Expertpanel
Gerhard Hospers

Gerhard Hospers

Adjunct Directeur Greenworks @ Greenworks

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Gerhard Hospers (1967) is werkzaam bij Raab Karcher als Adjunct Directeur Greenworks.

Heeft na het afronden van de opleiding Bouwkunde zijn studie voortgezet aan het Cibab, vakschool voor verbeelding en hier kennis opgedaan van de creatieve kant van ondernemen waar het denken in concepten en oplossingen is ontstaan. Daarna een studie Hoger Management opgepakt en de Saint-Gobain opleiding Operational Management gevolgd.

Raab Karcher is een innovatief bedrijf dat waarde toevoegd door haar klanten te ontzorgen op het gebied van duurzaamheid, logistiek en e-business oplossingen en is onderdeel van Saint-Gobain Building Distribution The Netherlands. Bij Saint-Gobain staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel en onderdeel van de strategie van de groep Saint-Gobain is dan ook het Sustainable habitat programma waarbinnen diverse duurzame oplossingen worden ontwikkeld en aangeboden.

Greenworks is hiervan een erg mooi voorbeeld. Greenworks is de verzamelnaam voor de duurzame producten en oplossingen van Raab Karcher en de overige business units van SGBD en is tot stand gekomen na afstemming met Rijksoverheid en de rekeninstrumenten zoals GPR gebouw en BREEAM-NL. Naast de focus op energiebesparing zijn ook de milieueffecten van bouwmaterialen en de impact hiervan op ons milieu dermate belangrijk dat dit inmiddels onderdeel is geworden van het Bouwbesluit middels de verplichte Milieuprestatieberekening.

Met Greenworks geven wij op één pagina een overzicht van alle technische en duurzame productinformatie, evenals de milieuscore van het product zoals de schaduwkosten en middels een pragmatische weergave 10 duurzame materiaal- en productie eigenschappen, afgeleid van de levenscyclusanalyse, de z.g.n. Greenworksscore.

Ik vind het belangrijk dat we niet alleen praten over duurzaamheid maar dat we vooral doen. In onze Greenworks Academy’s trainen we bouwprofessionals in actuele thema’s m.b.t. duurzaam bouwen. Om kennis te delen en over te dragen op onze klanten werken we samen met leveranciers van bouwmaterialen en installatie- en elektrotechniek, immers duurzaam bouwen is integraal en klantgericht bouwen.

De laatste jaren hebben we vanuit Greenworks erg ingezet op strategische samenwerkingen om de gebouwde omgeving verder te verduurzamen. Dit heeft o.a. geresulteerd in de samenwerking met Meer met minder, ICDUBO, SBRCURnet, 033 Energie, Bouwmensen, MRPI en onze participatie in de Greendeal Biobased Bouwen en de deal Stroomversnelling Koop.

En nee, we zijn nog niet klaar. Er ligt nog een immense opgave voor ons. Om deze aan te pakken hebben we gedreven conceptdenkers en bovenal doorzetters met ambitie nodig. Hier werk ik graag aan mee.

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up