Expertpanel
Marcel Dommisse

Marcel Dommisse

General Manager @ BackHoom

Eindbeslisser

Linkedin   Twitter   Youtube   

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Marcel Dommisse is General Manager van BackHoom, de duurzame datapartner die inzicht biedt in alle woningen en gebouwen in Nederland. Via het Duurzaam Dataplatform wordt het verduurzamingspotentieel in de gebouwde omgeving accuraat en inzichtelijk gemaakt, om zo de energietransitie in Nederland te versnellen. Het Duurzaam Dataplatform levert een breed scala aan data, zo gedetailleerd mogelijk op woningniveau. Denk daarbij aan kenmerken zoals oppervlaktes, oriëntaties en hellingshoeken. Door dit te combineren met energiebesparingsmodellen, kan BackHoom op adresniveau de besparing per maatregel inzichtelijk maken. Marcel houdt zich voornamelijk bezig met het uitrollen van het Duurzaam Dataplatform in de markt.

Marcel studeerde energietechniek en daarna bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn ervaring en expertise ligt o.a. op het vlak van het verduurzamen van gebieden en gebouwen/woningen. De gebouwde omgeving is een fantastische markt waar nog veel te ontwikkelen valt. Energieneutraliteit, circulariteit en gezondheid spelen hier een belangrijke rol in. Marcel heeft vanuit verschillende bedrijven hieraan gewerkt. Bij Eneco was Marcel verantwoordelijk voor de commerciële organisatie t.b.v. grootschalige decentrale duurzame warmte – en/of koude oplossingen, zoals warmte- en koude opslag, stadsverwarming, geothermie en zon thermische systemen) voor de woningbouwmarkt en utiliteit in Nederland. Daarnaast heeft Marcel gewerkt als Sales Director bij technologiebedrijf Strukton Worksphere. Hier was hij verantwoordelijk voor de zorgmarkt in Nederland, waarbij de focus lag op het ontwikkelen, realiseren en exploiteren van zorggebouwen.

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

BackHoom


Postadres
Spaklerweg 20
1096 BA AmsterdamNieuws Artikelen, events & downloads

c21 c54 c168 c183 c189
Bye bye business case, welkom innovatie!

Bye bye business case, welkom innovatie!

30-07-2018 om 12:00 uur
timer 2 min

Marcel Dommisse: Na ruim twintig jaar werkzaam te zijn in en met de gebouwde omgeving, ben ik mij de laatste jaren steeds meer bezig ...

Lees verder »

c21 c168 c225
Datagedreven ondernemen: kunnen we nog zonder?

Datagedreven ondernemen: kunnen we nog zonder?

25-06-2018 om 11:00 uur
timer 3 min

De energietransitie. Je kunt er vandaag de dag niet meer omheen. Het is één van de meest veelbesproken ...

Lees verder »

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up