Zoeken

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Expertpanel
Jan Willem van de Groep

Jan Willem van de Groep

Inspirator – Opinion leader – Entrepreneur @ Factory Zero

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Jan Willem van de Groep is founder van ARXlabs, Factor Zero en Challenge the Future. Hij was tot voor kort verbonden aan het energietransitieprogramma Energiesprong. Binnen dat programma richtte hij zich op het versnellen van radicale innovaties door ondermeer de introductie van een nieuwe industrieel sectormodel. Datzelfde doet hij nu als enterpeneur.

Hij is onder meer bedenker en initiator van de Stroomversnelling, een initiatief waarbij de bouw- en corporatiesector door middel van radicale innovaties binnen 5 jaar 111.000 woningen renoveren naar het niveau energieneutraal.

Naast ondernemer is Jan Willem vaste columnist voor de Cobouw, expert van DuurzaamGebouwd.nl, adviseur voor duurzame ondernemers en overheden, jurylid Achterhoek Architectuurprijs en veelgevraagd spreker. Als inspirator wordt hij regelmatig gevraagd mee te denken of lezingen te geven over thema's als duurzaamheid, innovatie, transitie of vernieuwend opdrachtgeverschap. Jan Willem werd in april de nummer één in de Duurzame 50 Vastgoed NL, ontving de klimaatpenning 2015 uit handen van prinses Laurentien en eindigde kortgeleden als nummer 10 op de jaarlijkse lijst ‘Duurzame 100’ van Trouw.

In zijn boodschap staat centraal dat de bouwindustrie een sleutelrol speelt bij het oplossen van een groot aantal maatschappelijke uitdagingen die gebouwde omgeving raken. Er liggen voor de bouwindustrie volop kansen door slimme bundeling van geldstromen die door de domeinen wonen, mobiliteit, zorg en energie lopen. Jan Willem is er van overtuigd dat innovatie, industrialisatie en nieuwe technologieën leiden tot een nieuw sectorordening. Alleen daarmee kan de bouw zichzelf weer maatschappelijk relevant maken.

Jan Willem is beschikbaar als spreker of dagvoorzitter voor uw evenement, congres of seminar. Een aanvraag doet u heel gemakkelijk via de speciale pagina.

Verder lezen
 
 

Interesses Interesses

Thema's:

 

 

 

 

 

Doelgroepen

 

Contactinformatie Contactinformatie

Factory Zero


Postadres
Postbus 1878
3000 BW Rotterdam


 

Nieuws Artikelen Jan Willem van de Groep

 • #VanGasLos: de waterstofroute

  #VanGasLos: de waterstofroute

  Deze column gaat over de toepassing van waterstof in de gebouwde omgeving. Laat duidelijk zijn dat ik geen tegenstander ben van waterstof als energiedrager. Waterstof ...

 • Wat als het lineair veel sneller gaat?

  Wat als het lineair veel sneller gaat?

  Deze column hoeft u niet te lezen als u het terugdringen van de CO2-uitstoot niet de allergrootste opgave vindt die we als bouwsector voor de kiezen hebben.

 • Stop met BENG!

  Stop met BENG!

  Eigenlijk hou ik me niet zo bezig met dat hele ZEN en BENG 'gedoe'. Toch lijkt het dat dit dé normen worden die er voor moeten zorgen dat hogere energieprestaties ...

 • Van bezit naar niks

  Van bezit naar niks

  In de circulaire economie is het fenomeen ‘product as a service’ het toverbegrip geworden. Een concept waarbij mensen spullen gebruiken in plaats van ...

 • Van Gas Los

  Van Gas Los

  De kreet ‘Van Gas Los’ lijkt steeds meer ingeburgerd te raken. Vooral bij nieuwbouwprojecten is het inmiddels een no-brainer geworden. Bij bestaande ...

« Vorige pagina Naar het overzicht »

Terug naar boven