Seminar BIM als Businesscase Terugblik 06-06-2019

Op donderdagmiddag 6 juni 2019 stond het Duurzaam Gebouwd seminar in het teken van BIM als Businesscase bij PRO6 managers B.V in Amersfoort. Het verslag van deze middag leest u hier. Download hier de presentaties van. 

Elisabeth Kloren
Leander van der Voet
Bob Moons

LITERATUURTIPS:

Bob Moons noemde in zijn bijdrage dat uit onderzoek gebleken is dat werken met BIM zichzelf terugverdiend. In dat kader de volgende literatuurtips:


7.8

Totaalimpressie bijeenkomst


8.0

Organisatie


7.6

Inhoudelijk programma


8.3

Locatie


7.2

Aansluiting op kennisbehoefte


8.2

Interactie


41

Aantal deelnemers


100%

Aanbevelingspercentage


8.3

Dagvoorzitter


6.9

Presentatie Elisabeth Kloren


7.7

Presentatie Leander van der Voet


8.1

Presentatie Bob Moons

Tijd Programmaonderdeel
13:00 uur Ontvangst met koffie, thee en een snack
13:30 uur Welkom door Joost Merema (gastheer)
Joost Merema (PRO6 managers)
13:35 uur keyboard_arrow_downInleiding door Niels van Ommen (dagvoorzitter)
Niels van Ommen (Duurzaam Gebouwd)
13:40 uur keyboard_arrow_downDigiDealGO en BIM implementatie: Van kennisdeling naar cultuuromslag en succesvolle businesscases
Elisabeth Kloren (BIM Loket)
Eerste spreker is Elisabeth Klören, Productmanager VISI en COINS bij stichting BIM Loket. Het BIM Loket is een samenwerkingsverband van, voor en door de sector rond informatisering in de bouw. De bouwsector maakt een ontwikkeling door naar integrale samenwerking en uitwisseling van digitale informatie tijdens het volledige bouwproces. Het BIM Loket bevordert deze ontwikkeling in de rol van katalysator en enabler voor de digitale transitie, en door het bieden van een neutraal samenwerkingsplatform. Ook ontwikkelt en beheert het BIM Loket een palet van open BIM-standaarden, die het uitwisselen van digitale informatie technisch mogelijk maken. Daarnaast levert het BIM Loket actieve ondersteuning bij de uitvoering van het digitaliseringsprogramma voor de gebouwde omgeving DigiDealGo. Natuurlijk valt of staat het succes van implementatie met de waarde die BIM toevoegt aan het bouwproces. Hoe kijkt Elisabeth Klören hier tegenaan en hoe kan het BIM Loket hierin ondersteunen?
Download presentatie
14:00 uur Lancering DigiDare Award
14:10 uur keyboard_arrow_downDe inzet van BIM bij 211 zorgvastgoedobjecten
Leander van der Voet (FIMBLE)
Welke businesscase is nodig om BIM in te zetten bij het beheer en onderhoud van gebouwen? Welke rol speelt visie, samenwerking en combineren van diensten om te kiezen voor BIM en wat is de rol van de onderhoudspartijen hierin? FIMBLE en Sylryk hebben samen voor een aanbieder van zorgvastgoed een haalbare businesscase neergezet om bijna het gehele bezit in BIM te zetten. Zowel de NEN2767, NEN2580 als de online inzet van BIM via BIMkeeper dragen bij aan de haalbaarheid van deze case. En nu we eenmaal zijn gestart ontstaan ook nieuwe mogelijkheden. Paul en Léander lichten deze toe.
Download presentatie
14:40 uur keyboard_arrow_downBIM bij BAM
Bob Moons (BAM Infra)
BAM werkt al meer dan 10 jaar aan BIM, en heeft een duidelijk visie over implementatie daarvan als onderdeel van hun business. Ondersteuning van projecten in alle processen, en in alle fases is geen keuze, maar een must. Met een aantal praktijkvoorbeelden worden de ontwikkelingen van BIM bij BAM geschetst, en ook aangeven waar zij tegen aan gelopen zijn. Een belangrijk leerpunt voor BAM is dat je BIM niet alleen doet. Enerzijds vergt het een transitie binnen de eigen organisatie, waar je altijd het spanningsveld hebt tussen de voorlopers en ‘de tweede helft van het peloton’. Anderzijds wordt ook steeds meer duidelijk hoe BAM als organisatie met zijn omgeving en stakeholders via BIM communiceert – en wat dat betekent voor de aankomende projecten. Bob neemt ons daarom mee in de visie van BAM en hoe zij met opdrachtgevers, toeleveranciers en omgeving de volgende stap wil zetten in verdere integratie van BIM zodat de voordelen maximaal benut worden. Hij zal daarbij gebruik maken van de laatste inzichten vanuit internonderzoek en de kennis en ervaringen van de partners, en tegelijk aangeven hoe BAM als organisatie daar zijn keuzes in maakt.
Download presentatie
15:10 uur In gesprek met het publiek
16:00 uur Borrel en netwerken
17:00 uur Einde

Naar de evenementenagenda

keyboard_arrow_up