Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Seminar Internet Of Things

Seminar Internet Of Things

Datum /tijd

Datum / tijd:
15-02-2018 09:00

Plaatsen

Plaatsen:
85
Beschikbaar:
Nog 32 plaatsen beschikbaar

Locatie

Locatie:
Meander Medisch Centrum, Amersfoort

Toegangsprijs

Toegangsprijs:
47,50

Parkeren

Parkeren:
Maatweg 3, 3813 TZ Amersfoort

Inschrijven Terug naar de overzichtspagina

Dankzij de digitale revolutie heeft menig gebouweigenaar en -beheerder de beschikking over apparaten die 24 uur per dag met elkaar communiceren. De informatie die wordt uitgewisseld staat in dienst van het optimaliseren en verbeteren van gebouwprestaties. Dit netwerk van diverse apparaten verzamelt belangrijke data over de werking van het gebouw en de aanwezige gebruikers. Aan de hand van deze gegevens worden processen geoptimaliseerd en verbetert het gebouw zich in essentie tot in de eeuwigheid. Hierbij gaat het allang niet meer alleen over het energieverbruik en het terugdringen ervan.

Anno 2017 wordt informatie over de looproutes van personeel en gebruikers en persoonlijke klimaatinstellingen opgeslagen en gemonitord. Via apps ontvangen gebruikers real time gegevens over beschikbare werkplekken en optimaliseert het gebouw aan de hand van gedragspatronen. Smart watches houden bij hoeveel we bewegen, wat onze hartslag is en waar we zijn. 

Door gebruik van sensoren gaan we naar gebouwen die voor mensen zorgen. Een belangrijke uitdaging voor de bouw- en vastgoedsector is hierbij het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de data-infrastructuur. Deze moet vorm kunnen geven aan nieuwe ontwikkelingen. Andere opgaves zijn het afstemmen van slimme apparaten op elkaar, het slim monitoren van data en het security en privacy-vraagstuk. Experts van de Kamer van Koophandel en BSI Group gaan u er in deze inspirerende sessie over vertellen.

Koop nu uw ticket en krijg na het seminar het boek “Internet of Things technologie die de wereld volledig op zijn kop gaat zetten” van Willem Vermeend en Jan Willem Timmer cadeau!

Tijd Programmaonderdeel
09:00 uur +Registratie en Ontvangst
09:30 uur +Welkom en Introductie door de Dagvoorzitter
09:45 uur +Economie 4.0: De Bouw klaar voor de toekomst
Robin de Haan
Ontdek hoe Industrie 4.0 zorgt voor de versterking van individuele bedrijven en de Nederlandse industrie in haar geheel.
De verdere opmars van digitalisering en nieuwe technologie zal de komende tien jaar de economie bepalen. Internet of Things, Big Data, robotisering en sensortechnologie zijn al lang geen hypes meer, maar vaststaande onderdelen van de razendsnelle veranderingen op het gebied van ICT. De succesvolle combinatie van deze nieuwe technologische ontwikkelingen en traditionele industriële systemen, leidt tot een nieuwe innovatieve industrie: Smart Industry. Hiermee kunnen bedrijven efficiënter, flexibeler, kwalitatief beter en tailormade produceren en zo een voorsprong behalen. Weten hoe? Woon het seminar bij!
10:15 uur +The Rise and Risks of the “Internet of Things”
David Mudd
IoT brings both potential risks and rewards. On the reward side, it offers the prospect of digital transformation of organizational performance and customer/user experience, worth billions of Euros. And this is already underway across manufacturing industry, consumer products and retail, with the majority of business leaders recognizing IoT as strategic to their future. The whole built environment sector is also engaging with this technology which will change how buildings and the systems within them are designed, built, commissioned, used and maintained. On the risk side, key threats for IoT are data theft and Distributed Denial of Service (DDoS) attacks, with new attacks hitting the headlines on a regular basis. Now, an arguably even greater threat lies not in mere denial of service, but in destruction of service (DeOS).
This session will discuss how to maximize your reward from IoT while minimizing your risks.
10:45 uur +Huizen die voor mensen zorgen
Henk Seinen
Duurzame renovatie op beleidsniveau wordt steeds toegankelijker door bouwkundige en technische ontwikkelingen. Woningen worden gerenoveerd van oude gedateerde woningen met veel onderhoud en energieverbruik, naar woningen met een geheel nieuwe buitenschil zonder onderhoud en zonder een energie rekening. Maar hoe zorgt een duurzame woning voor een duurzaam en lang(er) en gezond(er) leven? Henk Seinen vertelt over de toekomst van sensoren en I.O.T. op het gebied van gezond wonen. Na deze inspirerende sessie weet u dat het geen toekomst meer is, maar dat we het nu al kunnen!
11:15 uur +Napraten, netwerken en lunch
12:15 uur +Einde
Terug naar boven