Duurzaam Gebouwd Congres Inspiratietour - project Jerusalem Nijmegen

Duurzaam Gebouwd en Dura Vermeer nemen jou mee op inspiratietour tijdens de Duurzaam Gebouwd Congres Inspiratietour op woensdag 13 oktober 2021. Wij gaan met een groep gelijkgestemden een kijkje nemen bij een interessant project ' Jerusalem' in Nijmegen. 

In Nijmegen wordt de eerste bestaande buurt van Nederland aardgasvrij én van hout

Jerusalem is een naoorlogse buurt met overwegend kleine, goedkope huurwoningen. De bouw is in 1953 begonnen, op de tuinbouwgronden achter de Wolfskuilseweg en de Oude Graafseweg. In Nijmegen werden de Airey-woningen middels prefabricage in snel tempo gebouwd. Bijzonder is dat het puin van de middeleeuwse binnenstad na het bombardement in februari 1944 verwerkt is in de prefab betonnen 'bouwstenen' van de woningen. 

Renovatie van de inmiddels sterk verouderde woningen bleek niet haalbaar, daarom heeft woningcorporatie Talis ervoor gekozen om de 220 woningen te vervangen. Hiervoor wordt het houtbouwproduct Blokje Om van Dura Vermeer ingezet. De oude woningen worden gesloopt tot aan de fundering, waarop vervolgens de nieuwe woningen in slechts 20 werkdagen worden gerealiseerd. Om ze aardgasvrij te maken, gebruikt Talis een combinatie van beproefde technieken, die nog niet eerder op deze manier zijn toegepast.

Een volledige buurt slopen en herbouwen, hoe doe je dat op een duurzame, snelle en betaalbare manier? Hoe is het om te wonen in hout en hoe zorg je ervoor dat de sociale cohesie in de buurt behouden blijft? Tijdens jouw bezoek aan het project vertellen Sietse Jager (projectmanager bij Talis) en Tine-Loes Hemmes (Manager Innovatie & Productontwikkeling bij Dura Vermeer) er graag over.  

Inschrijven

Tijd Programmaonderdeel
09:00 uur Ontvangst met koffie/thee
09:30 uur Welkom door Duurzaam Gebouwd
Marvin van Kempen (Duurzaam Gebouwd)
09:40 uur Keynote 1
10:15 uur Sietse Jager (projectmanager bij Talis) en Tine-Loes Hemmes (Manager Innovatie & Productontwikkeling bij Dura Vermeer)
Tine-Loes Hemmes, Sietse Jager
11:30 uur Korte pauze
11:45 uur Rondleiding project Jerusalem
13:00 uur Lunch en netwerken
14:00 uur Einde

Inschrijven

keyboard_arrow_up