Integrale vraag van eindgebruikers beantwoord tijdens eerste Smart WorkPlace day

timer5 min
Integrale vraag van eindgebruikers beantwoord tijdens eerste Smart WorkPlace day

WorkPlace Day, het jaarevent van SWP, vormt de fysieke ontmoetingsplek waar een antwoord wordt gegeven op de integrale vraag van eindgebruikers: ontwerp, realiseer en manage mijn slimme, gezonde en circulaire werkomgeving. Op 17 april wordt de eerste WorkPlace Day georganiseerd in de RAI Amsterdam, met als thema REAL-TIME. 

De verbinding van technologie in de ene sector met die in een andere sector maakt de integratie van informatie mogelijk. Deze verbinding en synchroniciteit van sectorale ontwikkelingen versnellen de data-integratie. Zodoende ontstaan nieuwe inzichten en verschijnen nieuwe oplossingen. Processen worden geïntegreerd. Besluiten worden betrouwbaarder. Winstmogelijkheden nemen toe. Creatieve routes naar gezondheid en circulariteit openen zich.

Interoperabiliteit maakt directe bijsturing mogelijk. De directe real-time klantgerichtheid en feedback zullen verbeteren. De analyse van de actie en reactie, Predictive Analytics, maakt het circulair ontwerpen en real-time bijstellen van processen, projecten en producten mogelijk. De werkomgeving beleven wordt daarmee meer dan Design, Built, Maintain en Operate. De werkomgeving krijgt oprecht betekenis nu deze ook wordt waargenomen door de zintuigen van de eindgebruiker – ook wel de nieuwe medewerker. Werving en ‘Onboarding’ wordt een belevenis. Een Experience. Online en offline. De aantrekkelijkheid van de dagelijkse praktijk van een functie en rol, mobiel, vast of flexibel, kan real-time gedeeld worden. De verbinding van het werkproces met je Smart Home, Smart Building en Smart City maakt je besluit, wel/niet hier werken, vervolgens completer.

REAL-TIME vereist dat alle aspecten van rol, functie en werkomgeving in een enkel moment bij elkaar kunnen komen. In een split-second is analyse van een situatie mogelijk. IT-professionals zullen zeggen dat ‘REAL-TIME’ niet bestaat. Dat klopt, want tussen actie en reactie zit altijd een fractie van een moment. Voor de gebruikers en eindgebruikers van de werkomgeving maakt dat niet uit. Een slimme, gezonde en circulaire werkomgeving maakt een werkgever immers aantrekkelijker. Betekenisvol werken is inspirerend en verhoogt de betrokkenheid.

Integrale vraag van eindgebruikers beantwoord tijdens eerste Smart WorkPlace day

De individuele sectoren die samen de werkomgeving vormen, HR, IT, Mobility, Maintenance, Vastgoed en FM ervaren allemaal dezelfde behoeften aan REAL-TIME-verbindingen. De business case gaat niet langer sec over een project, maar per definitie over de keten, de circulaire cyclus, het gebruik en de eindgebruiker. Intersectorale samenwerkingen ontstaan en holistische oplossingen worden geboren. De waarde van het gebruik van de werkomgeving wordt vervolgens zichtbaar, kwantificeerbaar en neemt toe. BIM-BAM-BOOM geldt niet alleen voor de waarde van het gebouwdossier, maar ook voor de waarde van de werkomgeving. De impact ervan op de gezondheid van eindgebruikers wordt groter. En dat allemaal maakt dat de behoefte aan een revolutie in verdienmodellen groeit. De uitdaging is de stap van data naar wijsheid. REAL-TIME wijsheid.

Op de Workplace Day worden de genoemde sectoren bijeengebracht. Op 17 april 2018 wordt in de RAI in Amsterdam. Volledig in het Engels en online ondersteund via www.WorkPlaceDay.com Gelijktijdig met en in samenwerking met Building Holland. De doelgroepen van WorkPlace Day zijn leidinggevenden, directies en bestuurders welke in de bij de werkomgeving betrokken sectoren werkzaam zijn: HR, IT, Bouw & Onderhoud, FM, Vastgoed en Mobiliteit. Doelgroepen voor het Workplace Day event zijn zij die in hun sector slimme, gezonde en circulaire werkomgevingen willen maken. Dit kan een ondernemer, beslisser of directeur zijn, maar ook een integrator, informatiemanager, expert of disruptor. Deze rollen kunnen in alle sectoren voorkomen.

