Expertpanel
Huibert Baak

Huibert Baak

Hoofd verkoop projecten @ Coolmark B.V.

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Huibert Baak is al sinds 1996 actief in de installatietechniek. Naast technische opleidingen is al snel de combinatie gemaakt met business development en later aangevuld met management aan de Hogeschool van Rotterdam.

Zijn carrière vindt plaats binnen de bouwkolom bij leveranciers, installateurs en distributeurs en op het vakgebied installatie-, koude- en klimaattechniek aangevuld met fire and safety. Eerdere functies waren Technisch Adviseur, Businessunit Manager en Sales- en Marketingmanager bij toonaangevende bedrijven als Carrier Airconditioning, Colt internationaal en Chubb. Voor Coolmark is hij nu de uitdaging aangegaan om een nieuw producten portfolio in de markt te gaan zetten. Kernwoorden hierbij zijn duurzaam, toekomstbestendig en innovatief en als bindende factor water.

Innovatie drijft sales zelfs binnen de conservatieve markt als de bouw en installatietechniek. Dit heeft dr. Willis Carrier in 1902 ook gedacht toen hij de eerste moderne airco-installatie bouwde. Echter ruim 100 jaar later stellen wij extreem hoge eisen aan energieverbruik, comfort, flexibiliteit en duurzaamheid. Daarnaast wijzigt de structuur binnen de bouwkolom snel: distributeurs worden fabrikanten, installateurs worden adviseurs en fabrikanten staan in direct contact met eindgebruikers. Dit vraagt om aanpassingsvermogen en nieuwe verdienmodellen binnen de bouwkolom.

Coolmark is onderdeel van Beijer Ref, de grootste distributeur van koude- en klimaattechniek binnen Europa en heeft wereldwijd 290 vestegingen. Coolmark weet als geen ander wat er leeft binnen de klimaattechniek en koudetechniek. Mede hierdoor heeft Huibert Baak een goede helikopterview over de markt en deelt deze graag met anderen.

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Nieuws Artikelen, events & downloads

c54 c148
‘s Zomers is onze pomp 6 keer zuiniger dan cv-ketel’

‘s Zomers is onze pomp 6 keer zuiniger ...

25-10-2017 om 13:00 uur

Huibert Baak: Op 12 september lanceerde Huibert Baak van Coolmark op DuurzaamGebouwd.nl de stelling ‘Warm tapwater zonder ...

Lees verder »

c54 c184
Stelling #VanGasLos: ‘Warm tapwater zonder gasaansluiting is 6 keer zuiniger dan een cv-ketel’

Stelling #VanGasLos: ‘Warm tapwater zonder ...

12-09-2017 om 15:30 uur

Huibert Baak: De komende tijd vraagt Duurzaam Gebouwd haar experts om een stelling te poneren, ten behoeve van een discussie ...

Lees verder »

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up