Plaka Nederland nieuwe partner Duurzaam Gebouwd

Plaka Nederland nieuwe partner Duurzaam Gebouwd

Plaka Nederland is toegetreden als partner van Duurzaam Gebouwd. In een interview geeft de organisatie aan op welke manieren zij inzet op duurzaamheid en waarom ze partner is geworden.

Wat zijn de kernactiviteiten van uw bedrijf?

Plaka Nederland is een gespecialiseerd toeleverancier en biedt een uiterst compleet productenprogramma voor bouw, renovatie, infra en akoestiek. Door een jarenlange ervaring in advisering en toelevering worden duurzame en praktijkgerichte oplossingen geboden voor de Nederlandse bouwindustrie.

Het complete productenprogramma van Plaka Nederland kan worden ingezet van ruwbouw tot afbouw, in zowel nieuwbouw als renovatie en transformatie projecten. Als one-stop-shop leverancier biedt Plaka Nederland naast een uitgebreid assortiment tevens een hoge mate van servicegerichtheid.

De technische adviseurs met vakkennis en ervaring geven advies en begeleiding van ontwerp tot uitvoeringsfase. Met Plaka bouwplaatsoplossingen worden bouwprocessen beter ingevuld in de betekenis van bouwtijd, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Wanneer nodig worden ook maatwerkoplossingen direct op het werk geleverd.

Op welke manier(en) zet uw organisatie in op duurzaamheid?

Duurzaamheid staat bij Plaka Nederland hoog in het vaandel. Als onderdeel van CRH is een duurzame bedrijfsvoering een vanzelfsprekendheid. Intern komt dit tot uiting door onze inzet voor een klimaatbestendige bedrijfsvoering, het gebruik van duurzame bedrijfsmiddelen en vermindering van CO2-uitstoot, afvalstromen en energieverbruik. Extern doen we dit door te adviseren en leveren van producten die volledig passen in het kader van duurzaam bouwen en energetische verbetering.

Naar welke duurzame producten en / of diensten die u levert is de vraag vanuit de markt het grootst?

Door de hoge eisen aan de energieprestatie en de klimaatbeheersing van woningen en gebouwen is de luchtdichtheid van het gebouw van groot belang. Als gevolg hiervan zien wij de vraag naar onze afdichtingsoplossingen toenemen. Ook op het gebied van isoleren zien wij een toenemende vraag naar efficiënte oplossingen met hoge RC-waarden.

Daarom bieden wij een nieuwe multifunctionele isolatiefolie  waarbij we inspelen op deze behoefte voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. In verband met de toename van de transformatie van kantoren naar woningen zien wij ook een stijgende lijn in de vraag naar onze bouwakoestiek oplossingen. Voor woningen gelden namelijk hogere eisen op het gebied van contactgeluid tussen de woningen onderling dan bij kantoren.

Plaka Nederland nieuwe partner Duurzaam Gebouwd

Welk door u uitgevoerd project of welke door u geleverde dienst is het meest duurzaam en waarin komt dit het best tot uiting?

Wanneer wij in het ontwerpstadium van een project mee kunnen denken over de meest geschikte oplossingen wordt uiteindelijk het beste resultaat behaald. Als gespecialiseerd toeleverancier met jarenlange ervaring hebben wij veel kennis en deskundigheid in huis en kunnen wij adviseren op het gebied van afdichtingstechniek, luchtdicht bouwen, akoestische en thermische ontkoppeling en isolatie. Door de samenwerking met opdrachtgever, ontwerper en aannemer komen de meest duurzame en energiezuinige projecten tot stand.

Wat is de reden dat uw bedrijf partner is geworden van Duurzaam Gebouwd?

Plaka is groot pleiter voor ketensamenwerking en gelooft sterk in samenwerkingsverbanden met andere bedrijven. Wij willen onze kennis en ervaring delen om zo op het gebied van duurzaam bouwen te komen tot de beste oplossingen. De missie van kennisplatform Duurzaam Gebouwd om de samenwerking in de integrale bouw- en vastgoedsector een grote stap vooruit te helpen past dan ook helemaal bij onze visie en ambitie.

Welke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid verwacht u de komende jaren?

Wij zien dat de bouwsector de omslag maakt van een aanbod- naar een vraag gedreven markt, de bouw zet in op klantgerichte huisvestingsvormen. Hierbij is transformatie van langdurig leegstaande panden (veelal kantoren) naar studenten en één ouder woonruimten en zorgwoningen voor ouderen sterk in opkomst.