Nadrukkelijk wordt de samenwerking gezocht met sprekers, events en organisaties welke tot de internationale top in een van de individuele sectoren behoren. Unleash uit de HR, Corenet uit de vastgoed, FMN uit de FM-sector, DuurzaamGebouwd uit Bouw & Onderhoud, VNA en VZR uit de Mobiliteit-branche en het BIM Loket voor IT.

Het thema van WorkPlace Day 2018 is REAL-TIME.  Subthema’s die onze sprekers behandelen zijn:

De waarde van gezonde Human Resources

Er wordt veel gemeten. Maar wat maakt en houdt medewerkers gezond? En wat is dat waard? Zijn de andere branches zich bewust van hun invloed op die waarde? Als een klimaatinstallatie uitvalt in de zomer is de invloed op productiviteit duidelijk. Idem voor de airco in de leaseauto, de koeling van een laptop en het raam dat door slijtage niet open gaat. Hoe monitoren HR-professionals de productiviteit van medewerkers in een werkomgeving? Snelle reactie op klachten en wensen van gebruikers verhoogt de waarde van Human Resources.

Virtueel en circulair ontwerpen, bouwen, inrichten en gebruiken

Architecten, bouwers en installateurs innoveren snel. De invloed van Parijs is wel degelijk merkbaar. Het ene na het andere duurzame initiatief ontstaat. Fossiele brandstoffen zijn schadelijk. Hergebruik is het uitgangspunt. Maar wat is de waarde van deze innovaties voor medewerkers in een werkomgeving? Wat kunnen zij doen om de ontworpen werkomgeving duurzaam te gebruiken? Kan virtueel ontwerpen en bouwen materiaalgebruik en dus afval voorkomen? En wat als we een werkomgeving helemaal virtueel kunnen gaan gebruiken? Is werken in de virtuele wereld slim, gezond en circulair?

De mobiele werkomgeving

Als we willen kunnen we altijd en overal werken. Voorheen brachten we onszelf naar een locatie, maar steeds meer brengen we onze informatie naar die locatie. De Digital Twin gaat langzaam maar zeker de fysieke plek overnemen. De mobiele werkomgeving zit in onze smartphone en de cloud. Wat is de impact hiervan op de fysieke werkomgeving? Krijgen we van de werkgever een thuiswerkplek en een aantal mogelijke werkhubs in de stad? En een autonome rijdende unit met iRoom voor overleg tijdens onze verplaatsing? De ontwikkeling van Space naar Place zorgt voor ingrijpende veranderingen in de sectoren vastgoed en mobiliteit. Hoe veranderen deze mee? Hoe beïnvloeden zij real-time wat de route van uw medewerkers wordt? 

Software en robots

De Innovatie Challenge van de Nationale Politie roept om voorstellen waarin de Robocop verwerkt wordt. De mogelijk aanvullende rol van robots in teams en projecten groeit gestaag. Interactie van mens en machine leidt tot machine learning en artificial intelligence. Wij maken robots intelligent en zij vergemakkelijken ons werk. Een win/win? Zijn er ook downsides. Wat doet Alexa? Wie is Nao? Waarom geloven we wat Sophia zegt? De tijd tussen actie en reactie en de kwaliteit van de respons bepalen het nut van robots in de werkomgeving.

Predictive Analytics

De heilige graag van BigData en informatiemanagement is de voorspellende waarde die je uit het verzamelen van data kunt halen. Wijsheid komt met de jaren, omdat het tijd kost ervaringsgegevens te verzamelen. We kunnen dus overal sensoren op plakken, maar we zullen toch eerst een goede en betrouwbare hoeveelheid datasets moeten hebben willen we met zekerheid garanties kunnen afgeven over storingen en uitval van apparaten, gedrag van mensen en de combinatie van deze twee. Het gebruik van de werkomgeving verandert elke dag. Behoeften veranderen, taken veranderen mensen veranderen. Maar er zijn natuurlijk wel basisprincipes, statistische waarden en gewoonten. Wat kunnen we wel en wat kunnen we (nog) niet voorspellen?

Programma

Het programma start om 10.00 uur met twee plenaire sessies. De lunch is van 12.00 tot 13.00 uur op de vloer van de beurs Building Holland, waarna tot 16.00 uur drie workshops worden gehouden. Inhoudelijk leider zal prof. Ir. Hans de Jonge zijn. Samen met de geselecteerde sprekers werkt hij naar de WorkPlace Day toe. De dag zelf is daarom veel meer het einde van een Reis van een klein groepje topexperts dan een rijtje individuele presentaties. Zowel de lunch als de afsluitende receptie vinden op de beursvloer plaats.

