Topprojecten en trendsetters Renovatie & Transformatie

Het side-event Topprojecten en trendsetters: Renovatie & Transformatie tijdens Building Holland 2020 belicht projecten die de lat hoger leggen twee urgente thema’s. Jouw bezoek aan het side event levert je inzichten op over opmerkelijke renovatiemethodieken en samenwerkingsprocessen. De sprekers laten je zien hoe de omvangrijke renovatieopgave van onder andere 7 miljoen woningen praktisch wordt ingevuld.

Als jij je aanmeldt voor dit side event heb je ook direct gratis toegang tot Building Holland. Een week voorafgaand aan het event krijg je een badge via Building Holland.

Gratis deelname: schrijf nu in

Tijd Programmaonderdeel
13:00 uur Ontvangst met koffie en thee
13:30 uur Introductie
13:40 uur keyboard_arrow_downTapijn: samenwerken aan optimaal onderwijscomfort
Erik Schotte (LIAG)
De eerste fase van Tapijn in Maastricht is begin deze maand in gebruik genomen. De vraag van de Gemeente en Universiteit Maastricht (UM) was om een bestaand kazernecomplex te transformeren tot een gezonde onderwijsomgeving voor studenten en docenten en een levendig stadspark voor de bewoners.
Voor de UM is het welzijn van de studenten en de medewerkers een belangrijk thema, net als duurzaamheid en gezondheid. In dit nieuwe onderwijscomplex zijn verscheidene evidence-based maatregelen gerelateerd aan welbevinden geïntegreerd. Hoe heeft LIAG en het integraal ontwerpteam dit weten te realiseren? Hoe heeft het team dit samen vorm gegeven door middel van 3D digital design, geïntegreerd met de uitvoering?
14:10 uur Q&A
14:20 uur keyboard_arrow_downFlat met toekomst
John Bouwman (Nieman Raadgevende Ingenieurs)
In de Utrechtse wijk Overvecht staat een verouderde flat die energieneutraal gemaakt wordt. In 2017 zijn tijdens een pilot acht woningen aangepakt, met succes. Nu volgen de veertig andere woningen, met als doel een complete nul-op-de-meter-flat. De ervaring die is opgedaan bij de renovatie van Flat met Toekomst biedt nuttige lessen voor de aanpak van dit type woningen in de toekomst.
14:50 uur Q&A
15:00 uur Koffiepauze en netwerk moment
15:20 uur Presentatie BUVA
15:50 uur Q&A
16:00 uur keyboard_arrow_downVentilatie met WTW in de bestaande bouw, heel eenvoudig.
Albert van Lohuizen (Brink Climate Systems)
We hebben een enorme uitdaging voor ons liggen met betrekking tot de bebouwde omgeving. Door het “vernieuwbouwen” van woningen krijgt ventilatie een steeds belangrijkere rol in deze verduurzaming. Een rol op het gebied van binnenlucht kwaliteit en energieverbruik, maar ook op het gebied van comfort en “je prettig kunnen voelen in je eigen woning”.
Graag laten wij een aantal voorbeelden zien van goede oplossingen die al gerealiseerd zijn in de bestaande bouw. De vraag die we echter veel krijgen heeft meestal betrekking op de impact die een dergelijk systeem heeft voor de bewoner op het moment van installatie. Hier hebben we als Brink een oplossing voor ontwikkeld en bieden we een concept aan, wat een einde maakt aan het verschuilen achter onmogelijkheden.
Met het Multi Air Supply systeem kunnen we de bestaande woningbouw aan!
16:30 uur Q&A
16:40 uur Afsluiting

Gratis deelname: schrijf nu in

Je gegevens
Contactgegevens
Adresgegevens
incl. toevoegingen
Bijzonderheden
Overige gegevens
Akkoord
keyboard_arrow_up