Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Bas Boom

 Bas Boom
  • Manager Marketing en Innovatie
  • De RuwBouw Groep

Bas Boom

Bouwkundig van achtergrond, affiniteit met commercie en passie voor duurzaamheid, dat is Bas Boom. Bas is lid van het Management Team en is eindverantwoordelijk voor Marketing en Innovatie bij De RuwBouw Groep, de ruwbouwpartner voor constructieve bouwelementen in de woningbouw. Met 3 productgroepen Dycore vloeren, Heembeton wanden en Calduran kalkzandsteen bieden zij ruwbouwoplossingen en hebben zij voor ieder woningbouwproject een passende oplossing.

Na het afronden van zijn opleiding bouwkunde won Bas met zijn scriptie 'een duurzaam betonnen vloersysteem voor toepassing in stalgebouwen' de ENCI Studieprijs. Dit was dan ook het begin van zijn carrière in de betonindustrie met innovatie en duurzaamheid  als rode draad.

BlueCasco
Bas begon zijn carrière bij het internationale CRH, Iers van oorsprong, met wereldwijd ongeveer 100.000 medewerkers en een omzet van € 24,5 miljard. CRH is actief in het winnen van grondstoffen, productie van cement en asfalt en de productie en verhandeling van bouwmaterialen. Binnen CRH heeft Bas aan de wieg gestaan van de innovatieve start-up BlueCasco. Dit prefab betonnen casco concept is fabrieksmatig voorzien van hoogwaardige isolatie en comfortabele wandverwarming en -koeling. Met BlueCasco is iedere aannemer in staat snel en eenvoudig een Nul-Op-de-Meter woning te bouwen, waarbij BlueCasco de prestatie van de woning garandeert.

De RuwBouw Groep
Sinds 2014 is Bas werkzaam binnen De RuwBouw Groep en voert hij de directie over de marketing en innovatie activiteiten. 'Binnen De RuwBouw Groep zien wij duurzaamheid als een continue driver voor verbetering, zo produceren wij producten met een lange levensduur, zijn wij continue op zoek naar het verlagen van onze milieu-footprint en investeren wij actief in de ontwikkeling van nieuwe bindtechnologieën. Onze innovatieactiviteiten zijn er daarnaast geënt op het ontwikkelen van producten die het energieverbruik van gebouwen doen reduceren en de milieudruk verlagen.'

Compensatiesteen
Eind 2016 heeft De RuwBouw Groep Compensatiesteen gelanceerd. Dit is een nieuw constructief bouwmateriaal, met een revolutionair lage milieubelasting. Op grote schaal leverbaar en een permanente binding van 250 kg CO2 per m3 Compensatiesteen. Ter vergelijking: 1 woning waarvan de dragende wanden in Compensatiesteen zijn uitgevoerd, staat gelijk aan wat 1 hectare tropisch regenwoud per jaar omzet, en dat is significant.  

Lees meer in de innovatiecatalogus.

Terug naar boven