De week van… Gerard Lokhorst

timer5 min
De week van… Gerard Lokhorst

Serieondernemer Gerard Lokhorst (midden op de foto) zoekt in het ondernemerschap het verbinden van mensen en hun ideeën aan elkaar. Hij wil gewoon lekker innovatief bezig zijn met zijn bedrijven, waarvan het aantal inmiddels al niet meer op 2 handen te tellen is. En het worden er meer…

Maandag

De maandag is gereserveerd voor commercieel overleg op de hoofdvestiging van onder meer Duurzaam Gebouw, Meditain, WeL Inspectie, Delta-P en DG ICT. “De meeste mensen zijn binnen voor overleg. Van elke onderneming neemt een directeur deel plus wat mensen eromheen. Door de dag heen overleggen en bespreken we in verschillende samenstellingen kansen en projecten. Vanaf volgend jaar wordt die maandag echt heilig.” Ook heeft Gerard nog 3 afspraken met partijen in het gebouw. “Het gaat erom elkaars netwerk te delen en commerciële kansen te zien.”

Maandagmiddag

Gerard is bij TBI-bedrijf Croonwolter&dros geweest voor een opdracht. Daarna bij We4You voor het onderzoeken van mogelijke samenwerking. “Zij doen BREEAM-dingen en wij niet, dus we hebben gekeken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.” Daarna is er een afspraak bij Strukton om mogelijke samenwerking in de regio noordoost te bespreken.

Dinsdag

Gerard is op pad voor een gesprek over de overname van een bedrijf. “Vanwege de clausules kan ik daarover helaas nog niets zeggen. Voor 2017 staan er overigens nog enkele bedrijven in de planning om over te nemen. Ook kijken we met DuurzaamGebouw naar regiofuncties.” Inmiddels is Gerard in zeker 13 ondernemingen actief en door overnames worden het er volgend jaar meer. “Ik vind het leuk om te ondernemen en dingen te doen met mensen die ik graag mag. Het is gaaf om te zien dat zoiets dan een succes wordt. Ik ben niet van de dagelijkse leiding, dat is meer iets voor anderen.”

De week van… Gerard LokhorstTijd voor ontspanning tijdens een Meditain-trainingsdag

Dinsdagmiddag

Tijdens een lunch met het UMC Utrecht staat een nieuw project op het menu. Daarna volgt de presentatie van het nieuwe GebouwenDashboard bij DG ICT. “Dat zetten we dit jaar in de markt. Nu nog als naam onder onze IT-club, maar het moet apart komen te staan. Ook nemen we waarschijnlijk binnenkort een bedrijf in Gorinchem over voor de regiofuncties die we willen uitbouwen.”

Dinsdagavond

Naar Theater De Flint in Amersfoort. “We gaan met DuurzaamGebouw komend jaar een foyer sponsoren. Dat is leuk voor klanten om ze mee naartoe te nemen. Toen we 2 jaar geleden uit Amersfoort verhuisden naar Utrecht, hebben we die sponsoring stopgezet. Nu vinden we het wel weer leuk om dat te doen.”

Woensdag

Gerard vindt iedere dag boeiend. “Mensen met elkaar verbinden vind ik superleuk. En door dat bedrijfsmatig te doen, levert het nog wat op ook. Kansen zien voor anderen, bedenken wat we er met z’n allen aan hebben en wat we er mee kunnen doen. Dat is voor mij het hogere doel.” Deze dag is er een training in Bunschoten voor Meditain. De 8 deelnemers volgen eerst een workshop Talent Management Analyse (TMA), daarna is er een spannend uurtje in de Escape Room. “Collega’s vinden het leuk dat ik erbij ben!” Na de Escape Room meldt Gerard dat iedereen enthousiast was en heeft hij voor ’s avonds nog een zakelijke bespreking in de agenda.

Ik vind het leuk om te ondernemen en dingen te doen met mensen die ik graag mag'

Gerard Lokhorst

Woensdagavond

“We hebben de stichting Transformatie zorgvastgoed opgezet. Twee klanten van ons zijn voorzitter van de stichting. Het doel is vergelijkbaar met dat van mijn initiatief Duurzame Scholen, maar dan wel zo dat de mensen uit de sector zelf de stichting trekken. Het zijn directeuren van zorginstellingen, mensen van aanzien in de sector. Zij moeten ons vertellen hoe we als bedrijven beter kunnen worden. Dat is wel een dingetje, want bedrijven willen (soms te) graag verkopen. Door het anders in te richten, voorkomen we dat. Leuk om te doen volgens die andere insteek.”

Donderdag

Weer een dag met een volle agenda. In de ochtend wederom een gesprek met Strukton, dit keer echter over een probleemproject en toekomstige samenwerking. Daarna een commercieel overleg met enkele VolkerWessels-directeuren. ‘s Middags wacht het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp voor bespreking van een project daar en ’s avonds een borrel op kantoor in Utrecht.

