werpen ook een snelle blik op de toekomst.
11:45 uur Presentatie door Ivo Hanssen - Interduct
12:15 uur Napraten, netwerken en lunch
13:15 uur Einde

Inschrijven

Itho Daalderop
RENSON Ventilation nv
IMd Raadgevende Ingenieurs
VBI
keyboard_arrow_up