Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Renovatie & Transformatie

Dinsdag 11 oktober vindt Duurzaam Gebouwd Op Locatie plaats met als thema Renovatie & Transformatie. Spilcentrum de Hangar in Eindhoven is de locatie van het seminar. Samen met Reynaers, Knauf en Paul de Ruiter Architecten heeft Duurzaam Gebouwd een interessant programma samengesteld. Aan het einde van de seminar krijgt u een heerlijke lunch aangeboden, mogelijk gemaakt door onze partners Reynaers en Knauf. 

Programma

09.30 uur

Ontvangst met koffie en thee

10.00 uur

Opening door de dagvoorzitter Marvin van Kempen – interview met Peter Aarts, voormalig directeur / eigenaar van Woonveste.

Samen met de gemeente Eindhoven was dhr. Aarts vanuit Woonveste de opdrachtgever en aannemer van de Hangar, de locatie waar dit event plaats vindt. Van Kempen stelt hem een aantal inhoudelijke vragen over het project en het gebouw. 

10.15 uur

Duurzaamheid vanuit een akoestisch perspectief door Peter Bijvoet, DGMR

In de presentatie wordt stilgestaan bij de rol  van akoestiek en welke invloed akoestische maatregelen hebben op de duurzaamheid van een gebouw en met name bij herbestemmingsopgaven.

10.45 uur

'Hét stappenplan tot duurzame renovaties' door Willem Jan Landman, Business Developer voor Paul de Ruiter Architects. 

Door de hedendaagse noodzaak om gebouwen duurzaam te transformeren en niet zomaar te slopen of leeg te laten staan, is het boek "Hét stappenplan tot duurzame renovaties" nog steeds van grote waarde voor vastgoed eigenaren en gebruikers. In de presentatie wordt uitgelegd hoe het vandaag de dag mogelijk is om bestaande kantoren energiezuinig of zelfs energieneutraal te renoveren. 

11.15 uur

Afsluiting door dagvoorzitter Marvin van Kempen

11.30 uur

Netwerklunch met deelnemers en sprekers mogelijk gemaakt door Reynaers en Knauf

12.30 uur

Einde

 Sprekers

Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Renovatie & Transformatie

Peter Bijvoet (1967) is in 1992 als bouwfysisch adviseur afgestudeerd aan de TU Delft. Sinds 1998 is Peter werkzaam bij DGMR. Vanaf 2015 als partner. Hij adviseert bij complexe integrale projecten over de volle breedte van het vakgebied: bouwfysica, akoestiek, duurzaam bouwen. Zijn ervaring en akoestische expertise betreft dit de laatste jaren vooral “culturele” projecten.

Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Renovatie & Transformatie

Willem Jan Landman werkt sinds oktober 2014 als Business Developer voor Paul de Ruiter Architects. Hij behaalde zijn Master Architectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam in 2010. Willem Jan heeft tot oktober 2014 als architect gewerkt aan uiteenlopende projecten waaronder de autarkische Villa Kogelhof, villa K (Duitsland), het Bijlmer Parktheater, ons eigen getransformeerde duurzame kantoor aan de Valschermkade in Amsterdam én Nature’s Pride. 

Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Renovatie & Transformatie Peter Aarts is gespecialiseerd in bouwadvies en -begeleiding. Hij is in staat om ondersteuning te bieden in ieder traject gedurende het bouwproces: technische ontwikkeling, realisatie, onderhoud en ketensamenwerking. Ook was hij de voormalige directeur / eigenaar van Woonveste, die samen met de gemeente Eindhoven de opdrachtgever en aannemer was van de Hangar, de locatie waar dit event plaats vindt. De historie en het ontbreken van (bouwkundige) gegevens was een belangrijk item gedurende het bouwproces.

Inschrijven
Deelname aan deze ochtendbijeenkomst is volledig kosteloos. U hoeft zich enkel via onderstaande button in te schrijven. Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt tot maximaal 100 deelnemers. Wilt u weten wie u op dit event kunt ontmoeten? Bekijk hier de meest recente aanwezigheidslijst. 

Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Logistiek Vastgoed

Op Locatie
De vliegtuighangar van voormalig vliegveld Welschap in Eindhoven heeft een tweede leven gekregen. Op de plaats waar het vliegveld lag, verrijst woonwijk Meerhoven. In opdracht van de gemeente Eindhoven is de karakteristieke hangar door architectenbureau diederendirrix getransformeerd tot het culturele centrum van de wijk. Door de toevoeging van nieuwe volumes kon de bestaande hangar voor een groot deel vrij blijven van programma en fungeert de ruimte nu als multifunctioneel, overdekt plein. 

Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Renovatie & Transformatie

Adres:
De Hangar
Meerbos 4
5658 LA Eindhoven

keyboard_arrow_up