AZEB Slotcongres

Op 27 oktober van 13 tot 17 uur sluit het AZEB-project in Nederland af met het AZEB Slotcongres tijdens de beurs Building Holland 2020 in Amsterdam. De AZEB Routekaart wordt gepresenteerd en praktisch toegelicht. 

AZEB (Affordable Zero Energy Buildings) biedt de routekaart waarmee je de complexiteit van duurzaam bouwen beheerst en het projectmanagement vereenvoudigt. In slechts 17 stappen stroomlijn je je project van idee tot en met gebruik. AZEB integreert alle relevante technische en procesaspecten van energie-efficiënt bouwen en creëert meer waarde. Met de AZEB-aanpak leveren projectontwikkelaars, opdrachtgevers en opdrachtnemers betere en succesvollere nZEB-bouwprojecten.

Het congres wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Building Holland en warm aanbevolen aan opdrachtgevers, gebouweigenaren, projectmanagers, aannemers, ontwerpers, installateurs en adviseurs. Als je naar het congres komt verzeker je je van ideeën én gereedschap om rust in je BENG-projecten te creëren!

Als jij je aanmeldt voor dit side event heb je ook direct gratis toegang tot Building Holland. Een week voorafgaand aan het event krijg je een badge via Building Holland.

Gratis deelname: schrijf nu in

Tijd Programmaonderdeel
12:30 uur Ontvangst met koffie en thee
13:00 uur keyboard_arrow_downOpening door AZEB projectleider Joyce van den Hoek Ostende en mede - presentator Saskia de Jong (AZEB)
Saskia de Jong, Joyce van den Hoek Ostende
De AZEB methode als toegankelijk en concreet antwoord op de actuele uitdagingen in de bouwsector: Wet kwaliteitsborging, stikstof, klimaatadaptatie en betaalbaarheid van de energietransitie.
13:10 uur keyboard_arrow_downBetaalbaar energieneutraal bouwen met de AZEB Routekaart – NL AZEB-team
De drie sleutels voor betaalbaar energieneutraal bouwen gevat in 17 essentiële stappen en praktische hulpmiddelen. Gebaseerd op best practices uit heel Europa. Presentatie van de stappen en belangrijkste hulpmiddelen.
13:30 uur keyboard_arrow_downBetaalbare nZEBs ontwikkelen met de AZEB methode - Atanas Stavrev, Oberon Projektbau (AZEB Bulgarije) - ONLINE - EN met NL samenvatting
Atanas Stavrev (Oberon Projektbau)
De AZEB methode is toegepast in verschillende projecten om het effect te tonen op de projectprestaties van de projecten over energieverbruik, kostenreductie, milieu-impact, sociale waarde, vastgoedwaarde en bezettingsgraad. Aanpak, impact en lessen van 6 AZEB cases.
14:00 uur keyboard_arrow_downUitgelicht: AZEB impact in de initiatieffase – interview projectleiders René Nijland (gemeente Winterswijk) en Joachim Hartmann (Stadt Vreden) over het ontwikkelen van het grensoverschrijdend dienstencentrum Gaxel met behulp van de AZEB stappen (AZEB case) - interview NL-DE
René Nijland, Joachim Hartmann
Bij de case studie Gaxel was specifiek aandacht vanuit AZEB voor een gebalanceerd programma van eisen als basis, de manier van betrekken van toekomstige gebruikers in de initiatieffase, en de voorbereiding van aanbesteding en contractering. In dit interview vertellen beide projectleiders hoe zij deze aanpak hebben ervaren. En we geven antwoord op de vraag hoe de AZEB aanpak gemeenten kan helpen de energietransitie te bevorderen.
14:30 uur keyboard_arrow_downUitgelicht: Gebruik van de AZEB methode om vastgoedwaarde en bezettingsgraad van nZEBs te verhogen - David Grisaleña Rodríguez, woningcorporatie Visesa (AZEB Spanje) – ONLINE – EN met NL samenvatting
David Grisaleña Rodríguez (Visesa)
Hoe kan de AZEB methode helpen om vastgoedwaarde en bezettingsgraad van nZEBs te verbeteren? Dit was één van de aandachtspunten in de AZEB case studies. Het team zet de details van de bevindingen uiteen.
14:50 uur Koffie en thee pauze
15:15 uur keyboard_arrow_downUitgelicht: nZEBs bouwen met positieve ecologische en maatschappelijke impact – interview NL AZEB-teamleden Nelleke Nelis en Hans Zwiep
Nelleke Nelis, Hans Zwiep
Onze maatschappelijke en ecologische uitdagingen vragen om gebouwprestaties die significant verder gaan dan alleen besparing van kosten en beperking van de CO2 uitstoot. Maar hoe verwerk je dat in je project en beheers je het resultaat in tijd, scope en geld? De AZEB methode biedt uitkomst.
15:35 uur keyboard_arrow_downToelichting TCO-tool – NL AZEB-team
Integrale besluitvorming met een gebalanceerde afweging tussen people-planet en profit, rekening houdend met factoren over de gehele levenscyclus van het gebouw, is een enorme opgave. Binnen AZEB is de TCO-tool ontwikkeld om deze integrale besluitvorming te faciliteren en verschillende scenario’s expliciet te kunnen afwegen. In deze vorm uniek op de Nederlandse markt.
15:50 uur keyboard_arrow_downDe vijfde fase in een AZEB project: Vergoot je impact – inspiratiesessie van DNA-voorzitter Carl-Peter Goossen
Carl -peter Goossen ()
Pas als je verbeteringen op organisatie- en ketenniveau durft aan te pakken worden de echte significante kostenreducties en kwaliteitsverbeteringen mogelijk gemaakt. Carl-Peter neemt ons mee langs een aantal gedurfde Nederlandse initiatieven die deze transformatie proberen te bewerkstelligen.
16:10 uur De markt aan zet - feedback, vragen en discussie van en met de zaal
16:20 uur Afsluiting AZEB slotcongres
16:30 uur Napraten en netwerken met hapje en drankje

Gratis deelname: schrijf nu in

Je gegevens
Contactgegevens
Adresgegevens
incl. toevoegingen
Bijzonderheden
Overige gegevens
Akkoord
keyboard_arrow_up