Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Circulaire Economie
Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Circulair Bouwen

Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Circulair Bouwen

Datum /tijd

Datum / tijd:
14-09-2017 13:00

Plaatsen

Plaatsen:
115
Beschikbaar:
Nog slechts 9 plaatsen beschikbaar

Locatie

Locatie:
Interface Awarehouse, Scherpenzeel

Inschrijven Terug naar de overzichtspagina

Circulair bouwen is geen toekomstmuziek

Inpakken en wegwezen. Dát wil u kunnen zeggen nadat uw gebouw over 20 jaar zijn toekomstbestendigheid verliest. Op dat moment raadpleegt u eenvoudig uw BIM-database over de toegepaste materialen, haalt ze eruit en verkoopt een deel. Het andere krijgt een nieuw leven in een ander gebouw, dat u eveneens tijdelijk neerzet. In het ontwerp van dit pand let u uiteraard op wisselende gebruiksfuncties, eenvoudige demontagemogelijkheid en de langdurige kwaliteit en minimale milieu-impact van toegepaste grondstoffen en materialen.

Toekomstmuziek, denkt u wellicht. Maar zien is geloven. Daarom organiseert Duurzaam Gebouwd het event Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Circulair Bouwen, met in één middag de belangrijkste best practices en succesvolle projecten. Ontdek hoe circulaire businesscases uitmondden tot pareltjes van gebouwen, ondervind de uitdagingen hiervan en zet de volgende stap in circulair bouwen.

Haal uw inspiratie uit de presentaties van Geanne van Arkel (Interface) en Hans Erdmann (Claessens en Erdmann), die u vertellen over succesvolle manieren om circulair bouwen aan te pakken en de praktische vertaling hiervan in het Awarehouse. Word meegenomen door Peter Musters (VBI) naar circulaire projecten als Sensata in Hengelo en Saxion te Apeldoorn. Laat u overtuigen door Ronald Schleurholts (Cepezed), die u alles uit de doeken doen over de circulaire ontwikkeling van de tijdelijke rechtbank in Amsterdam.

Tijd Programmaonderdeel
13:00 uur +Registratie en ontvangst met inlooplunch
13:30 uur +Opening door dagvoorzitter
Albert-Jan Vermeulen
13:45 uur +Maak gebruik van wat er is!
Geanne van Arkel
Begin ambitie, werk samen in de keten en kies voor cross-sectorale innovatie, dat is de samenvatting van Geanne's presentatie. Wat is nu nodig om modulair en circulair te bouwen en gebruik te maken van wat er al is. En hoe zorg je ervoor dat de grootste kostenpost van een gebouw, de gebruikers, zich goed voelen, creatiever zijn en productiever. De lessen deze biomimicry-expert heeft geleerd deelt zij graag met u.
14:10 uur +Circulair met flair.... Van Duurzaam naar Puurzaam
Hans Erdmann
Creating an inclusive and circular economy, inspired by nature.Onze samenleving is in transitie; in één decennium kan er veel gebeuren een paar voorbeelden uit het verleden illustreren dat (NYC rond 1900, Tasschen Brazilië, eiland Samsø). Één voorbeeld uit het heden; de betoncoalitie > beton 2.0 > ge-upcycled beton. Hans neemt u mee in een geweldig inspirerend verhaal over een aantal van zijn projecten, zoals het Interface Awarehouse, het Katshuis (te Kats), busstation Schiphol-Noord, VNG, DouweEgberts en Sensata.
14:35 uur +Netwerkpauze
15:05 uur +Circulair bouwen met standaard producten
Peter Musters
Peter Musters neemt u mee in de opgave om Nederland circulair te maken in 2050. Welke aspecten zijn daarbij relevant voor de nu te bouwen opgave en welke mogelijkheden kunnen standaard producten hierin bieden om deze opgave betaalbaar te houden? Peter zal dit benaderen vanuit de draagstructuur van gebouwen onder het motto: ‘échte duurzaamheid begint bij de draagstructuur’. Hij sluit af met enkele praktijkcases.
15:30 uur +Inpakken en wegwezen
Ronald Schleurholts
15:55 uur +Wrap-up en afsluiting
16:00 uur +Netwerkborrel

Inschrijven

Uw gegevens
Contactgegevens
Adresgegevens
incl. toevoegingen
Bijzonderheden
Overige gegevens
Akkoord
Terug naar boven