DEI+ regeling innovaties aardgasvrij: Informatie en matchmaking

Werkt u aan energie-innovaties om de gebouwde omgeving, utiliteitsbouw, woningen en/of wijken versneld aardgasvrij maken? U kunt dan in aanmerking komen voor de subsidie Demonstratie Energie-Innovatie (DEI+) innovaties aardgasloze woningen, wijken en gebouwen. Tijdens deze bijeenkomst staat RVO.nl voor u klaar voor uw vragen over de regeling en praktische zaken. TKI Urban Energy ondersteunt geïnteresseerden door hen te informeren over kansrijke projecten en bij het vinden van samenwerkingspartners.

Het DEI+-thema innovaties aardgasloze woningen, wijken en gebouwen, richt zich op experimentele ontwikkeling (pilots) en/of experimenteel onderzoek dat binnen een jaar leidt tot concrete innovaties voor aardgasvrije oplossingen. De oplossingen dienen binnen een jaar na afronding van het project beschikbaar te zijn voor de markt. Geadviseerd wordt om indien mogelijk in uw projectvoorstel aansluiting te zoeken bij gemeenten die werken aan de proeftuinprojecten aardgasvrije wijken.

In tegenstelling tot Programmalijn 0, zoals de regeling vorig jaar werd genoemd, werkt DEI+ volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Dit betekent dat subsidieaanvragen worden gehonoreerd totdat het volledige subsidiebedrag is opgesoupeerd! U kunt uw voorstel vanaf 1 april 2019 t/m 13 augustus 2019 (17.00 uur) indienen. Projectvoorstellen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld. Wilt u nu meer weten over de regeling, kijk dan alvast op de website van RVO.nl, waar u een praktische handleiding vindt vol informatie over de regeling.

Duurzaam Gebouwd organiseert in opdracht van RVO en TKI Urban Energy deze bijeenkomst om u te informeren over de regeling en om u een kickstart te geven bij het vormen van een consortium. U kunt ook kiezen voor een soortgelijke bijeenkomst in een andere regio:

Gratis deelname: schrijf nu in

Tijd Programmaonderdeel
12:30 uur Registratie en ontvangst met koffie/thee
13:30 uur keyboard_arrow_downWelkomstwoord en toelichting DEI+ regeling voor innovaties aardgasvrij
Daniël van Rijn, senior adviseur, Rijksdienst voor ondernemend Nederland.
Daniël licht de DEI+ regeling toe (procedures en criteria). Hij geeft ook kort uitleg over andere subsidieregelingen. En hij laat enkele voorbeelden zien van projecten die zijn voortgekomen uit de DEI regeling van vorig jaar.
14:15 uur keyboard_arrow_downToelichting op rol TKI Urban Energy en aankomende consortiadagen
Michiel van der Vight, innovatiecoach DEI+ regeling Aardgasvrij, TKI Urban Energy.
14:30 uur Praktische informatie over het vervolg van het programma en wisselmoment
14:40 uur Pauze
15:00 uur keyboard_arrow_downRonde 1
U kunt kiezen uit diverse opties (elk in een verschillende zaal):
1. Open space discussie: Deelnemers kiezen een ronde tafel met het thema van hun voorkeur. Zij pitchen kort hun idee en geven aan welk soort consortiumpartner zij zoeken. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen, bijvoorbeeld over de randvoorwaarden waaraan innovaties moeten voldoen om in aanmerking te komen voor de regeling. Elke tafel wordt begeleid door een adviseur van TKI Urban Energy of de RVO.
2. 10 minuten gesprekken. U meldt zich voor een individueel adviesgesprek met:
• Een RVO adviseur om een idee vertrouwelijk te toetsen of meer te weten te komen over financiering, of
• Een adviseur van TKI Urban Energy, om een idee vertrouwelijk te toetsen, of specifiek op zoek te gaan naar een of meer consortiumpartners.
3. U gaat rechtstreeks in gesprek met andere deelnemers (eigen initiatief).
15:40 uur keyboard_arrow_downRonde 2
Zie ronde 1, u kunt nogmaals kiezen uit dezelfde opties.
16:20 uur keyboard_arrow_downRonde 3
Zie ronde 1, u kunt nogmaals kiezen uit dezelfde opties.
17:00 uur Netwerkborrel en napraten
17:30 uur Einde

Gratis deelname: schrijf nu in

 

TKI Urban Energy
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

 

Je gegevens
Contactgegevens
Adresgegevens
incl. toevoegingen
Bijzonderheden
Overige gegevens
Nog een paar vragen..
De bijeenkomst begint met een plenair deel, daarna heeft u verschillende opties (zie Programma). Naar welke optie gaat uw voorkeur uit? U kunt ook meerdere opties aangeven.  *
Akkoord
keyboard_arrow_up