Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Gezonde Gebouwen

Op dinsdag 24 november vindt Duurzaam Gebouwd Op Locatie plaats met het thema Gezonde Gebouwen. Het seminar vindt plaats bij de meest duurzame textielverwerkingsfabriek van Europa, Moderna te Hardenberg.

Voor veel organisaties zijn medewerkers het grootste kapitaal in een gebouw. De investering in een goed, comfortabel binnenklimaat komt steeds vaker onder de aandacht, vanwege de bewezen impact op arbeidsproductiviteit en gezondheid. Tijdens Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Gezonde Gebouwen gaan deelnemers op zoek naar de definitie van een gezond gebouw en ontdekken zij wat comfort op de werkvloer kan bewerkstelligen. Een rondleiding door de meest duurzame textielverwerkingsfabriek van Europa is de kers op de taart.

Deelnemerslijst

Programma

09.00 uur

Ontvangst met koffie en thee

09.30 uur

Opening 

Door: moderator Laurens de Lange 

09.45 uur

De duurzame wasserij; een investering in mens én toekomst

Een duurzame wasserij neerzetten. En dat binnen een jaar. Voor die uitdaging stond Moderna. Een enorme klus die mooi aansloot op de activiteiten en visie van Colt International. Met EcoVision heeft Colt bij kunnen dragen aan de reductie, maar ook aan uitwisseling van energie bij Moderna. In dertig minuten tijd biedt Kor Foekens u een kijkje in deze duurzame wasserij; zonnecollectoren en zonnepanelen die zorgen voor de verwarming van water. Maar ook adiabatische koeling die het comfort op de werkvloer bevordert; medewerkers hebben meer energie, zijn meer betrokken, slagvaardiger én productiever. Een stap verder? Ook de mensen op kantoor zouden kunnen profiteren van de inzet van restenergie. Het Colt Caloris-systeem zorgt inmiddels voor een duurzame en aangename werkomgeving in vele sectoren. Kor Foekens onthoudt u ook deze voorbeelden niet! 

Door: Kor Foekens, Commercieel Directeur Colt International

10.15 uur

Optimaal benutten van daglicht

Elke dag brengt de zon ons gratis licht! De atmosfeer maakt het dynamisch wat betreft kleur, intensiteit en richting. Dit natuurlijke daglicht is het meest duurzame licht wat permanent kan worden toegepast, omdat het de aarde niet uitput. Duurzaam verlichten in een gebouw start dus met dit gratis daglicht. Door dit natuurlijke daglicht optimaal te benutten en alléén bij een tekort aan daglicht te ondersteunen, met dynamisch kunstlicht of het teveel aan daglicht te remmen door zon- en warmtewering, ontstaat een uniek lichtklimaat. Mens en dier voelt zich hierbij zó optimaal dat ze zelfs betere prestaties leveren. Door deze unieke lichtoplossing kan tot 50% bespaard worden op het energieverbruik en mensen voelen zich prettig bij dit licht. De productiviteit van werknemers neemt toe en dus ook het resultaat voor het bedrijf.        

Door: Marc Hakvoort, Directeur Hak4t groep

10.45 uur

Rondleiding door Moderna 

11.30 uur

Netwerken met deelnemers en sprekers met koffie en thee

12.00 uur

Einde

 

Sprekers

Laurens de Lange (1966) studeerde technische natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (1991). Na verschillende managementfuncties te hebben vervuld in de technische sector, is hij sinds 2003 als vestigingsdirecteur verbonden aan Unica, de grootste zelfstandig technisch dienstverlener van Nederland. Vanaf 2007 is hij groepsdirecteur.
Sinds 2011 is Laurens de Lange binnen de groepsdirectie van Unica Groep als CMO verantwoordelijk voor de commercie en business / concept development. Vanuit zijn rol als CMO is Laurens de Lange actief betrokken bij de diverse duurzame concepten als Ecopower, landelijke beheercontracten en bij ketensamen-werkingsverbanden als GreenStep (verduurzaming van bestaande gebouwen) en BeGreen (duurzame energie).

Kor Foekens is commercieel directeur bij Colt International. Hij studeerde aan de HTS en begon zijn loopbaan als technisch engineer. Zijn technische roots heeft hij in de afgelopen 25 jaar aangevuld met verschillende opleidingen op het gebied van management, Sales Leadership en CRM. Kor heeft een lange geschiedenis bij Colt. Hij begon er in 1991 als technisch adviseur. Hij verliet Colt na 8 acht jaar voor een management carrière bij achtereenvolgens KPN, Enovation en Xerox. In  2007 kwam hij bij Colt terug.

Marc Hakvoort, 47 jaar, is eigenaar van de Hak4t groep. De Hak4t groep bestaat uit de divisies Hakvoort daglicht, Hakvoort kunstlicht en Hakvoort zonwering. Braat 1844 is een onderdeel van Hakvoort daglicht. Marc onderneemt en innoveert al ruim 25 jaar. Hij is creatief en innovatief en zoekt voor elke ‘licht probleem’ een oplossing! Naast oprichter en eigenaar van de Hak4t groep participeert in en adviseert Marc Top Level Punt BV, is oprichter en mede eigenaar van FKO Fire Knock Out, is Ambassadeur van de gemeente Hardenberg en zit Marc in de Raad van Advies van het Deltion College in Zwolle. Tenslotte inspireert Marc mensen die willen gaan ondernemen en capabel zijn, maar de stap (nog niet) durven te zetten om het wel te doen!          

Inschrijven

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos. Er is plaats voor maximaal 60 deelnemers. De organisatie selecteert bij meer dan 60 inschrijvingen op basis van inschrijfdatum en functieprofiel. Afmelding is mogelijk, tot 24 uur voorafgaand aan de bijeenkomst. Indien u niet komt zonder afmelding is de organisatie gerechtigd € 50,- (excl. btw) te factureren.

 

Op Locatie

Het seminar vindt plaats bij Moderna in Hardenberg.

keyboard_arrow_up