Expertpanel
Maarten Dansen

Maarten Dansen

Senior Consultant @ Brink Groep

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Maarten is Senior Consultant bij Brink Management / Advies, onderdeel van Brink Groep. Hij studeerde in 2009 aan de Technische Universiteit Delft af als MSc Real Estate. Zijn afstudeeronderzoek deed hij bij DGBC: “Hoge duurzaamheidsambities in de praktijk: succesfactoren in het ontwikkelproces van duurzame kantoorgebouwen.”

Van 2009 tot en met 2012 was Maarten als projectmanager bij DGBC nauw betrokken bij de ontwikkeling van het BREEAM-NL Nieuwbouw keurmerk. Daarnaast was hij trekker van de  verdere harmonisatie met GPR-Gebouw en Greencalc en was de kwaliteitsmanager voor certificering. In 2011 ging hij aan de slag met het BREEAM-NL voor bestaande bouw, voor Datacenters en maatwerkprocedures voor bijzondere gebouwtypen, zoals zwembaden, hotels, ziekenhuizen en laboratoria.

Vanaf 2012, in zijn rol als Manager Projecten & Business Development zette hij zich in voor nieuwe tools die het eenvoudiger maken om met duurzaamheid aan de slag te gaan. Hierin staat niet meer het certificeren centraal, maar juist de vereenvoudigde quickscans, benchmark rapportages en big data. Later in zijn rol als operationeel manager was hij verantwoordelijk voor BREEAM-NL als geheel. Op internationaal vlak vertegenwoordigde hij de DGBC in de European Network for Green Building Councils en hun Policy Taskforce, de BREEAM-EU Board en de GRESB Benchmark Committee. 

Als voorzitter van Platform Duurzame Huisvesting (2014-2015) was Maarten ook in Nederland actief op beleid en regelgeving. Zo was hij mede verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van de Erkende Maatregelen lijsten voor de Wet Milieubeheer, de EPK pilots en het opzetten van het Expertise Centrum Energie.

In januari 2017 maakte hij de overstap naar Brink Management / Advies, om zich weer dichter naar het vastgoed te bewegen. Hij houdt zich bezig met zowel management als strategisch advies. De combinatie van diverse stakeholders in een complexe omgeving en de duurzame transitie versnellen blijft uiteraard zijn passie.

Verder lezen
 

Interesses Interesses

Thema's:

 

 

 

 

 

Doelgroepen

 

Contactinformatie Contactinformatie

Nieuws Artikelen, events & downloads

Geldt #hoedan voor alle partijen?

Geldt #hoedan voor alle partijen?

16-03-2017 om 13:00 uur

Maarten Dansen: Vorig jaar werd vrijwel unaniem het klimaatakkoord van Parijs geratificeerd. Ook de mate waarin duurzaamheid wordt ...

Lees verder »

Bewoners willen wél een label!

Bewoners willen wél een label!

29-01-2015 om 15:30 uur

Maarten Dansen: Momenteel krijgen vrijwel alle woningeigenaren in Nederland een voorlopig Energielabel door hun brievenbus – ...

Lees verder »

Ga door met vingerwijzen, maar dan vooral ook richting jezelf

Ga door met vingerwijzen, maar dan vooral ook ...

23-10-2014 om 15:30 uur

Maarten Dansen: Een kantooreigenaar wil niet opdraaien voor de kosten voor verduurzaming van het gebouw als alleen de huurder daarvan ...

Lees verder »

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up