Expertpanel
Francesco Franchimon

Francesco Franchimon

Directeur / eigenaar @ Franchimon ICM

Eindbeslisser

Linkedin   

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Francesco Franchimon heeft innovatie diep in zijn DNA verankerd. Nieuwsgierigheid naar het onbekende, het creëren van nieuwe inzichten en het vertalen naar nieuwe mogelijkheden vormt de rode draad in zijn leven.

Als ingenieur heeft hij in promotieonderzoek binnen de leerstoel Public Health Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven de mens pas echt leren begrijpen. Wat betekent de leefomgeving voor het fysieke, sociale en mentale welzijn van mensen? Welke impact maakt de leefomgeving op ons gestel? Wat kunnen wij bereiken als het welzijn van mensen het uitgangspunt is?

Als Innovatie Manager van de Koninklijke BAM Groep heeft Francesco een innovatieplatform opgericht binnen de werkmaatschappij BAM Techniek. De ontwikkeling van programmalijnen hebben ertoe bij gedragen dat de Koninklijke BAM Groep onderscheidende proposities naar de markt heeft kunnen brengen op het gebied van energie systemen, building analytics en smart cities.

Onder zijn leiding heeft BAM Energy Systems een significante groei meegemaakt in omzet en aantal medewerkers. Door middel van een gebalanceerd team tussen ervaring en jong talent, een interdisciplinair team bestaande aan mensen met vakkennis over energiesystemen, data-analisten en energie-inkoop en een team met een goede mix van gender is BAM Energy Systems uitgegroeid naar een centrale positionering om de energietransitie vorm te geven, zowel binnen de Koninklijke BAM Groep als in de markt.

Francesco is mede-intiatiefnemer van het Blue Building Institute. Een non-profit multidisciplinair, internationaal platform voor eenieder die geloofd in mensen gedreven People, Planet Profit business cases. Het doel: evidence-based systemen voor meten, certificeren en monitoren van gebouwprestaties die direct impact hebben op het welzijn van mensen, de zogenaamde Blue Buildings.

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Franchimon ICM


Telefoon: 31641183985


Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up