Daarbij draait het in de bouw om het ontwikkelen van toekomstbestendig vastgoed. Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of transformatie, duurzaamheid is geen onderscheidend kenmerk meer. Het is een basisvoorwaarde. Duurzaam bouwen is tot standaard verheven, zowel bij de opdrachtgever als de aannemer. Een grote slag op het gebied van duurzaamheid valt nog te maken in de bestaande woningen. Een grote uitdaging voor de bouw is het duurzaam en energiezuinig renoveren van deze bestaande woningen.

Gerelateerde artikelen, events & downloads

Drinkwaterbedrijven gaan voor circulair grondstoffenpaspoort

Drinkwaterbedrijven gaan voor circulair grondstoffenpaspoort

Vandaag om 08:00 uur
timer 2 min

De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven vragen hun leveranciers van leidingmateriaal om een objectief circulair ...

Lees verder »

20 jaar duurzame warmte en koude voor Centre Court

20 jaar duurzame warmte en koude voor Centre ...

Gisteren om 15:30 uur
timer 1 min

In het Beatrixkwartier van Den Haag staat het imposante Centre Court, een kantoorgebouw van ongeveer 60.000 vierkante ...

Lees verder »

EnergyFaçade vormt integraal systeem voor isolatie en duurzame energieopwekking

EnergyFaçade vormt integraal systeem ...

Gisteren om 13:00 uur
timer 1 min

Saint-Gobain Solutions komt met een EnergyFaçade, een gevel voor zowel nieuwbouw als renovatie bestaand ...

Lees verder »

Lees het Duurzaam Gebouwd Magazine ook digitaal

Lees het Duurzaam Gebouwd Magazine ook digitaal

17 apr om 11:30 uur

Het Duurzaam Gebouwd Magazine valt tegenwoordig niet alleen in papieren vorm op je mat. Je leest het nu ook digitaal, ...

Lees verder »

CO2-reductie en comfortabel binnenklimaat bij poli’s ZorgSaam

CO2-reductie en comfortabel binnenklimaat bij ...

17 apr om 08:00 uur
timer 1 min

In de poliklinieken van het ZorgSaam ziekenhuis te Terneuzen staat 24/7 de verwarming aan. De bezetting van de ...

Lees verder »

De spagaat van gemeenten

De spagaat van gemeenten

16 apr om 16:00 uur
timer 2 min

Naast het standaard dagelijks reilen en zeilen, komt de aanstaande Omgevingswet als een zware tanker af op gemeentelijke ...

Lees verder »

Is ‘samenwerken’ toe aan de volgende fase?

Is ‘samenwerken’ toe aan de volgende fase?

16 apr om 15:00 uur
timer 4 min

Waarom kunnen we niet zonder gedoe samenwerken? Henberto Remmerts (Tauw) wijdde er een blog aan: het morele kompas ...

Lees verder »

Trends in de HVAC-markt in het Evoluon

Trends in de HVAC-markt in het Evoluon

16 apr om 11:00 uur
timer 4 min

Ontwikkelingen in de installatiebranche, trends op het gebied van bouw, servicetools en de HVAC-markt en een kennismaking ...

Lees verder »

Woningcorporatie Welbions: ‘Alles gericht op de energietransitie’

Woningcorporatie Welbions: ‘Alles gericht op de energietransitie’

16 apr om 08:00 uur
timer 6 min

De bijna 350 woningcorporaties in Nederland staan aan de vooravond van grote kantelingen om de energietransitie ...

Lees verder »

Nog een hoogtepunt van het Green Tie Gala: de speech van Thomas Rau

Nog een hoogtepunt van het Green Tie Gala: de ...

15 apr om 14:29 uur
timer 1 min

Naast de uitreiking van de ABN AMRO Duurzame 50 aan Onno Dwars was er bij het Green Tie Gala tijdens Building Holland ...

Lees verder »

Nieuwbouwconcept voor kant en klare gezonde en energiezuinige woning

Nieuwbouwconcept voor kant en klare gezonde ...

15 apr om 14:00 uur
timer 5 min

Een kersvers concept van zes gevestigde partijen vult opgaves in rondom energie, gezondheid en comfort. House Energy ...

Lees verder »

‘Transitie begint bij je eigen overtuiging dat het anders moet’

‘Transitie begint bij je eigen overtuiging ...

15 apr om 08:00 uur
timer 4 min

Om verduurzaming echt te versnellen, moeten we eerst ons innerlijke vuur aanwakkeren voor verandering. Met die ...

Lees verder »

Reactie plaatsen

keyboard_arrow_up