Deelname kost € 250. Inschrijven kan op www.WorkPlaceDay.com Je kunt daar ook informatie vinden over de sprekers en sponsoren. Er is een snelle beslisserskorting van € 175 tot en met 21 maart. Bij registratie krijgt u automatisch toegang tot Building Holland 2018 en hoeft u zich niet nogmaals te registreren.

Zoek verder binnen deze onderwerpen

Gerelateerde artikelen, events & downloads

c21 c225
100 Months to Change: in gesprek met Yvette Watson

100 Months to Change: in gesprek met Yvette ...

15 okt om 16:00 uur
timer 4 min

Een vuist maken voor versnelling: op 1 september 2021 startte een collectief met klimaatpioniers aan een wereldwijd ...

Lees verder »

c21 c225 c283
Nieuw: digimagazine Innovatieve Contracten en Aanbestedingen

Nieuw: digimagazine Innovatieve Contracten en ...

14 okt om 07:00 uur
timer 1 min

Het kersverse digimagazine Innovatieve Contracten en Aanbestedingen is nu te lezen via de kennisbank ...

Lees verder »

c21 c225
Side Events Building Holland 2021: Verborgen Innovaties en meer!

Side Events Building Holland 2021: Verborgen ...

13 okt om 06:30 uur

Wil je meer kennis over Verborgen Innovaties, Natuurinclusief bouwen of Wijktransities zonder gedoe? Dan ben je ...

Lees verder »

c21 c225
Francesco Veenstra, Jos van Dalen en Paul de Ruiter op Building Holland 2021

Francesco Veenstra, Jos van Dalen en Paul de ...

12 okt om 17:00 uur

De mainstage op Building Holland 2021 puilt uit van topsprekers, die jou enthousiast maken voor de volgende stap ...

Lees verder »

c21 c225
Jouw stem telt: ABN AMRO Duurzame 50

Jouw stem telt: ABN AMRO Duurzame 50

11 okt om 16:00 uur
timer 1 min

Het gaat erom spannen: wie gaat er aan de haal met de prestigieuze ABN AMRO Duurzame 50, dé prijs voor ...

Lees verder »

c21 c225 c243 c244 c245
Gamechangers in de Bouw en Infra barst op 25 november los

Gamechangers in de Bouw en Infra barst op 25 ...

8 okt om 07:00 uur
timer 1 min

Hét grote bouwteam-event van 2021 is aanstaande. Op 25 november nodigen we alle sectoren van de bouw en ...

Lees verder »

c21 c225 c243
<span>Green Buildings Event 2021: ‘Radicale verandering door innovatie, kennisdeling en lef!’</span>

Green Buildings Event 2021: ‘Radicale ...

8 okt om 06:30 uur
timer 7 min

Het is overduidelijk: er moet een verandering plaatsvinden om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen. Er ...

Lees verder »

c21 c225 c243
Advertorial: Duurzamer bouwen met Faay op Maat

Advertorial: Duurzamer bouwen met Faay op Maat

8 okt om 06:30 uur
timer 3 min

Zowel met vlas als biobased en circulaire grondstof als met prefabricage, sluiten de Faay scheidingswanden perfect ...

Lees verder »

c21 c185 c225 c244
Cirkelstad Deventer graaft diep in circulaire businessmodellen

Cirkelstad Deventer graaft diep in circulaire ...

7 okt om 17:01 uur
timer 6 min

Op maandag 20 september ging de vlag uit tijdens de Community of Practice van Cirkelstad Deventer. Was daar ook ...

Lees verder »

c21 c225 c244
VolkerWessels winnaar Forest50

VolkerWessels winnaar Forest50

7 okt om 14:01 uur

VolkerWessels is dit jaar uitgeroepen tot winnaar van de Forest50. Deze prestigieuze lijst rangschikt de grootste ...

Lees verder »

c21 c225
Sun Tank wint Dragons’ Den tijdens het Green Buildings Event

Sun Tank wint Dragons’ Den tijdens het ...

6 okt om 17:44 uur

Met een krachtige pitch pakte Sun Tank de winst tijdens de Dragons’ Den op het Green Buildings Event. Roland ...

Lees verder »

c21 c160 c225 c265
Nationaal Gezonde Scholen Congres hernoemd

Nationaal Gezonde Scholen Congres hernoemd

6 okt om 11:17 uur

Het Nationaal Gezonde Scholen Congres, mede-georganiseerd door Duurzaam Gebouwd, heet vanaf heden het Duurzame ...

Lees verder »

Reactie plaatsen

keyboard_arrow_up