Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Nieuwe zon-pv installatie op dak van Desso zorgt voor eigen duurzame energie

Nieuwe zon-pv installatie op dak van Desso zorgt voor eigen duurzame energie

Op het dak van de Nederlandse vestiging van Desso in Waalwijk is in samenwerking met KiesZon een grootschalig zonnestroom-project geplaatst. Desso heeft als doel om in 2020 volledig Cradle to Cradle te zijn. Het zonnestroom-project genereert 85.000 kWh aan groene energie.

Desso ontwikkelt kwaliteitsvloerbedekking waarbij er wordt gestreefd om te werken met de juiste dingen, met de juiste producten, diensten en systemen, in plaats van de verkeerde dingen minder slecht maken. Daarom is er voor gekozen om samen met KiesZon eigen duurzame energie-opwekking door middel van zonnepanelen te realiseren. Er zijn 408 stuks Canadian Solar monokristallijne panelen geplaats met een vermogen van 245Wp per paneel in combinatie met 6 SMA 15000 Tripower omvormers.

KiesZon Samen is het eerste product in Nederland dat een zonnestroom-project financiert en exploiteert. Aan het einde van de financieringslooptijd gaat de installatie in goede staat en 'om niet' over naar de gebouweigenaar. Alle risico's gedurende de looptijd zijn voor KiesZon.

Bron: KiesZon

 

  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven