Expertpanel
Ivan Pollet

Ivan Pollet

Research manager Renson @ RENSON Ventilation nv

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Ivan Pollet (1972) combineert zijn functie als hoofd van de studiedienst op de afdeling Research & Development bij de Belgische ventilatie- en zonweringsspecialist Renson met die van deeltijds gastprofessor aan de Universiteit Gent. In de vakgroep biosysteemtechniek geeft hij er het opleidingsonderdeel agrarische constructies aan de eerste master landbouwkunde.

Na zijn studies bio-ingenieur in de landbouwkunde doctoreerde hij in de toegepaste biologische wetenschappen aan de Universiteit Gent. In 2002 rondde hij er zijn onderzoek af en publiceerde hij zijn doctoraatsstudie ‘Radiation transmission through dry and condensate covered greenhouse cladding materials’.

Op de studiedienst van het onderzoeksteam bij Renson biedt hij ondersteuning voor, tijdens en na de ontwikkeling van de vele nieuwe producten die er ontstaan op de 80-koppige R&D-afdeling. Hij leidt de onderzoeken, labotesten, simulaties, regelgeving, certificaties en patenten die bij elk van de nieuwe lanceringen komen kijken.

De combinatie van beide functies zorgt volgens Ivan voor een interessante kruisbestuiving, die - met een bredere kijk op het geheel - aanzet tot verder nadenken en tot in detail uitpluizen van elk facet dat bij innovatie komt kijken. Tegelijk kunnen elementen uit andere sectoren zoals land- en tuinbouw inspirerend werken om toe te passen op eigen producten of op nieuw te ontwikkelen producten.

Vanuit zijn wetenschappelijke achtergrond blijft Ivan zich dagelijks bijscholen aan de hand van congressen, studiedagen en artikels. Al zijn ook intellectuele eigendom en zijn intussen flink uitgebreide netwerk van onschatbare waarde om op terug te vallen.

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Nieuws Artikelen, events & downloads

c54
De toekomst van echt hernieuwbare energie

De toekomst van echt hernieuwbare energie

17-06-2016 om 13:00 uur

Ivan Pollet: Nationaal verschilt wel het één en het ander, maar we zien toch dat Europa steeds meer het voortouw ...

Lees verder »

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up