Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Multiplex TransNatural #01

Multiplex TransNatural #01

MULTIPLEX: TransNatural #01 toont een expositie over de versmelting van de natuur en techniek. Een symposium op 13 maart in Amsterdam heeft prachtige sprekers met even mooie onderwerpen over de fusie tussen techniek en natuur.

Tentoonstelling
In een vier weken durende tentoonstelling ervaart het publiek hoe kunstenaars en designers natuur en techniek laten samensmelten. Dit varieert van sieraden met kunstmatig gekweekte botten als basis, een game spelen met modder tot het kweken van steen om bijvoorbeeld Venetië in de toekomst van de ondergang te redden. Een zoektocht naar hoe die nieuwe wereld er uit zal zien. Want hebben we hier te maken met een evolutionaire voortgang of vooral een veranderende perceptie over onszelf?

Symposium
Op het TransNatural symposium (13 maart) verkennen vooraanstaande ontwerpers, wetenschappers, architecten de filosofische en culturele en praktische implicaties van de fusie tusen technologie en natuur. Deelname gaat op inschrijving voor 1 maart

Lezingen
* Dr. Rachel Armstrong; Haar onderzoek is gericht op het ontwikkelen van metabolic materials, bestemd voor de bebouwde omgeving. Armstrong voorziet levende architectuur die de omgeving kan ‘genezen’.

* Tobie Kerridge (Material Beliefs); Material Beliefs is een project van ontwerpers en wetenschappers die implicaties van opkomende biomedische en cybernetische technologieën onderzoeken. Samen met niet-specialisten, maken ze prototypes van nieuwe producten en tentoonstellingen waarmee wetenschappelijk onderzoek uit laboratoria de publieke ruimte in komt.

* Elio Caccavale (Bioethics Futures); Aan de hand van Utility Pets, MyBio en Future Families presenteert Caccavale zijn ontwerppraktijk. Caccavale maakt abstracte issues en ethische kwesties rondom bio-technologie tastbaar in speculatieve objecten.

* Koert van Mensvoort (NextNature); Koert bericht over de laatste inzichten uit het NextNature onderzoek - een zeer inspirerend Nederlands initiatief dat verkent en beschrijft hoe ons begrip van natuur verandert. NextNature is de natuur die door mensen wordt gemaakt en die meer dan ooit wild en onvoorspelbaar is.

* Jan Jongert (2012Architecten in SuperUse); Het werk van 2012Architecten is een sterk voorbeeld van Superuse - een ontwerpbenadering waarin slimme esthetiek met de pragmatiek van recycling wordt gecombineerd. In plaats van nieuwe cradle-to-cradle produkten te ontwerpen ontwikkelt 2012Architecten een grave-to-cradle methode waarmee 'afval' als economische en culturele categorie wordt afgeschaft.

* Protocells, living buildings and synthetic ecology; Architect, fysicus en sciencefictionauteur Dr. Rachel Armstrong leidt de deelnemers door de conceptuele en chemische stappen van het maken van een niet-organische Traube Cel. Aan de hand van bestaande technologie bedenken de deelnemers scenario's voor de inzet van metabolische materialen in gebouwen. Hoe kan architectuur letterlijk tot leven komen?

* Material Beliefs; Design-onderzoeker Tobie Kerridge en productontwerper Elio Caccavale ontwerpen met de deelnemers producten en diensten waarmee ze de sociale, culturele en ethische implicaties ervaarbaar maken van opkomende nano- bio- en info-technologie. Wat is je gevaarlijkste idee?

* Superusable materials; Architect Jan Jongert leidt een ontwerp masterclass over Superusable materialen, die geschikt zijn voor twee of meer productcycli. De deelnemers onderzoeken materiaaleisen, maar ook de vereiste mentaliteit van de ontwerper, en denken mee over alternatieve product- en afval cycli die Superusability kunnen ondersteunen.

Locatie
De verdieping/Trouw, Wibautstraat 127, 1091 GL Amsterdam

Meer informatie + aanmelden  www.multiplexart.nl

 

  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven