Expertpanel
Marco Gomis

Marco Gomis

‎Senior Consultant Innovatie & Energiebesparing binnen Gebouwde Omgeving bij PNO Consultants @ PNO Consultants

 

Persoonlijk profiel Persoonlijk profiel

Marco Gomis werkt sinds 2007 voor PNO Consultants, marktleider op het gebied van subsidieverwerving, financiering en innovatieadvies. Als ervaren business developer (ruim 18 jaar ervaring) is hij specialist in de thema’s innovatie, duurzaamheid en energie. Binnen deze thema’s heeft ‘energiebesparing in de gebouwde omgeving’ zijn bijzondere aandacht.

Opdrachtgevers in de gebouwde omgeving zijn onder andere bedrijven, zorginstellingen, universiteiten, gemeenten, provincies en woningbouwcorporaties. Voor deze organisaties brengt Marco met succes financieringsmogelijkheden in kaart, biedt hij ondersteuning bij de verwerving en realisering van financiering en levert hij innovatiemanagementdiensten. De financiering die organisaties aanvragen, zetten zij bijvoorbeeld in voor onderzoek naar - en ontwikkeling van - nieuwe duurzame producten zoals multifunctionele bouwdelen, duurzame compacte conversie-technologie, compacte opslag, etc. Ook is er financiering voor de voorbereidende activiteiten. Dit zijn bijvoorbeeld markt- en haalbaarheidsstudies, maar ook innovatieve financieringsconstructies (zoals ESCo’s, TCO concepten). Deze constructies zijn noodzakelijk om te komen tot de daadwerkelijke realisatie van investeringen op gebied van verduurzaming.

Tot slot ondersteunt Marco organisaties ook bij investeringen en demonstratieprojecten in de bestaande gebouwde omgeving die leiden tot energiebesparing en verduurzaming (o.a. BREAAM-NL). Dit zijn onder meer innovatieve voorbeeldprojecten op het gebied van energiebesparing binnen de gebouwde omgeving met een groot herhalingspotentieel. Enkele voorbeeldprojecten zijn:

  • Succesvolle subsidieverwerving via de EIA-, MIA- en SDE+ regeling t.b.v. diverse renovatie- en nieuwbouwtrajecten (BREAAM-NL).
  • Succesvolle subsidieverwerving voor diverse nationale Topsector-instrumenten zoals DEI, TKI, iDEEGO. Zo is onder meer subsidie verkregen voor innovatieve WKO-systemen.
  • Succesvolle subsidieverwerving voor diverse regionale (EFRO) instrumenten.
    Zo is onder meer subsidie verkregen voor een geothermie-project.
  • Projectontwikkeling en succesvolle subsidieverwerving binnen het Europese Horizon2020, Secure, Clean and Efficient Energy Programme: REFURB: project aim is to provide private homeowners with overview, advice and local one-stop-shop solutions.

Voor zijn carriere bij PNO heeft Marco gewerkt voor organisaties als Ernst&Young en Arthur Andersen. Ook hier richtte hij zich op het financieren van innovatieve en duurzame projecten. Marco is afgestudeerd als bedrijfskundige aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Verder lezen
 

Contactinformatie Contactinformatie

Nieuws Artikelen, events & downloads

Niet alleen technologische innovaties voor de energietransitie

Niet alleen technologische innovaties voor de ...

27-02-2017 om 15:30 uur

Marco Gomis: Omdat de energietransitie uit zichzelf te langzaam van de grond komt stimuleert de overheid dit met regelgeving ...

Lees verder »

Energie-audit kan leiden tot financiële voordelen

Energie-audit kan leiden tot financiële ...

09-11-2015 om 15:30 uur

Marco Gomis: Grote ondernemingen moeten dit jaar voor 5 december hun energiestromen in kaart brengen. Wat veel van hen niet ...

Lees verder »

Kabinet blijft energie- en milieusector (financieel) stimuleren

Kabinet blijft energie- en milieusector (financieel) ...

09-10-2015 om 11:00 uur

Marco Gomis: Energietransitie blijft het belangrijk thema in de kabinetsplannen. Niet alleen maakte minister Kamp deze zomer ...

Lees verder »

Naar het overzicht »

keyboard_arrow_up