Hendrik-Jan Weggeman

Hendrik-Jan Weggeman

Directeur / eigenaar @ Emergo

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Hendrik-Jan Weggeman (50) is eigenaar en directeur van Emergo. Emergo is een innovatieve bouwpartner, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van houtsysteembouw daken, dakkapellen en gevels. Het bedrijf is gevestigd in Stadskanaal en Almelo en is door heel Nederland actief met montageteams.

Hendrik-Jan is geschoold als technisch bedrijfskundig ingenieur. Hij heeft jarenlange ervaring als leidinggevende en adviseur in zowel de industrie als in de ICT-sector. In 2004 is hij samen met zijn compagnon Koos Wessels de onderneming Emergo gestart.

Emergo staat voor plezierig wonen voor iedereen. De onderneming is sinds de oprichting uitgegroeid tot een bedrijf waar ruim 160 professionals dagelijks met veel kennis, kunde en plezier werken.

“Nederland staat de komende decennia voor een immense uitdaging. Voor de komende 10 jaar ligt er een nieuwbouwopgave van 1.000.000 woningen. Willen we daarnaast gebouwde omgeving in 2050 geheel energieneutraal maken, dan moeten we samen meer dan 100.000 woningen per jaar modificeren”, zegt Weggeman.

Emergo wil met een optimaal geïsoleerde gebouwschil en fraaie integratie van duurzame energiesystemen een actieve bijdrage leveren aan de energietransitie. Emergo brengt een uniek BIPV-dak op de markt met een mooi uiterlijk waarbij de PV-panelen de waterkerende laag vormen. Als bijdrage aan de nieuwbouwopgave ontwikkelt Emergo een modulair, prefab woningconcept. Deze duurzame, remontabele woningen gaan in ‘afbouwgerede’ componenten naar de bouwplaats. Daardoor kunnen de woningen in slechts vijf dagen worden gemonteerd en sleutel-klaar opgeleverd.

Weggeman: “In alle geledingen van de samenleving groeit het besef van de noodzaak, en de motivatie om duurzame en circulaire bouwoplossingen te omarmen. Het is nu het moment om niet langer te praten, maar om tot actie over te gaan!”

Meer dan ooit betekent bouwen samenwerken en kennis delen. Emergo is niet voor niets co-maker van diverse grote Nederlandse bouwondernemingen. Weggeman: “Emergo richt zich met beproefde producten en oplossingen op de mainstream woningbouw. Daarom is ons motto: Plezierig wonen, voor iedereen!”

https://www.linkedin.com/in/hendrikjanweggeman/

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Emergo


Postadres
Gildestraat 1
9502 KJ Stadskanaal

Telefoon: 0599-696410


Nieuws Artikelen, events & downloads

c21 c54 c136 c268
'Conceptbouwers kunnen nu voorsprong nemen'

'Conceptbouwers kunnen nu voorsprong nemen'

26-09-2018 om 15:30 uur
timer 3 min

Hendrik-Jan Weggeman: Dagelijks krijgen we digitale updates van de vak-media over wat hot is in onze branche. Soms is dat heel inspirerend, ...

Lees verder »

c21 c54
Duizend per dag!

Duizend per dag!

25-05-2018 om 15:30 uur
timer 3 min

In 2050 moet de gebouwde omgeving in Nederland energieneutraal zijn. Dat is een immense uitdaging. Nederland kent ...

Lees verder »

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up