Expertpanel
Ben Pol

Ben Pol

Manager Business Development ABB @ ABB b.v.

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Ben Pol (1956) is werkzaam als Business Development Manager bij ABB Benelux. ABB Benelux is de lokale vertegenwoordiging van het wereldomvattende ABB-concern. ABB helpt nutsbedrijven, industriële klanten en eindgebruikers hun prestaties te verbeteren terwijl tegelijkertijd de gevolgen voor het milieu afnemen.

Tezamen met een Bedrijfskundige achtergrond en een natuurlijke nieuwsgierigheid heeft hij diverse functies binnen ABB vervuld en van hieruit de nodige ervaringen opgedaan in uiteenlopende gebieden; Productie, ICT, Supply Chain Management, Accountmanagement, Process & Project Management en Data Management.

Ben Pol: Ik denk graag in termen van mogelijkheden en kansen, mijn elevator pitch zou kunnen zijn; een bijdrage leveren zodat anderen succesvoller kunnen worden. Dat mogen klanten, medewerker, collega’s maar ook anderen zijn. Daarnaast ben ik van mening dat je kennis moet delen, het is daarom dat ik al jaren studenten begeleid van zowel Hogescholen alsmede Universiteiten (Nationaal / Internationaal).

Ik ben van mening dat we in een bijzonder interessante tijd leven met daarin ontwikkelingen (o.a. Nanotechnologie, 3D printing, Robotisering) welke compleet nieuwe concepten zullen opleveren, zonder dat we nu al de eindvorm hiervan kennen. In combinatie met interessante vraagstukken op het gebied van Sociale innovatie en Circulaire economie, zijn er mogelijkheden genoeg voor innovaties.

Met de slogan Power en Productivity for a better world is ABB continu op zoek om hier invulling aan te geven. Dit kan zijn door middel van renewable energy zoals Solar, Water en Wind, maar ook initiatieven op het gebied van Energy Efficiency. Ik heb zitting in het Markt Segment Team Smart Grid.

Naast mijn functie binnen ABB probeer ik ook een bijdrage te leveren om zaken voor de installatie branche te verbeteren, en zo mogelijk zelfs branche overschrijdend. Vanuit deze gedachte heb ik zitting in het ETIM bestuur, Bestuur Sales@indeBouw, Programmaraad Bouw Informatie Raad alsmede FEDET initiatieven. Maar participeer ook in andere initiatieven zoals Stroomversnelling Huur/Koop, Energiesprong en Frisse Scholen.

De bouw en de installatie-sector staan samen voor uitdagingen zoals het creëren van meer klantwaarde en het realiseren van gezondere gebouwen met meer flexibiliteit en zo mogelijk energieneutraal. Ik ben van mening dat als we gaan voor een gezamenlijke aanpak, er de meest fantastische dingen kunnen en zullen ontstaan.

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up