Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Seminar Zorgvastgoed 28 september

Seminar Zorgvastgoed 28 september

Datum /tijd

Datum / tijd:
28-09-2017 09:00

Plaatsen

Plaatsen:
75
Beschikbaar:
Nog 29 plaatsen beschikbaar

Locatie

Locatie:
HagaZiekenhuis Den Haag

Inschrijven Terug naar de overzichtspagina

Langer, beter en gezonder thuis wonen. Daar moeten corporaties en eigenaren van zorgvastgoed op inspelen. Het Kadaster becijferde dat mogelijk 3 miljoen m2 leeg komt te staan. Er is minder vraag naar vastgoed en de gebouwen voldoen niet meer aan de eisen van 2017. Het zijn ware energieslurpers: 900 miljoen m3 gas en 23 miljoen MWh aan elektriciteit. Dat is het forse en vooral onnodig hoge energieverbruik van de zorgvastgoedsector. Terwijl er vandaag de dag zoveel mogelijk is om deze verspilling fors te verminderen. Een handjevol zorginstellingen laten met all electric gebouwen en duurzame elektriciteitsopwekking zien dat dit deel van toekomstbestendigheid binnen handbereik ligt.

Om de versnelling naar een toekomstbestendige voorraad mogelijk te maken, organiseert Duurzaam Gebouwd de seminarreeks Zorgvastgoed. Tijdens deze ochtend reiken we u concrete handvaten aan, om te starten met renovatie, transformatie of nieuwbouw van toekomstbestendig zorgvastgoed (intra- en extramuraal). Experts uit diverse hoeken gaan in op domotica, ontwerp & flexibiliteit, gezond binnenklimaat, langer thuis wonen en meer.

Bent u werkzaam in de zorg- of corporatiesector of bij de overheid? Schrijft u zich dan kosteloos in. 
Architecten, aannemers, adviseurs en installateurs zijn ook van harte welkom.

Tijd Programmaonderdeel
09:00 uur +Registratie en ontvangst met koffie/thee en netwerkmoment
09:30 uur +Opening door dagvoorzitter
Bert Deen
09:40 uur +Goed Opdrachtgeversschap
Marije Vos
Het HagaZiekenhuis wil de gezondheid van patiënten verbeteren. Hierbij wordt de relatie tussen de gezondheid van de mens en een gezonde omgeving gelegd. Zij streeft duurzaamheid na bij de bouw, het beheer en het gebruik van het ziekenhuis. Dit betekent dat de negatieve gevolgen daarvan op de omgeving tot een minimum worden beperkt. De renovatie en nieuwbouw bieden veel mogelijkheden om vernieuwingen op het gebied van duurzaamheid door te voeren, Maar mogelijk wordt gebruik gemaakt van natuurlijke, milieuvriendelijke materialen.
10:00 uur +De helende kracht van betonactivering in Meander Medisch Centrum
Erik Cremers
Het Meander Medisch Centrum onderscheidt zich met haar keuze voor duurzame klimatisering met betonactivering. Adviseur Erik Cremers van DGMR neemt u mee in de onderliggende overwegingen en laat zien hoe hiermee wordt aangesloten op zowel het architectonisch concept als de visie en ambitie van het ziekenhuis.
10:20 uur +Nieuwbouw Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie
Thomas Bögl
Het Prinses Máxima Centrum is een uniek nieuwe research- en zorgcentrum voor kinderen met kanker dat op dit moment gebouwd wordt op het Utrechts Science Park. De missie is om ieder kind met kanker te genezen, met behoud van optimale kwaliteit van leven. LIAG ontwikkelde een ‘healing envrionment’ gestaafd op wetenschappelijk onderzoek. In het zeer duurzame en gezonde gebouw zijn de designcriteria voor een ontwikkelingsgericht gebouw, ontwikkeld door Kopvol, vertaald. Om de hoge ambitie waar te kunnen maken heeft LIAG tijdens het ontwerpproces een arts en psychologe in dienst genomen om samen te onderzoeken welke maatregelen daadwerkelijk nut hebben: ‘Evindence based design’.
10:40 uur +Zorg voor duurzaamheid: Niet lullen maar poetsen
Erwin Tuijtel
De transitie naar een samenleving zonder fossiele brandstoffen krijgt steeds meer vorm. De zorgsector blijft echter achter op dit gebied, dit terwijl de zorg als branche aan verandering onderhevig is, langer thuis wonen in combinatie met groeiende vraag naar comfort. Hierbij ligt een geweldige uitdaging om in de zorgsector de duurzamingsvraag in te vullen. All Electric installatieconcepten voor individuele en collectieve woontoepassingen hebben zich reeds bewezen en moeten de standaard voor het zorgvastgoed worden. In de presentatie wordt duidelijk welke mogelijkheden er zijn met de hedendaagse warmtepomptechniek.
11:00 uur +Pauze met koffie/thee en tijd om vragen te stellen en te netwerken
11:30 uur +Het ziekenhuis als 'personal assistent'
Letty Kil
De trend van smart buildings is ingezet in de moderne kantoren maar krijgt steeds meer voet aan de grond in de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld in ziekenhuizen of instellingen voor ouderenzorg. Zijn deze gebouwen ‘slim’, dan kunnen ze van grote toegevoegde waarde zijn voor zorgorganisaties, of zelfs een persoonlijke assistent van de zorgverlener worden. Letty Kil gaat in op de mogelijkheden van een ‘slim’ ziekenhuis: hoe kan een slim ziekenhuis bijdragen efficiëntere patiëntenzorg.
11:50 uur +Bouwen aan levenskwaliteit als ons DNA
Hessel van Bennekom
ZorgID gelooft in het bouwen aan een gezonde omgeving waarin levenskwaliteit centraal staat. Dit doen wij door kennis in te brengen van vastgoedontwikkeling, financiers/beleggers, gezondheidszorg en welzijn in relatie tot wonen, zorg en herstel. Tijdens de seminars Zorgvastgoed vertellen wij u hoe wij levenskwaliteit als uitgangspunt nemen voor de ontwikkeling van toekomstbestendig vastgoed. We zullen ingaan op wat voor ons niet alleen levensloopbestendig, maar écht flexibel bouwen betekent in de demografie en de woningbehoefte van morgen en welke nieuwe vormen van samenwerkingen wij hierin vinden.
12:10 uur +Een T-Huis vol Energie voor alle senioren van Nederland: hoe verenig je deze ambities in de woonvormen van de toekomst
Harmke Bekkema
Energietransitie en Langer Thuis wonen zijn twee grote opgaven in de gebouwde omgeving. Harmke Bekkema is expert en heeft met de markt een aantal concrete woonvormen en oplossingen ontwikkelt. Tijdens deze presentatie neemt zij u mee vanaf de behoefte van de senioren naar de oplossingen voor de toekomst. Ook belicht zij welke rollen de betrokken partijen daarvoor in de toekomst moeten nemen.
12:30 uur +Lunch en tijd om vragen te stellen en te netwerken
Alklima Klimaatapparatuur

Inschrijven

Uw gegevens
Contactgegevens
Adresgegevens
incl. toevoegingen
Bijzonderheden
Overige gegevens
Akkoord
Terug naar boven