Seminar Vitaal ouder worden in een vitale woonwijk

De verhuizing naar een levensloopbestendige woning uitstellen houdt je jong. En de stofzuiger is juist een mooi fitnessapparaat. Deze en andere inzichten staan centraal in het seminar over vitaal ouder worden en het wonen. Hoe kun je woningen en wijken zodanig inrichten dat het bijdraagt aan vitaal ouder worden? In dit seminar geven onderzoeker Lex van Delden van Leyden Academy on vitality and ageing, architecte Dorte Kristensen, directeur Atelier PRO en Jeroen Hoyng, adviseur bij Kenniscentrum Sport en Bewegen hun visie op dit thema weer en zorgen voor praktische tips die je in je werk en privé leven kunt toepassen! Jan Meerpoel, lid van de bouwpool van LOC cliëntenraden zal reflecteren op deze wijsheden vanuit perspectief van de oudere.

Als jij je aanmeldt voor dit side event heb je ook direct gratis toegang tot Building Holland. Een week voorafgaand aan het event krijg je een badge via Building Holland.

Gratis deelname: schrijf nu in

Tijd Programmaonderdeel
10:00 uur Ontvangst met koffie en thee
10:30 uur Welkom en opening
Danielle Harkes, Yvonne Witter
10:35 uur keyboard_arrow_downWoonplezier en vitaliteit
Lex van Delden (Leyden Academy)
wat heet vitaal ouder worden en de woonomgeving met elkaar te maken? ‘Alles!’ volgens onderzoeker Lex van Delden (onderzoeker Leyden Academy on vitality and ageing) en licht toe waarom en geeft praktische tips over de inrichting van de woning en woonomgeving.
11:00 uur keyboard_arrow_downNudging in ontwerp en inrichting
Dorte Kristensen (Atelier PRO)
Hoe verleid je ouderen tot gezond gedrag in woning en woonomgeving. Architect Dorte Kristensen, directeur Atelier PRO geeft voorbeelden uit de praktijk.
11:30 uur keyboard_arrow_downOntmoeting en bewegen
Jeroen Hoyng (Kenniscentrum Sport en Bewegen)
Twee belangrijke zaken voor ouderen die heel goed samen kunnen gaan. Denk aan de scootmobielclub, beweegtuinen, jeu de boules etc. Jeroen Hoyng, adviseur bij Kenniscentrum Sport en Bewegen gaat in op beweegvriendelijke omgeving voor ouderen (met o.a. dementievriendelijke omgeving).
12:00 uur Reflectie op verhalen
Jan Meerpoel (LOC clientenraden)
12:15 uur Discussie en vragen
12:30 uur Afsluiting en lunch

Gratis deelname: schrijf nu in

Je gegevens
Contactgegevens
Adresgegevens
incl. toevoegingen
Bijzonderheden
Overige gegevens
Akkoord
keyboard_arrow_up