Expertpanel
Bram Adema

Bram Adema

Directeur CFP Green Buildings @ CFP Green Buildings

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Corporate Facility Partners (CFP) werd in 2004 opgericht door Bram Adema. Ten tijde van deze oprichting was hij directeur van Smartest Buildings BV, marktleider op het gebied van energiedienstverlening in Nederland. Smartest Buildings reduceert energie- en onderhoudskosten met minimaal 15% door toepassing van technische expertise in combinatie met transparante, innovatieve prestatiecontracten.

Tijdens visiegesprekken met klanten bleek dat er behoefte is aan CFP als nieuw bedrijf op integraal facility management. De grote bedrijven en organisaties in Nederland zochten een onafhankelijke partner op FM gebied. Deze partner moest de schaalgrootte hebben om een groot bedrijf te bedienen. Tegelijk moest er specialistische expertise aanwezig zijn op het gebied van techniek, vastgoed en facility management. CFP werd al snel na de oprichting een leidende partij in Nederland. Met launching customers als Nederlandse Spoorwegen, Universiteit Utrecht, Rijksgebouwendienst en ABN AMRO was het bedrijf al snel een begrip. CFP volgt de behoeften van haar klanten met resultaatgerichte producten, dit zijn dat kostenreductie, duurzaamheid en optimale werkomgeving in Het Nieuwe Werken. Door aansprekende projectresultaten is CFP snel gegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven in de markt van Huisvesting en Facility Management voor top 1.000 organisaties.

Bram Adema (1966) heeft uitgebreide ervaring in management en directie van grote bedrijven. Hij is onder andere verantwoordelijk geweest voor 3 grote reorganisaties, de acquisitie van 2 bedrijven en de funding, het opzetten en het aansturen van 4 nieuwe bedrijven. Als directeur business development bij Stork Worksphere was hij lijnverantwoordelijk voor de winstgevende groei van meer dan € 60 miljoen in Smart Building Services.

In zijn functie als directeur/oprichter van Smartest Buildings heeft hij een joint venture van 2 multinationals opgericht en binnen 4 jaar tot marktleider gemaakt.

Bram Adema heeft opleidingen in algemeen en financieel management, waaronder Bedrijfskunde in Twente in 1989, Kellogg in 1998 en Harvard in 2000. Hij is getraind in het op Amerikaanse wijze van sturen op financieel resultaat en groei. In combinatie met meer dan 20 jaar lijnmanagementervaring kan hij de belangrijke financiële beslissingen nemen en succesvol implementeren met alle betrokken technische, financiële en commerciële managers en hun medewerkers. Voor zijn teams kan hij putten uit een netwerk van tientallen professionele managers uit de genoemde trajecten. Zijn commerciële netwerk bevat zo’n 4.000 directeuren en managers uit de top 1.000 van bedrijven en organisaties in Nederland.

Bram Adema staat bekend als een van de meest vooruitstrevende doeners op het gebied van Green Buildings. Hij heeft honderden organisaties en meer dan 2.000 gebouwen verduurzaamd door implementatie van maatschappelijk verantwoord ondernemen, energie, Het Nieuwe Werken en kostenbesparing.

Bram Adema is initiatiefnemer van Green Energy Services, de Green Deal Circulaire Gebouwen en het Green Buildings congres. Aan deze congressen hebben in de afgelopen jaren duizenden professionals deelgenomen.

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Nieuws Artikelen, events & downloads

c21 c184 c225 c243
Woonlastenneutraal verduurzamen is wél financieel aantrekkelijk

Woonlastenneutraal verduurzamen is wél ...

26-08-2020 om 17:00 uur
timer 3 min

Begin deze week publiceerde het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) een nieuwsbericht met als titel ‘Verduurzamen ...

Lees verder »

c21 c225
Drempels wegnemen voor verduurzaming

Drempels wegnemen voor verduurzaming

29-03-2019 om 14:30 uur
timer 3 min

Bram Adema van CFP Green Buildings zet dit jaar in op drie zaken: de energietransitie maken zonder risico's, de ...

Lees verder »

c21 c225
De top 5 artikelen van september 2018

De top 5 artikelen van september 2018

03-10-2018 om 08:00 uur

In september gaven we je een kijkje in het nieuwe remontabele hoofdkantoor van Triodos, blikten we terug op het ...

Lees verder »

c54 c160 c184
Stelling #VanGasLos: Investering halveren door warmtepompen met hogere temperaturen

Stelling #VanGasLos: Investering halveren door ...

09-08-2017 om 15:30 uur

Bram Adema: De komende tijd vraagt Duurzaam Gebouwd haar experts om een stelling te poneren, ten behoeve van een discussie ...

Lees verder »

c54
De drie-eenheid van Nederlandse innovatie

De drie-eenheid van Nederlandse innovatie

11-05-2017 om 13:00 uur

Bram Adema: Ieder land in Europa heeft zijn eigen cultuur en historie in bouw en vastgoed. Waar we in Nederland vanuit de traditie ...

Lees verder »

c54 c125
Is duurzaamheid hét ruilmiddel van de politieke campagnes?

Is duurzaamheid hét ruilmiddel van de ...

08-03-2017 om 15:30 uur

Bram Adema: Vanaf het moment dat de overheid actiever is gaan handhaven, zoals het wettelijk verplichten van alle kantoorgebouwen ...

Lees verder »

c54 c120
Nederland is een stad, geen land

Nederland is een stad, geen land

02-06-2015 om 15:30 uur

Bram Adema: Volgens ons is de doelstelling om Nederland energieneutraal te maken niet de meest duurzame ambitie. Trouw-journalist ...

Lees verder »

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up