Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Bijna 200 schoolgebouwen energieneutraal in Groningen

Bijna 200 schoolgebouwen energieneutraal in Groningen

De gemeente Groningen en een groot aantal schoolbesturen ondertekenen een intentieverklaring om ruim 195 schoolgebouwen energieneutraal te maken in 2035.

De intentieverklaring ‘Energieneutrale scholen Groningen’ kwam tot stand door een samenwerking tussen gemeentelijke afdelingen en de werkgroep Onderwijshuisvesting. Tijdens de gesprekken kwam de ‘split incentive’ aan de orde, waardoor verregaande verduurzaming uitbleef.

De partijen werkten toe naar een oplossing om deze split incentive op te lossen. In de verklaring staat dan ook beschreven dat zowel de gemeente als de schoolbesturen verantwoordelijkheid nemen voor hun gezamenlijke vastgoed en de verduurzaming hiervan. Zo worden er afspraken gemaakt over de financieringsopgave en worden schaalvoordelen door samenwerking optimaal benut.

Met deze intentieverklaring komt er een vervolg op het recent succesvol afgeronde project 'Fris en duurzaam', waarin het ging om een gezond binnenklimaat in alle klaslokalen van de stad, en wat eveneens een samenwerkingsproject was van gemeente en schoolbesturen." In totaal is er met de verduurzaming van de bijna 200 scholen ruim 36.000 m2 gemoeid. 


Wil je meer weten over het verduurzamen van scholen?

In de gratis whitepaper vind je uitgebreide informatie over het traject dat een school doorloopt om te verduurzamen.

Daarnaast komen ontzorging door ESCo’s, de financieringsstimuli van subsidies, rapportages en lokale en nationale verduurzamingsinitiatieven onder de aandacht.

Download nu de gratis whitepaper

Gratis whitepaper 'Uw school verduurzamen. Wat nu?'

 

  |  1 reactiespermalink

Reacties

  • "energieneutraal te maken in 2035"... nou ik hoop dat ze energieneutraal zijn voor 2035! Voor een eerste stap; namelijk stroomneutraal kunt u contact met ons opnemen: www.slimopgewekt.nl

    Rogier  |  maandag 13 november 2017 @ 11:55 uur

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven