Zoeken

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

De heer John Mak

 John Mak
  • 58 jaar
  • Directeur W/E adviseurs
  • W/E adviseurs

John Mak is als architect afgestudeerd aan de TH Delft in 1985. Na zijn afstuderen heeft hij als architect ervaring opgedaan bij architectenbureau Kokon te Rotterdam. Vervolgens ruim vijf jaar als extern deskundige in de Rotterdamse stadsvernieuwing de praktijk van het bouwen en beheren van binnenuit leren kennen.

Vanaf 1990 is hij bij W/E adviseurs duurzaam bouwen werkzaam als senior adviseur en onderzoeker op het gebied van integraal milieubewust bouwen. Vanaf begin 2000 is hij tevens directeur.

Bij W/E is hij projectleider van adviesprojecten zowel woningbouw en de utiliteitsbouw, en in opdracht van gemeenten, projectontwikkelaars, woningcorporaties en architecten. Uitvoerder, projectleider en supervisor van grote onderzoeksprojecten voor uiteenlopende opdrachtgevers zoals VROM, SenterNovem en SBR. Ontwikkelaar van instrumenten zoals Eco-Quantum, GPR Gebouw, Duurzaam Bouwen Scoort, de maatlat Groene Financiering en de Duurzaamheidbarometer.

Drijfveer is het stimuleren dat beslissers in het bouw- en beheerproces duurzaamheid in hun dagelijkse handelen niet meer zien als belemmering, maar er enthousiast mee aan de slag gaan. Persoonlijke overtuiging is dat dit mogelijk is door bestaande kennis te gebruiken, nieuwe te ontwikkelen en duurzaam bouwen voor de gebruiker toegankelijk en aantrekkelijk te maken.

Naast zijn werk bij W/E is hij actief als lid van de investeringscommissie van het Triodos Vastgoed Fonds en Commissaris bij het Duurzaam Dienstenbedrijf Woerden.

Terug naar boven