Zoeken

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Expertpanel
Leen van Dijke

Leen van Dijke

Voorzitter Stroomversnelling

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Leen van Dijke is gepokt en gemazeld in de bouwsector. Nu is hij vooral een voortrekker van innovatie- en realisatiekracht op weg naar betere en energieneutrale woningen. Ooit op 14-jarige leeftijd begonnen als timmerman-metselaar. Na enkele jaren het vak te hebben uitgeoefend groeide hij door in de commerciële kant van de bouw. Naast zijn werk bouwde hij ruime politieke ervaring op; in 1987 werd hij Statenlid in Zeeland en in 1994 fractievoorzitter in de Tweede Kamer (ChristenUnie). Na zijn politieke loopbaan trad hij in 2003 toe tot de staf van VolkerWessels waar hij 10 jaar lang verantwoordelijkheid over public relations en woordvoering had.

Tegenwoordig is Leen van Dijke actief bestuursvoorzitter van vereniging Stroomversnelling. Stroomversnelling is een netwerk van ambitieuze bouwers, toeleveranciers, corporaties, gemeentes, financiers, netbeheerders en anderen die samen aan de slag gaan om Nul op de Meter renovaties en nieuwbouw mogelijk te maken. Stroomversnelling vindt dat iedere woningeigenaar in Nederland moet kunnen kiezen voor een mooie, comfortabele en betaalbare woning.

Leen heeft een een grote liefde voor de publieke zaak. Zijn motto: “Wend je professie aan om de samenleving beter en meer comfortabel te maken.” Maar Leen is er ook van overtuigd dat het bereiken van publiek geformuleerde doelen, waaronder betere en energieneutrale woningen, alleen bereikt kunnen worden als het bedrijfsleven zijn innovatie- en realisatiekracht aanwendt. Om dit soort doelen te bereiken is het nodig om ‘samen te spannen’ zodat we de wereld een beter te maken op basis van een gezonde businesscase.

Naast het voorzitterschap van Stroomversnelling is Leen ook voorzitter van het Strategic Committee van het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF), voorzitter van een adviescommissie van minister Schultz in het kader van de Omgevingswet, voorzitter van de christelijke hulpverleningsorganisatie (in Oost-Europa) MissionPossible en voorzitter van de diaconie van de Gasthuiskerk in Middelburg.

Verder lezen
 
 

Interesses Interesses

Thema's

Doelgroepen

 

Contactinformatie Contactinformatie

 

Nieuws Artikelen Leen van Dijke

« Vorige pagina Naar het overzicht »

Terug naar boven