Webinar Industrialisatie Terugblik 15-04-2021

Met een goede mix van praktijk, toekomst en dilemma’s was het webinar Industrialisatie een schot in de roos. De markt maakt al veel vorderingen, nu de opdrachtgevers nog.

De ruim honderd bezoekers aan de online-bijeenkomst werden ontvangen door Lianda Sjerps-Koomen, die door haar functies bij Stroomversnelling en RC Panels met veel vakinhoudelijke kennis steeds de juiste snaar wist te raken. Bovendien was er een interessant en verdiepend programma, met niet alleen een producent voor betonnen prefab vloeren, maar ook twee bouwers die lieten zien dat geïndustrialiseerd bouwen nu al prima kan plaatsvinden. Tot slot werd een hypermodern fabrieksconcept getoond dat over Europa kan worden uitgerold. Heb je het webinar gemist? Kijk het hieronder terug of lees hier het verslag.


7.6

Totaalimpressie bijeenkomst


7.9

Organisatie


7.5

Inhoudelijk programma


8.0

Gebruiksvriendelijkheid webinaromgeving


7.3

Aansluiting op kennisbehoefte


7.0

Interactie


103

Aantal deelnemers


84%

Aanbevelingspercentage


8.2

Dagvoorzitter


7.6

Presentatie Dennis Duffels


7.2

Presentatie Mike Janssen


7.8

Presentatie Johan Wessels


7.0

Presentatie Ulla-Britt Krämer

Tijd Programmaonderdeel
10:00 uur keyboard_arrow_downOpening door de dagvoorzitter
Lianda Sjerps-Koomen (Rc Panels)
10:15 uur keyboard_arrow_downPrefab Next Level - Productintegratie en -standaardisatie als sleutel tot industrialisatie in de bouw
Dennis Duffels (VBI)
Dennis Duffels vertelt hoe productintegratie en -standaardisatie in prefab ruwbouw de sleutel zijn tot opschaling van de woningbouw. Ontwikkelingen waarmee zowel de eindgebruiker, de opdrachtgever, de bouwer én de producent voordelen kunnen behalen.
Download presentatie
10:40 uur keyboard_arrow_downPresentatie van der Heijden bouw en ontwikkeling door Mike Janssen
Mike Janssen (Van der Heijden bouw en ontwikkeling)
Van der Heijden bouw en ontwikkeling laat je in hun presentatie zien dat bouwen anders én industrieel kan. Mike Janssen vertelt je over aansprekende praktijkvoorbeelden en laat zien hoe Van der Heijden inzet op onderwerpen als prefab bouwen, hoge ontwikkelsnelheden en logistieke processen.
Download presentatie
11:05 uur keyboard_arrow_downHoe MorgenWonen kan helpen bij nieuwbouw opgave en bestaand bezit
Johan Wessels (Ufkes Apeldoorn)
Johan is van mening dat industrialisatie in de woningbouw niet meer weg is te denken, het kan nu. Ook zal de komende periode het aanbod van woningtypes toenemen waardoor er meer keuzemogelijkheden ontstaan voor afnemers. Laten we niet praten wat er moet gebeuren, het is er al en laten we het naar een hoger en breder level brengen. Hierbij is met name een proces wijziging in de volgordelijkheid van de gehele bouwkolom aan de orde. Het bestaande silo denken is aan wijziging onderhevig en zal een veel meer integrale benadering worden waarbij bestaande controle momenten van alle actoren ruimte moeten krijgen om industrialisatie een kans te geven. Een woning is niet een product op een kavel maar is integraal een onderdeel van de ontwikkeling van een nieuw investeringsmodel waarbij de woning als energieleverancier en grondstof producent gezien kan worden.
Download presentatie
11:30 uur Pauze
11:40 uur keyboard_arrow_downVerduurzaming van de woningvoorraad: Grootschalige fabriek voor prefab woningrenovaties
Ulla-Britt Krämer (INDU-ZERO)
De provincie Overijssel wil bestaande woningen sneller en goedkoper energieneutraal maken. In een Europees Interreg project van de Noordsee Regio ontwikkelt deze provincie, samen met 13 partners in 6 landen, een blauwdruk voor een NOM renovatiefabriek: project INDU-ZERO. De fabriek gaat 15.000 prefab ‘renovatiepakketten’ per jaar produceren voor renovaties van grondgebonden woningen en appartementencomplexen naar NOM (nul-op-de-meter). Door een geïndustrialiseerd productieproces gaan de huidige kosten significant omlaag. Dipl.-Ing. Ulla-Britt Krämer, projectleider van het INDU-ZERO project, werkzaam bij de Provincie Overijssel, vertelt op boeiende wijze hoe op grote schaal woningen, uit de bouwperiode 1965-1985, verduurzaamd kunnen worden.
Download presentatie
12:05 uur Q&A met de sprekers
12:20 uur Afsluiting door de dagvoorzitter
Lianda Sjerps-Koomen (Rc Panels)

Naar de evenementenagenda

keyboard_arrow_up