Vrijdag

Na een bespreking met de partners over de afwikkeling van enkele projecten volgt om 10.00 uur bestuursoverleg van Young TVVL in Utrecht. “Ik ben al 6 jaar voorzitter van de jongeren, maar ik word ouder dus we moeten kijken hoe we dat anders gaan doen. Ik ben benieuwd wat eruit komt.” Bij het overleg zet Gerard nog eens de doelen en acties van Young TVVL uiteen, zoals deelname aan Young Professionals verenigd in de Brabanthallen. “Ik blijf tot mei 2018 voorzitter, als er zich voor die tijd geen opvolger meldt.” Aan de hand van de actielijst vergaderen ze vervolgens verder en komt onder meer het aan te vragen budget voor 2017 aan de orde. Dan is er de lunch waarna de Young TVVL’ers ieder weer hun eigen weg gaan. Vrijdagmiddag gaat Gerard een middag driften, een leuk personeelsuitje met de collega’s van WeL Inspectie. Een goede manier om een drukke week af te sluiten en op te laden voor een nieuwe week vol zakelijk verbinden. Wat voor hem niet wil zeggen dat het weekend niet vol zakelijke afspraken zit. Deze serieondernemer is altijd op pad. 

Foto bovenaan: Gerard als voorzitter in vergadering met Young TVVL

Tekst: Tom de Hoog

Gerelateerde artikelen, events & downloads

c21 c148 c225 c243
Onderzoek: 'COP minstens zo hoog voor natuurlijke koudemiddelen in warmtepompen'

Onderzoek: 'COP minstens zo hoog voor natuurlijke ...

12 mei om 10:00 uur
timer 5 min

Welke wet- en regelgeving geldt bij het implementeren van natuurlijke koudemiddelen in warmtepompen en wat is ...

Lees verder »

c21 c138 c185 c190 c225
Constructeurs verdiepen zich in maatschappelijk verantwoorde constructies

Constructeurs verdiepen zich in maatschappelijk ...

11 mei om 16:51 uur
timer 2 min

Het vak van de constructeur staat op donderdag 3 juni in de volle spotlights tijdens de online Dag van de Constructeur. ...

Lees verder »

c21 c168 c183 c225 c261
Datadag zoomt in op businesscases gebouwde omgeving

Datadag zoomt in op businesscases gebouwde omgeving

11 mei om 15:01 uur
timer 3 min

Na de eerste succesvolle Datadag Mobiliteit staat op donderdag 20 mei het onderwerp data opnieuw in de schijnwerpers ...

Lees verder »

c21 c225 c243 c265
Uitwisseling warmte en koude op bedrijventerreinen biedt veel kansen

Uitwisseling warmte en koude op bedrijventerreinen ...

11 mei om 11:01 uur
timer 5 min

Welke mogelijkheden zijn er voor jou en je bedrijf om de overtollige warmte of koude van andere bedrijven uit ...

Lees verder »

c21 c225 c268
Nieuw: digitaal magazine Industrialisatie

Nieuw: digitaal magazine Industrialisatie

10 mei om 07:00 uur

Vers van de pers: het digitale magazine Industrialisatie van Duurzaam Gebouwd. Je leest de uitgave gratis in onze ...

Lees verder »

c21 c122 c225 c244
KNB Jaarverslag 2020: meer circulaire keramische geveloplossingen

KNB Jaarverslag 2020: meer circulaire keramische ...

7 mei om 08:00 uur

Coronajaar 2020 stond voor de Nederlandse industrie van gebakken bouwmaterialen overwegend in het teken van energietransitie ...

Lees verder »

c21 c225
Lees gratis het Digitale Magazine van Biind!

Lees gratis het Digitale Magazine van Biind!

7 mei om 06:30 uur

In dit nummer van het Digitale Magazine van Biind krijg je weer volop inspiratie. Vooral door goede voorbeelden ...

Lees verder »

c21 c225 c243
Gebruik van methaan uit biogas voor de energietransitie 

Gebruik van methaan uit biogas voor de energietransitie 

6 mei om 15:00 uur

Wat is de betekenis van methaangas en de omzetting daarvan in waterstof bij het koolstofvrij maken van de energievoorziening? ...

Lees verder »

c21 c190 c225 c244 c277 c278
‘Zoekend, tastend en innoverend vinden we onze weg’

‘Zoekend, tastend en innoverend vinden ...

6 mei om 13:00 uur
timer 8 min

Fred Schoorl, directeur van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA), is toegetreden tot de jury ...

Lees verder »

c21 c225 c243
Betaalbare starterswoning wel degelijk mogelijk

Betaalbare starterswoning wel degelijk mogelijk

6 mei om 09:41 uur

Een energieneutrale starterswoning voor 150.000 tot 200.000 euro is wel degelijk haalbaar. Dit concludeert Develop ...

Lees verder »

c21 c225 c245
WHO bevestigt rol aerosolen bij besmetting coronavirus

WHO bevestigt rol aerosolen bij besmetting coronavirus

4 mei om 12:53 uur

Hoewel het al een poosje werd geroepen door wetenschappers, heeft wereldgezondheidsorganisatie WHO nu ook de rol ...

Lees verder »

c21 c185 c225 c268
Efficiënte prefab vloer voor industriële woningbouw

Efficiënte prefab vloer voor industriële ...

3 mei om 10:01 uur
timer 1 min

De nieuwe VBI Integraalvloer met geïntegreerde technische installaties kan een hulpmiddel zijn om het woningtekort ...

Lees verder »

Reacties

het Spaarne Ziekenhuis = het Spaarne Gasthuis :-)

Reactie plaatsen

keyboard_arrow_up