Expertpanel
Antwan van Haaren

Antwan van Haaren

Senior adviseur Duurzame Leefomgeving bij DGMR @ DGMR

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Antwan is senior adviseur bij DGMR en in zijn rol de laatste jaren een van de gezichten in de markt namens DGMR. DGMR is een landelijk advies- en ingenieursbureau op het gebied van bouw, industrie, verkeer, milieu en software met meer dan 170 medewerkers. DGMR heeft een gespecialiseerde adviessector energie en duurzaam bouwen.

Antwan studeerde in 1992 af aan de Hogeschool ‘s-Hertogenbosch als bouwkundig ingenieur met een fascinatie voor de fysische aspecten. Daarna bij installatieadviesbureaus werkzaam geweest om in 1998 in dienst te treden bij DGMR. Ook is hij bestuurder geweest van de Nederlands Vlaamse Bouwfysica Vereniging (NVBV), lid van Fedec en the Blue Building Institute (BBI).

Antwan is bij DGMR al jaren intensief betrokken bij het realiseren van gezonde gebouwen en de duurzame ambities van haar klanten. Geen hoogdravende theoretische verhandelingen, maar duidelijk, praktisch en concreet. ‘Als dat is wat u wilt, kunt u dat op deze manier bereiken.’ Antwan werkt aan de grote integrale projecten en geeft daarin comfort en duurzaamheid een duidelijk herkenbare plek. Spraakmakende projecten die hij de afgelopen jaren als adviseur realiseerde zijn o.a.

  • ecologische renovatie van de Potgieterschool in Amsterdam die bovenaan de DuMo lijst prijkt
  • nieuwbouw hoofdkantoor van Leefmilieu Brussel in Brussel, door de NVBV verkozen tot het beste bouwfysisch gebouw van de afgelopen 25 jaar
  • nieuwbouw kantoor voor KWR in Nieuwegein, uitgeroepen tot meest stimulerende omgeving in het kader van de BNA Gebouw van het Jaar in 2016 en eervol tweede voor de Daylight Award 2016
  • de grootschalige renovatie van het hoofdkantoor van a.s.r. in Utrecht, in 2014 verkozen tot Het Beste Kantoorgebouw, in 2015 winnaar van de Bouwpluim en in 2017 bekroond met de Nederlandse Bouwprijs
  • het duurzame en volledige circulaire paviljoen van ABN AMRO dat momenteel in uitvoering en volop in het nieuws is.

Al deze projecten springen eruit vanwege de toepassing en integratie van het vak bouwfysica voor het realiseren van een gezondere en duurzamere woon-, werk-, en leeromgeving.

Sinds de introductie van de WELL Building Standard begin 2016 spant Antwan zich in om, op de voor hem kenmerkende praktische manier, gezondheid in projecten te integreren. Niet door een plan te bedenken, maar door het gewoon te gaan doen, zoals het realiseren van gezonde gebouwen in basis de drijfveer is voor een bouwfysisch adviseur. DGMR is founding partner van the Blue Building Institute waar Antwan zorgt voor de aansluiting van WELL aan de huidige marktvraag, het helpen van opdrachtgevers in projecten aan een WELL Building certificaat.

Kernwoorden die Antwan karakteriseren zijn: nuchter, pragmatisch, ‘to the point’, afspraak is afspraak en resultaatgericht.

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up