Seminar Gezonde Gebouwen Terugblik 20-09-2018

Op donderdagochtend 20 september 2018 stond een Duurzaam Gebouwd seminar in het teken van Gezonde Gebouwen bij IMd in Rotterdam. Download hieronder de presentaties van:

Lees hier het verslag van deze ochtend en bekijk de de foto's en de evaluatieresultaten hieronder.


7.2

Totaalimpressie bijeenkomst


7.8

Organisatie


7.0

Inhoudelijk programma


7.9

Locatie


6.8

Aansluiting op kennisbehoefte


6.9

Interactie


63

Aantal deelnemers


83%

Aanbevelingspercentage


7.3

Dagvoorzitter


7.2

Presentatie Pim Peters, Ingrid Ackermans


7.8

Presentatie Stella Boess


7.7

Presentatie Jacco Paauw


5.9

Presentatie Ivo Hanssen

Tijd Programmaonderdeel
09:00 uur Registratie en ontvangst met koffie/thee en netwerkmoment
09:30 uur Opening door dagvoorzitter
Marvin van Kempen (Duurzaam Gebouwd)
09:45 uur keyboard_arrow_downVan oude fabriekshal naar een multi inzetbaar kantoor met ruimte voor een pluktuin
Pim Peters, Ingrid Ackermans
Een jaar geleden is er bij IMd op de Piekstraat de eerste plukkruidentuin op locatie gerealiseerd. De tuin kwam tot stand in co-productie met Stichting Rotterdamse Munt, waar IMd founding partner is. Het initiatief van IMd om stadslandbouw te combineren met kantoorruimte, biedt voordelen als verbetering van het klimaat en het vergroenen van de kantooromgeving. Tijdens deze presentatie gaan Pim Peters en Ingrid Ackermans in op de ervaringen die zij hebben opgedaan bij de transformatie van oude fabriekshal naar multi inzetbaar kantoor met ruimte voor een pluktuin.
Download presentatie
10:15 uur keyboard_arrow_downDe bewoner in het gezonde gebouw
Stella Boess (TU Delft)
Wat zijn de belangen van bewoners in hun woning? De TU Delft heeft hiernaar een integraal onderzoek gedaan. Hiermee ondersteunde zij Itho Daalderop, Bikbouw, Sto Isoned en Kingspan bij een nul-op-de meter renovatie. De belangen van de bewoners spelen mee in de vraag, wat maakt een woning gezond? Het gebouw zelf voor een deel, door maatregelen zoals degelijke bouw en geavanceerde technologieen zoals goede ventilatie. Maar ook de bewoner, doordat deze technologieen voor de bewoner te snappen moeten zijn, en moeten passen bij de manier waarop bewoners leven. Het bekendste voorbeeld: wanneer is het zinvol een raam te openen, en wanneer niet?
Download presentatie
10:45 uur Pauze met koffie/thee en iets lekkers
11:15 uur keyboard_arrow_downEen toekomstbestendig, flexibel en gezond schoolgebouw
Jacco Paauw (Arup Associates)
Waar we vroeger met duurzaam vooral energiezuinig bedoelden, is gelukkig steeds meer aandacht gekomen voor comfort en gezondheid in gebouwen.
Maar hoe komen we nu tot deze gezonde gebouwen en hoe zien deze er dan uit? En kan het misschien nog beter? We nemen u mee in het nieuwe onderwijsgebouw voor Saxion in Apeldoorn en werpen ook een snelle blik op de toekomst.
Download presentatie
11:45 uur keyboard_arrow_downDroomambitie
Ivo Hanssen (Interduct)
Vanuit het perspectief van Interduct gaan we toelichten waarom en hoe wij tot onze droomambitie zijn gekomen. Daarnaast gaan wij vertellen waarom wij deze droomambitie belangrijk vinden voor iedereen en hoe wij deze waar willen maken. (icm de eigen woonomgeving)
Download presentatie
12:15 uur Napraten, netwerken en lunch
13:15 uur Einde

Naar de evenementenagenda

keyboard_arrow_up