Seminar BIM als Businesscase

De term BIM wordt al ruim 20 jaar gebruikt in de Nederlandse bouwsector. Aanvankelijk stond BIM voor Building Information Model, tegenwoordig wordt ook wel het bredere Bouw Informatie Management gebruikt. Tijdens dit Seminar gaan we in op de vraag: hoe maak je BIM tot een succesvolle businesscase? Want BIMmen is geen doel op zich. Je wilt met BIM efficiënter werken, minder fouten maken en (dus) betere prestaties leveren. Maar hoe doe je dat en zijn er partijen die al aantoonbaar waarde toevoegen, of geld verdienen met het toepassen van BIM?

Inschrijven

Tijd Programmaonderdeel
13:00 uur Ontvangst met koffie, thee en een snack
13:30 uur Opening door dagvoorzitter
13:40 uur keyboard_arrow_downBIM implementatie: Van kennisdeling naar cultuuromslag en succesvolle businesscases
Jacqueline Meerkerk
Eerste spreker is Jacqueline Meerkerk, directeur van stichting BIM Loket. Deze stichting heeft zich de afgelopen vier jaar ingezet voor meer samenhang, centrale voorlichting en kennisdeling over BIM in de bouw- en infrasector. De stichting heeft zich ontpopt als het ‘BIM-clubhuis’ en is nu dé beheerder van BIM standaarden in de sector. Het BIM Loket richt zich nu op een nieuwe rol als katalysator en enabler voor de digitale transitie: dé netwerkregisseur voor digitale, integrale samenwerking en vernieuwing. Ook het BIM Loket realiseert dat succesvolle implementatie valt of staat met de waarde die BIM toevoegt aan het bouwproces. Hoe kijkt Jacqueline Meerkerk hier tegenaan en hoe kan het BIM Loket hierin ondersteunen?
14:10 uur keyboard_arrow_downDe inzet van BIM bij 211 zorgvastgoedobjecten
Leander van der Voet
Welke businesscase is nodig om BIM in te zetten bij het beheer en onderhoud van gebouwen? Welke rol speelt visie, samenwerking en combineren van diensten om te kiezen voor BIM en wat is de rol van de onderhoudspartijen hierin? FIMBLE en Sylryk hebben samen voor een aanbieder van zorgvastgoed een haalbare businesscase neergezet om bijna het gehele bezit in BIM te zetten. Zowel de NEN2767, NEN2580 als de online inzet van BIM via BIMkeeper dragen bij aan de haalbaarheid van deze case. En nu we eenmaal zijn gestart ontstaan ook nieuwe mogelijkheden. Paul en Léander lichten deze toe.
14:40 uur keyboard_arrow_downBIM: minder fouten, meer kwaliteit en efficiëntie
Joost Merema
In de dagelijkse praktijk worden geen A/B testen gedaan om de meerwaarde van BIM aan te tonen, laat staan in euro’s uit te drukken. Wel staat vast dat de toepassing van BIM bouwfouten kan voorkomen, de kwaliteit van (bouw-)werken verhoogt en het bouwproces efficiënter maakt. In deze presentatie geven wij daar voorbeelden van, gebaseerd op de echte praktijk. Zodat na afloop voor iedereen duidelijk is dat BIM ook uw businesscase succesvoller maakt.
15:10 uur In gesprek met het publiek
16:00 uur Borrel en netwerken
17:00 uur Einde

Inschrijven

keyboard_arrow_up