Expertpanel
Eric Verweij

Eric Verweij

Finatrium

Eindbeslisser

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Eric Verweij (1963) studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit. Na zijn militaire dienst startte hij zijn loopbaan in 1991 bij IG&H Consultants. Hij voerde uiteenlopende senior advies- en implementatie trajecten uit bij banken- en verzekeringsconcerns en werd regelmatig gedetacheerd in interim-functies.

In 1996 vervolgde hij zijn loopbaan bij Interpolis N.V. als lijnverantwoordelijke voor Business Development en het Interpolis Hypotheekbedrijf. Hier maakte hij zich het financieringsvak eigen. Met zijn sterke strategische, resultaat- en vernieuwingsgerichte aanpak ontwikkelde hij o.a. een nieuwe hypotheekvorm die genomineerd werd als Hypotheekproduct van het Jaar.

In 2006 richtte Eric zijn eigen adviesbureau Finatrium op. Hij is sterk betrokken bij financiële- en duurzaamheidsvraagstukken in de gebouwde omgeving. Hij doorziet snel complexe problemen en situaties en creëert waar mogelijk ruimte voor innovatieve oplossingen. Eric heeft zowel publiek als privaat een groot netwerk en hij richt zich met succes op het verbinden van partijen. Namens VvE Belang was hij betrokken bij de totstandkoming en uitwerking van het SER Energieakkoord. Finatrium is aangesloten bij de Orde van organisatie adviseurs (Ooa).

In 2008 is hij mede-oprichter van Segon (Stimuleringsinitiatief Energiebesparing Gebouwde Omgeving Nederland). Segon is gespecialiseerd in de financiële- en juridische advisering en begeleiding van VvE's bij het verduurzamen van hun appartementencomplex. Segon werkt samen met het Rijk, provincies, gemeenten en belangenorganisaties en groeit uit tot marktleider in dit segment.

Sinds januari 2015 is hij verbonden als adviseur aan Platform31 | Energiesprong en is hij niet uitvoerend bestuurder bij Segon.
Eric’s bevlogenheid met de klimaatproblematiek en zijn passie voor innovatie maken dat hij regelmatig wordt gevraagd om jonge, snel groeiende bedrijven met duurzame innovatieve producten te helpen om de weg naar de markt te vinden. Ook geeft hij regelmatig lezingen op congressen en seminars.

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Finatrium
Adviesbureau


Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up