Expertpanel
Lars van der Meulen

Lars van der Meulen

Business unit manager duurzaamheid en innovatie Aveco de Bondt @ Aveco de Bondt

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Grote bedrijven kunnen een enorm krachtige motor van positieve verandering zijn! De missie van Lars van der Meulen is om deze motor aan te slingeren en projecten te realiseren die bijdragen aan een betere levenskwaliteit.

Met energie en overtuiging werkt Lars aan een duurzame wereld: als kind door het bos op te ruimen met vriendjes en te collecteren voor ‘Kappen met kappen’,  tegenwoordig als business unit manager duurzaamheid en innovatie van Aveco de Bondt. In deze rol is hij naast adviesgroepen op het gebied van duurzaamheid, ecologie en geodata verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid van VolkerWessels.

Lars’ overtuiging is dat de technieken om bij te dragen aan levenskwaliteit allang bestaan en dat de uitdaging veel eerder sociaal en organisatorisch van aard is. Zijn persoonlijke missie voor 2017 is daarom om (1) bedrijven uit te dagen de motor voor positieve verandering aan te slingeren en (2) opdrachtgevers de duurzame visie van hun leiders te vertalen naar de uitvragen en tenders.

De sleutel hierbij is in beeld te brengen op welk vlak jou bedrijf aan een betere levenskwaliteit kan bijdragen, dit objectief meetbaar te maken en dit in te vullen met concrete maatregelen. Een voorbeeld van een dergelijk project is de bouwlogistieke HUB waarmee bouwers tot ruim 70% van hun bouwlogistieke bewegingen, de bijhorende uitstoot en hinder kunnen voorkomen.

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Nieuws Artikelen, events & downloads

c54 c140
Het materialenpaspoort: 5 tips voor een circulaire revolutie

Het materialenpaspoort: 5 tips voor een circulaire ...

28-06-2017 om 11:00 uur
timer 3 min

Lars van der Meulen en Thomas Heye : Bouwers kunnen een enorme rol spelen in de circulaire transitie. VolkerWessels investeerde daarom onlangs in het ...

Lees verder »

c54
Waarom ik (tóch nog) in de bouwsector werk

Waarom ik (tóch nog) in de bouwsector ...

07-03-2017 om 11:00 uur

Lars van der Meulen: Wie met duurzaamheid werkt, werkt met zijn hart. Ik wel in ieder geval. En dus ervaar ik hoge pieken en diepe dalen. ...

Lees verder »

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up