Een nieuwe kijk op investeringen in bereikbaarheid

De recent ontwikkelde modelmethodiek 'Een nieuwe kijk op bereikbaarheid' biedt vergelijkend inzicht in het effect van multimodale infra-investeringen, waarbij multimodaal ook echt multimodaal is. Waarbij óók de effecten van (dis)comfort in beeld worden gebracht. En een differentiatie wordt gemaakt naar doelgroepen. Hiermee wordt helder welke doelgroepen meer of minder baat hebben bij infra-investeringen. Deze nieuwe methode snijdt hout. Het geeft nieuwe informatie voor besluitvormingsprocessen en onderhandelingstafels.

Als jij je aanmeldt voor dit side event heb je ook direct gratis toegang tot Building Holland. Een week voorafgaand aan het event krijg je een badge via Building Holland.

Gratis deelname: schrijf nu in

Tijd Programmaonderdeel
13:00 uur Inloop met koffie en thee
13:30 uur keyboard_arrow_downEen nieuwe kijk op investeringen in bereikbaarheid
Hans Voerknecht ()
Levert het verruimen van het wegennet het meeste effect op in termen van bereikbaarheid? Of brengt een investering in de combinatie OV + Fiets of in overstappunten meer maatschappelijke winst en levert het tegelijkertijd indirect meer ruimte op voor automobiliteit? De recent ontwikkelde modelmethodiek ‘Een nieuwe kijk op bereikbaarheid’ biedt vergelijkend inzicht in het effect van multimodale infra-investeringen, waarbij multimodaal ook echt multimodaal is. Waarbij óók de effecten van (dis)comfort in beeld worden gebracht. En een differentiatie wordt gemaakt naar doelgroepen. Hiermee wordt helder welke doelgroepen meer of minder baat hebben bij infra-investeringen. Deze nieuwe methode snijdt hout. Het geeft nieuwe informatie voor besluitvormingsprocessen en onderhandelingstafels.

Tijdens deze bijeenkomst leert u wat de meerwaarde van dit model is en krijgt u voorbeelden hoe u de methode kunt toepassen. In de regio Groningen-Assen en in de provincie Noord-Brabant zijn de eerste exercities uitgevoerd. Hoe een activistische opdracht van Milieudefensie voor een vergelijkend infra-investeringsmodel tot een breed gedragen en wetenschappelijk gecontroleerd nieuw rekenmodel leidde. Wat kan dit betekenen voor de inrichting en bereikbaarheid van stad en platteland? Leer meer tijdens deze bijeenkomst.
16:30 uur Einde bijeenkomst

Gratis deelname: schrijf nu in

Je gegevens
Contactgegevens
Adresgegevens
incl. toevoegingen
Bijzonderheden
Overige gegevens
Akkoord
keyboard_arrow_up