Seminar Data & Digitalisering Terugblik 09-06-2022

Data & Digitalisering speelt een essentiële rol om opgaves als netcongestie in te vullen en vraag en aanbod van energie in balans te brengen. Slimme combinaties van informatiestromen kunnen zelfs het welzijn en de gezondheid van gebouwgebruikers positief beïnvloeden. Deelnemers van het seminar Data & Digitalisering ontdekten hoe verduurzamingsvraagstukken ingevuld worden met slimme gebouwen en gebieden.

Lees hier het verslag over het seminar Data & Digitalisering, geschreven door hoofdredacteur Marvin van Kempen.


29

Aantal deelnemers

Tijd Programmaonderdeel
12:00 uur Ontvangst, netwerklunch met vakgenoten & start exclusieve rondleiding door de Experience
13:00 uur keyboard_arrow_downOpening door dagvoorzitter Gerard Streng
Gerard Streng (SPIE Nederland)

Gerard Streng is werkzaam bij SPIE Nederland B.V. als senior business development manager en houdt zich bezig met innovatie- en strategieontwikkelingen gericht op digitalisering en verduurzaming. Gerard Streng studeerde architectuur aan de TU Delft. Vanaf 2016 heeft Gerard een beslissende rol gespeelt bij de ontwikkeling en succesvolle marktintroducties van diverse integrale concepten, zoals het digitale platform PULSE Core, de duurzaamheid accelerator Ecolution en initiatieven op het gebied van circulariteit binnen Strukton Worksphere. Na de overname door SPIE zal Gerard zich richten op het internationaal door ontwikkelen en opschalen van deze initiatieven.

13:15 uur keyboard_arrow_downDe automatiseringsuitdagingen bij het verslimmen van een vastgoedportefeuille
Mark van Burg (Planon Building Management)

De automatiseringsuitdagingen bij het verslimmen van een vastgoedportefeuille
Samenvatting: Vandaag de dag vindt de digitalisering in de gebouwde omgeving in een rap tempo plaats. Gebouwen worden met de dag slimmer, gedreven door het Internet of Things, smart building-technologieën en de verwerking van allerlei beschikbare data. Dit leidt tot nieuwe mogelijkheden en kansen, maar het heeft ook een keerzijde. Er komen namelijk veel nieuwe oplossingen op de markt voor diverse toepassingen in gebouwen, die allemaal verschillende technologieën gebruiken én van verschillende aanbieders afkomen. Dit zorgt voor nogal wat diversiteit en complexiteit bij het slimmer maken van gebouwen. En die complexiteit neemt alleen maar toe bij grotere portefeuilles met ‘oudere’ bestaande gebouwen. Op 9 juni ga ik in op deze uitdagingen, de oplossingen en de gevolgen voor de automatiseringsstrategie voor uw organisatie.

13:45 uur keyboard_arrow_downKlaar voor 2030? Ontwikkel een duurzaam gebouw met inzet van intelligente data
Kees Jan 't Mannetje (ABB b.v.)

Door alle recente ontwikkelingen is de roep om elektrificatie sterk toegenomen. De enorme prijsstijging van fossiele brandstoffen, die aangewakkerd wordt door alle onrust, zorgt ervoor dat verduurzaming steeds meer aandacht krijgt.
Het is zeer belangrijk dat we hierin de juiste weg bewandelen, en binnen deze energietransitie vraag en aanbod goed met elkaar afstemmen. Hoe pakken we dit slim aan? Welke rol speelt data hierin? Hoe ziet z’n slim gebouw van morgen eruit?
Kees Jan ’t Mannetje Business Development specialist bij ABB deelt antwoord op deze vragen en illustreert de mogelijkheden van data en digitalisering aan de hand van een praktijkcase (state of the art Smart Office Verweij te Nieuwegein).

14:15 uur keyboard_arrow_downKorte break: Tijd om bij te praten met (on)bekende professionals

Tijdens de pauze is er mogelijkheid voor een exclusieve rondleiding door de Experience.

14:35 uur keyboard_arrow_downHoe data voor overheden, bedrijven én consumenten de CO2-reductie versnelt
Nick Verhoeven (CFP Green Buildings)

Hoeveel kost het voor mijn stad om gasloos te worden?
Waarom is het energieverbuik van mijn zaak zo hoog?
Waar start ik als sportclub met verduurzamen?
Het abstractieniveau van deze vragen is totaal anders, maar het antwoord gelijk: data.
Met data kun je van inzicht, via advies naar ACTIE. Hoe? Ik vertel je het op 9 juni.

15:05 uur Panelgesprek en vragenronde met alle sprekers o.l.v. dagvoorzitter
Gerard Streng (SPIE Nederland)
15:20 uur keyboard_arrow_downNetwerkborrel

Tijdens de borrel is er mogelijkheid voor een exclusieve rondleiding door de Experience.

Naar de evenementenagenda

keyboard_arrow_up