Webinar: Zorgvastgoed Terugblik 04-06-2020

Tijd Programmaonderdeel
15:00 uur Start en welkom door dagvoorzitter Yvonne Witter van Zorgsaamwonen
15:05 uur keyboard_arrow_downHealing environment voor Prinses Máxima Centrum
Thomas Bögl, Hanneke de Ridder
Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht opende in mei 2018 haar deuren. Met ruim 45.000 m2 is het het grootste oncologisch kindcentrum in Europa. Hoog complexe research en zorg voor kinderen met kanker komt samen in het gebouw om de best mogelijke resultaten voor kinderen met kanker te behalen. De missie: ieder kind met kanker genezen met behoud van optimale kwaliteit van leven.
LIAG ontwierp een ‘healing environment’ op basis van evidence-based design. Uitgangspunt is ontwikkelingsgerichte zorg. De ontwikkeling van het kind gaat immers door, ook bij ziekte. LIAG vertaalde deze designcriteria naar een zeer duurzaam en gezond gebouw.
Alle aandacht gaat uit naar het kind en het gezin. Een huiselijke sfeer zorgt ervoor dat kinderen zich thuis kunnen voelen en kind kunnen zijn. In de ouder-kind-kamer kan het gezin op een natuurlijke manier samen zijn. LIAG besteedde aandacht aan aspecten als daglicht, lucht, uitzicht, goede akoestiek en duidelijke zonering om het genezingsproces te bevorderen. Het omringende landschap is verweven met het gebouw. Groen en daglicht is overal aanwezig. Jonge patiënten ervaren hierdoor de seizoenen, het weer en het dag- en nachtritme.
15:25 uur keyboard_arrow_downDe ambitieversneller voor succesvolle woonzorgconcepten
Mendy Grootenhuis, Michiel Mondria
Als partner in strategische huisvesting vertaalt draaijer+partners de ambitie voor gebruikers, ontwikkelaars en beleggers. Daarbij gelooft ze in leefbare omgevingen en gebouwen die gezond, sociaal, energieopwekkend, slim en circulair zijn. Om dit te creëren, realiseren en exploiteren, werkt draaijer+partners nauw samen met uiteenlopende klanten in de zorg-, leer-, werk-, en leisureomgeving. Tijdens de presentatie komt de Ambitieversneller komt naar voren, waarmee een praktijkcasus wordt beetgepakt.
15:45 uur keyboard_arrow_downWat heb je nodig...als je niet meer kan?
Dorte Kristensen (Atelier PRO)
Een verhaal over healing envoiment, architectuur & mensen in hun laatste levensfase. Al in 2006 was Healing Environment het uitgangspunt voor atelier PRO’s architectuurontwerp van het huidige Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Nog steeds is de healing environment benaderingswijze in het ontwerpen van zorgomgevingen actueel. Maar wat als mensen in de laatste fase van hun leven komen? Hoe ziet je omgeving eruit als je echt niet meer thuis kunt wonen? Architect-directeur Dorte Kristensen legt aan de hand van voorbeelden en haar ontwerpervaring uit wat Healing Environment next level inhoudt.
16:05 uur Q&A met de sprekers
16:15 uur EINDE WEBINAR

Naar de evenementenagenda

keyboard_arrow_up