Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Duurzaam Gebouwd Op Locatie: #VanGasLos

Duurzaam Gebouwd Op Locatie: #VanGasLos

Datum /tijd

Datum / tijd:
07-12-2017 09:00

Plaatsen

Plaatsen:
90
Beschikbaar:
Nog slechts 2 plaatsen beschikbaar

Locatie

Locatie:
Itho Daalderop, Lingewei 2, Tiel

Inschrijven Terug naar de overzichtspagina

Op donderdag 7 december 2017 zal Duurzaam Gebouwd Op Locatie in het teken staan van #VanGasLos.

Bijna 400 Nederlandse gemeenten en ongeveer 380 corporaties moeten de komende tijd aan de slag om een stevig duurzaamheidsbeleid op te stellen. Forse vermindering van CO2-uitstoot en beperking van energieverbruik zijn noodzakelijk om Europese afspraken omtrent het beperken van klimaatverandering te behalen.

Om stappen te zetten in het terugdringen van uitstoot van broeikasgassen zijn diverse oplossingen te bedenken. Een grotere inzet van duurzame energie en beperking van verbruik van fossiele brandstoffen liggen voor de hand. Met meer dan 7 miljoen aansluitingen op het gasnet vormt aardgas verreweg de populairste verwarmingsmethode. Het omvormen van verbruik van deze fossiele brandstof naar een duurzamere variant is voor veel gemeenten en corporaties dan ook een punt van aandacht, nieuwsgierigheid en noodzaak. 

#VanGasLos vormt een belangrijke voorwaarde en stimulans om een duurzamere energievoorziening te realiseren. Bent u werkzaam bij een gemeente, corporatie of als adviseur en wilt u horen hoe en waarom corporaties hiervoor kiezen? Schrijf u dan in voor dit seminar.

Tijd Programmaonderdeel
09:00 uur +Ontvangst met koffie & thee
09:30 uur +Welkom en Introductie door dagvoorzitter Marvin van Kempen
Marvin van Kempen
09:45 uur +Duurzaamheid als basisprincipe bij sociale woningbouw
Wim van den Bergh
Duurzaam huisvesten van mensen die niet zelfstandig in het wonen kunnen voorzien en daarbij samen met stakeholders werken aan duurzame wijken en kernen waarin het prettig wonen is. Dat is de missie van Stadlander. Waarom kiest een woningbouwcorporatie voor alleen nog maar duurzaamheid? Wat betekend dit voor je processen, je mensen en de bewoners? Wim van den Bergh verteld het u!
10:15 uur +In een keer om naar NoM
Onno de Wal, Arco Knoester
Waterweg Wonen, BIK bouw en TU Delft werken samen aan een uniek renovatieproject in de Indische Buurt in Vlaardingen. In deze pilot worden 12 portiekwoningen aan de Soendalaan gerenoveerd tot Nul op de Meter-woningen. Voor renovatie is dit een van de eerste projecten in gestapelde woningbouw in Nederland. Hoe pakken ze de schil als ook het binnenklimaat goed aan? Deze duopresentatie gaat u de ins en outs laten zien.
10:45 uur +Rondleiding door de fabriek
Voor geïnteresseerden is het mogelijk om mee te gaan met de rondleiding door de fabriek.
11:45 uur +Netwerken & Lunch
12:45 uur +Eind ochtend

Inschrijven

Uw gegevens
Contactgegevens
Adresgegevens
incl. toevoegingen
Bijzonderheden
Overige gegevens
Akkoord
Terug naar boven