Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Circulaire Economie – de Constructie

Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Circulaire Economie – de Constructie

Dinsdag 16 februari vindt Duurzaam Gebouwd Op Locatie plaats met als thema Circulaire Economie – de Constructie. Het kantoor van IMd Raadgevende Ingenieurs in Rotterdam is de locatie van het seminar. Wilt u er bij zijn? Wees snel want er zijn nog maar 30 plekken beschikbaar.

Circulaire Economie: een containerbegrip of richting kiezen? Duurzaam Gebouwd heeft samen met IMd, Rijksvastgoedbedrijf, Mebin en VOBN een interactief programma samengesteld, onder leiding van moderator Flip Verwaaijen. Hierin komen de ‘best practices’ van circulaire constructie aan bod. U wordt uitgedaagd om na te denken over de mogelijkheden die een circulaire constructie biedt en leert tevens van de manco’s van eerdere projecten. Bent u architect of constructeur en wilt u meer weten wat circulariteit van constructies kan betekenen voor u? Schrijf u dan snel in.

Verschillende sprekers laten zien wat er in de afgelopen jaren is gebeurd op het gebied van staal- en betonconstructies in de circulaire economie. De nieuwste, praktisch toepasbare duurzame ontwikkelingen van de materialen beton zijn verpakt in lezingen en presentaties waarbij er volop ruimte is voor vragen en discussie. Thema’s die onder andere aan bod komen zijn: donor-skelet, classificatie tools, eigendom materiaal, materiaal paspoort, transport en breektechnieken. Vragen als; waar staan we nu? Waar lopen we tegen aan? Hoe ga je te werk, én wat haal je er uit, zullen beantwoord worden. Voor het gehele programma gaat u naar onze website.

Inschrijven

Deelname aan deze ochtendbijeenkomst is volledig kosteloos. U hoeft zich enkel via onderstaande button in te schrijven. Wees snel, want de plaatsen zijn beperkt tot maximaal 75 deelnemers.

Op Locatie

IMd is gehuisvest in een bijzonder kantoor, gemaakt in een zestig jaar oude machinefabriek aan de Maas in de Rotterdamse wijk Feijenoord. IMd is zelf nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling en de herbestemming van deze voormalige fabriek. Inmiddels is het een architectonisch hoogstaand kantoorpand dat veel aandacht geniet van de (internationale) architectuurwereld.

Het kantoor aan de Piekstraat is gekozen tot winnaar voor BNA Gebouw van het Jaar 2012 Regio Delta! Voor meer informatie, klik hier. Voor meer informatie over dit project, klik hier.

 

  |  0 reactiespermalink

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties

Terug naar boven