Seminar De toekomst van Bouwteams

In de bouw & infra is momenteel veel belangstelling voor bouwteams. Deze contractvorm wordt in toenemende mate toegepast en gaat uit van verenigde krachten en gedeelde belangen, in plaats van de traditionele en meer hiërarchische relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Daarmee past het bouwteam in een trend waarbij opdrachtgevers kiezen voor het aanbesteden van een samenwerking, in plaats van een project.

Tegelijkertijd worstelen veel partijen (opdrachtgevers, adviseurs en aannemers) met vragen rondom bouwteams. Wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van een bouwteam en hoe zet je een bouwteam in de markt? Gaat een bouwteam alleen over het ontwerp of ook over de uitvoering? En welke juridische voorwaarden horen bij een bouwteamovereenkomst en welke model overeenkomsten zijn beschikbaar?

Tijdens dit seminar nemen diverse experts jou mee in de historie én de toekomst van het bouwteam. Zij geven handvatten voor de afweging om wel of niet voor een bouwteam te kiezen en presenteren een nieuw model bouwteamovereenkomst. Ook gaan de experts in op wat er komt kijken bij de fase van voorbereiding en uitvoering van zo’n overeenkomst.

Gratis deelname: schrijf nu in

Tijd Programmaonderdeel
13:00 uur Ontvangst met koffie, thee en een snack
13:30 uur Historie en stand van zaken rondom bouwteams
Joost Merema
14:00 uur Kiezen voor een bouwteam: waarom en hoe dan verder?
Andrea Chao
14:30 uur Houding en gedrag bij succesvolle bouwteams
Henberto Remmerts, Arno Hoevink
15:00 uur Presentatie nieuw instrumentarium voor bouwteams
15:30 uur Interactieve discussie met publiek
16:00 uur Borrel: napraten en netwerken

Gratis deelname: schrijf nu in

Je gegevens
Contactgegevens
Adresgegevens
incl. toevoegingen
Bijzonderheden
Overige gegevens
Akkoord
keyboard_arrow_up