Joost Merema

Joost Merema

Partner @ PRO6 managers

Eindbeslisser

Linkedin   

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

mr. ing. Joost Merema is partner bij PRO6 managers en een projectmanager voor bouw- en infrastructurele projecten. Voor de gemeente Amsterdam heeft Joost een aantal complexe infrastructurele projecten aangestuurd, zoals de vernieuwing van monumentale bruggen en de herontwikkeling van het Beursplein en Leidseplein en de realisatie van ondergrondse fietsparkeergarages. Hij vervult op dit moment de rol van projectmanager Bouwteam Bruggen & Straten voor het programma Oranje Loper. Daar wordt gewerkt aan het vervangen van negen vaste en grotendeels monumentale bruggen in en het vernieuwen van de straten.

Joost is initiatienemer en co-auteur van het vernieuwde Bouwteam contractmodel Bouwteam 2020 Duurzaam Gebouwd en daarnaast ook lid van pre-adviescommissie Herziening UAV-GC. Door het implementeren van teammanagementtechnieken afgeleid van Holacracy™, streeft hij het verbeteren zowel de effectiviteit van het team als de tevredenheid van de individuele teamleden na. Joost is vanuit zijn specialisme op het gebied van bouwcontracten- en aanbestedingsrecht een internationaal spreker op onderwerpen zoals Design & Build, Bouwteams, aanbestedingen en projectmanagement. 

Hij is ook lid van de in 2020 gestarte FIDIC Diversity & Inclusion Committee, die actief diversiteit en exclusiviteit vanuit meer diverse groepen in de Consulting Engineering sector wereldwijd ondersteunt. 

Zijn streven is meer en verregaandere samenwerking op bouwprojecten, waarbij werkplezier, minder conflicten en aandacht voor elkaar de standaard is.

Dit ondanks de realiteit van nog altijd veel gedoe rondom bouwprojecten, waarbij hij - met een knipoog - inspiratie haalt uit het gezegde: "It's better to be a warrior in the garden, than a gardener in the war".

Verder lezen
 
 

Contactinformatie Contactinformatie

PRO6 managers
Projectmanager

Telefoon: +31 6 10650479


Nieuws Artikelen, events & downloads

c225

Duurzaam Bouwen grootste impact op verminderen ...

09-05-2008 om 11:00 uur

Een onlangs gepubliceerd rapport van de CEC geeft een goed overzicht van duurzaam bouwen in Noord-Amerika. Voordelen ...

Lees verder »

c225
Apeldoorn plaatst windturbines

Apeldoorn plaatst windturbines

06-05-2008 om 15:44 uur

Apeldoorn gaat vijf windturbines op en rond het duurzame bedrijventerrein de Ecofactorij zetten. Uitgangspunt van ...

Lees verder »

c20 c225
Inspired by the Future

Inspired by the Future

05-05-2008 om 14:30 uur
timer 2 min

My stomach filled with shrimp and other delicacies, I - as a young Rotterdam-based entrepeneur - have entered a ...

Lees verder »

c20 c225

Enkele tips voor duurzame realisatie

05-05-2008 om 14:30 uur
timer 3 min

De belangstelling voor het ontwikkelen van duurzame en energiezuinige gebouwen neemt de laatste tijd enorm toe. ...

Lees verder »

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up