Circulair installeren in de praktijk Terugblik 10-04-2019

Tijd Programmaonderdeel
11:00 uur keyboard_arrow_downWelkom en introductie
Nico van Hoogdalem (iCircl)
Introductie door moderator Nico van Hoogdalem, eigenaar van iCircl en spinner van Cirkelstad in de regio Rotterdam. Nico van Hoogdalem heeft voordat hij iCircl dit jaar opstartte, gewerkt aan circulaire vraagstukken bij BAM.
11:05 uur keyboard_arrow_downInteractieve presentatie
Martin Scherpenisse, Erik Koremans, Olaf Oosting
Sprekers vanuit o.a. de overheid en technische dienstverlening vertellen over hun ervaringen met circulair installeren. Onder andere komt het project van zorggroep Emergis in Kloetinge aan de orde, waar de nieuwbouw van een kinder- en jeugdkliniek is gedaan met veel materialen uit een eerder circulair gesloopt kantoor van Rijkswaterstaat.
Spreker 1: Martin Scherpenisse, strategische inkoopadviseur bij de Provincie Zeeland. Martin Scherpenisse spreekt over het proces rondom circulair bouwen en installeren in Zeeland. In dit project was hij lid van het ontwikkelteam en van het begin af aan nauw betrokken bij de keuze voor circulaire materialen.
Spreker 2: Erik Koremans, directeur Circulair Bouwen bij urban miner New Horizon. Erik Koremans vertelt over de ervaringen van New Horizon in dit project, maar ook in andere circulaire projecten. Hij geeft de bottlenecks aan en doet tips & trucs aan de hand.
Spreker 3: Olaf Oosting, manager Ontwikkeling bij Unica Energy Solutions. Olaf Oosting is al jaren actief om de toepassing van de circulaire economie in de installatietechniek te ontwikkelen. In zijn presentatie over circulair beheer en onderhoud zal die ervaring naar voren komen.
12:05 uur Discussie tussen sprekers en deelnemers
12:30 uur Afronding en formulering van belangrijkste leerpunten richting de toekomst

Naar de evenementenagenda

keyboard_arrow_up