Adriaan Harthoorn

Adriaan Harthoorn

Managing Director @ Stafier Solar Systems B.V.

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

  • Expert & Innovator in Smart Energy Solutions - Initiator Plusleven® en 4YEF
  • MD Stafier Solar Systems BV

Energie voor iedereen toegankelijk maken. Deze ambitie ben ik aan het realiseren via diverse platforms. En in samenwerking met anderen. Omdat ik geloof dat door samenwerking en het faciliteren van delen, overvloed ontsloten wordt.

De energietransitie was de aanzet maar leidde tot een transitie in denken. Schaarste verving ik door overvloed en winstmaximalisatie door delen. Een nieuw concept dat meer kansen biedt en betere resultaten via deze projecten:

Het Plusleven®

Om een duurzame samenleving te creëren, breng ik technische innovaties samen in een integraal concept: het Plusleven®. Een sectoroverstijgend platform waarin de bouw, energie en mobiliteit samenwerken. Het concrete resultaat zijn energiepositieve huizen. Smart Facility-huizen die energie creëren, delen en zo elektrische auto’s laden tot wel 20.000 km p/j. De eerste woonwijk volgens dit concept is in Voorhout gebouwd. Dezelfde integrale aanpak wordt nu ingezet voor bedrijventerreinen en utiliteitsgebouwen.

4YEF

4YEF is een platform voor de energiehosting die via een EMS het onderling uitruilen van energie faciliteert (o.a. tussen huizen en assets als lokale laadpalen). Door 4YEF komen de mogelijkheden van  Plusleven® tot leven.

4YEF Foundation

De huidige economische principes leiden tot energiearmoede bij grote groepen. Terwijl met andere keuzes overvloedige energie beschikbaar komt voor iedereen. Om dit te stimuleren en energiearmoede in Nederland te bestrijden, heb ik de 4YEF Foundation opgericht.

Stafier Solar Systems BV

Stafier Solar systems innoveert, adviseert en produceert slimme solar solutions voor nieuwbouw en bestaande bouw. Met duurzame oplossingen helpen wij de energietransitie vanuit de bouw te realiseren. Als MD bij Stafier werk ik samen met ondernemingen, instituten en universiteiten wereldwijd die een innovatieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de solarindustrie.

Voor meer informatie over het Plusleven® / 4YEF / Stafier :

a.harthoorn@stafier.com

+31 (0) 6 42 393 267

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Stafier Solar Systems B.V.


Telefoon: +31 (0) 6 42 393 267


Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up