Expertpanel
Benno Nijenhuis

Benno Nijenhuis

Head of Marketing @ Carlisle Construction Materials

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Benno is sinds 2007 werkzaam bij Carlisle Construction Materials BV, de eerste jaren als Sales Manager en sinds 2013 als Head of Marketing. Carlisle is genoteerd aan de NYSE en goed voor circa $ 4,8 miljard omzet (2019), wereldwijd 14000 werknemers en 27 productielocaties. Waarbij is Carlisle Construction Materials de belangrijkste divisie is. CCM is producent van onder meer EPDM, PVC en TPO dakbanen, alsmede van Isolatie, Stalen gevel- en dakbekleding, liquids ed.. Een complementaire reeks aan -met name- duurzame afdichtingsmaterialen. Binnen Europa zijn er 8 productielocaties, waarvan in Nederland vestigingen zijn in Kampen (HERTALAN® EPDM) en Weesp (HARDCAST® Butyl tapes).

Voor hem is de bewijslast in marketing bepalend en heeft hij zodoende ook zijn interesse gevonden in meerdere duurzame onderwerpen. Deze onderwerpen benadert hij steevast vanuit een communicatieve hoek, waarbij hij met grote regelmaat een andere blik werpt op onderwerpen. Eén van zijn uitspreken is dan ook ‘Zonder afval, geen circulariteit’. Het streven naar een wereld zonder afval is volgens hem dan ook een utopie en zet de discussie in een verkeerde richting. 

Duurzame positionering is voor de verschillende merken van CCM-BV belangrijk, onderbouwing is dan ook vaak gewenst. Hierdoor heeft hij ondanks zijn bedrijfskundige achtergrond ook menige kennis opgedaan binnen de LCA-hoek, alsmede Circulariteit specifiek.

“Vraag mij niet om EPD’s met elkaar te gaan vergelijken, dat is voor mij een no-go en te diep in de materie. Ik houd mij vooral bezig met de analyse, conclusies en doorvertaling naar onze productportfolio. Kan iedereen ook adviseren om op deze onderwerpen ‘open minded’ te blijven, de markt verandert continu. Er zijn veel stakeholders en belangenorganisaties, maar het begint bij de producent van een bouwmateriaal.”

Contact data:
Benno Nijenhuis. https://www.linkedin.com/in/bennonijenhuis/

Verder lezen
 

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up